Az imént láttam egy ilyen kérdést, nem tudtam hová tenni, szerintem ez teljesen felesleges dolog. Egy volt szomszédomék rendeztek ballagást a lányuknak az óvodából (!), rengeteg vendéget hívtak, az udvaron sok asztal volt, tele kajával, üdítővel, alkohollal, nagy zene, banzáj. :) Eközben a gyerek ült a homokozóban és játszott. :) Holott elvileg ez az Ő ballagása volt.
Én sem értem miért gond ez. Tényleg csak egy alkalom szerintem hogy összegyűljön a család. Én a névnapokkal voltam úgy, hogy minek azt megünnepelni? Ezer más embert hívnak így, ez nem érdem stb. Aztán megszülettek a családban úgy 10 éve az első gyerekek és elkezdtünk névnapozni is. Meg úgy nagyjából minden hülyeséget "megünnepelni", mert olyan jó ha a nagynénik, unokatesók, gyerekeik, szerencsére még két nagymamáim is összegyűlnek. Szétszóródtunk az országba, de olyan jó, hogy mindig van valami "kötelező" alkalom mikor összeülhetünk. Mert amúgy szívesen lennénk együtt,csak ugyebár a hétköznapokba picit belefásul az ember, nem mindig vágya, hogy hétvégén elkezdjen utazni. Ilyenkor viszont jönni "kell", és végül mindenki jól érzi magát. Ahol kisgyerek van ott meg főleg jó velük lenni.
2013. ápr. 30. 14:52
22/26 anonim válasza:
'87-ben születtem, volt bölcsi és óvodai ballagásom is. Ott voltak a szülők, nagyszülők, de szerintem utána nem volt buli.
Amit sajnálok, hogy én ált. iskolából nem ballagtam, a gimi után pedig nem volt banzáj.. Ezt valahogy kihagytam az életemből, pedig szeretem a családi összejöveteleket - de hát, úgy tűnik, ha én nem, akkor más sem szervezi meg ezeket :(
Nem azt mondom, hogy hű, de nagy csinadratta kell, de egy kellemes családi ebéd, csevej, délután kihozható belőle :)
2013. ápr. 30. 15:13
23/26 anonim válasza:
Nem értem nem azt mondják, hogy kerti buli van a Mariéknál, hanem a Mari lányának a ballagási bulija van.
Sok különbséget nem érzek.
2013. ápr. 30. 20:25
24/26 anonim válasza:
Nevetségesnek tartom,hogy az ovisokat,bölcsiseket mindenféle csokrokkal ajándékokkal halmozzák el mert elballagtak,bár általános iskolásoknál is a drága ajándék már túlzás,most az,hogy van egy kerti parti,egy ebéd egy szál virág oké,de minek túlzásba vinni,majd középiskolai ballagásnál diplomaosztónál amikor azért,már le tettek valamit az asztalra.
2013. ápr. 30. 22:57
25/26 anonim válasza:
Sziasztok!
Nálunk szerencsére nem volt Bölcsis ballagás, pedig 2 hete töltötte a Kisfiam a 3 évét be! Mi vettünk neki a szüli napja alkalmából egy tortát és megettük. Közben megbeszélgettük vele, hogy 2 nap múlva, már nem a bölcsibe fog járni, hanem az óvodába.
Csak annyit csavartam a dolgon, hogy a Gondozónőknek vittem 1-1 gyöngyvirágot és ráírtam, hogy kitől kapták és az évszámot. Aranyosak voltak, mert megkönnyezték, hogy gondoltunk rájuk!
Üdv egy Anyuka
2013. máj. 2. 09:18
26/26 anonim válasza:
Kisfiam most fog ballagni bolcsibol. 2 evet jart ide minden nap napi 9-10 orat ott toltott. A dadusa imadja, kisfiam is imadja öt. Es igen elviszem a ballagasra, kap kis viragot. A dadus pedig 1 keretbe 2 fotot. Az egyik akkor keszult amikor elso napjat toltotte a bolcsibe, a masik pedig most. Mi ezzel a problema???? Partyt nem csinalk, mert semmi ertelme. Nem ertene. De maga az unnepseg fontos!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!