Az imént láttam egy ilyen kérdést, nem tudtam hová tenni, szerintem ez teljesen felesleges dolog. Egy volt szomszédomék rendeztek ballagást a lányuknak az óvodából (!), rengeteg vendéget hívtak, az udvaron sok asztal volt, tele kajával, üdítővel, alkohollal, nagy zene, banzáj. :) Eközben a gyerek ült a homokozóban és játszott. :) Holott elvileg ez az Ő ballagása volt.
Én nem ragaszkodom ezekhez a gyerekes módszerekhez, hogy nem tetszik a válasz, na jól lepontozom! Nem szoktam lepontozni az embereket csak akkor, ha tényleg nagyon sértő választ írnak! Nem gondolom, hogy tetszene a kérdésem mert a tetszés önmagában egy pozitív dolog, de mivel Te magát a kérdésemet negatívnak ítélted meg, akkor mégis hogyan tetszhetne? Én mindenkinek azt mondom, hogy ha nem a témához kapcsolódik, inkább ne válaszoljon. Te csak ki akartál oktatni engem, ezt viszont nem kértem! Azokkal a témakörökkel foglalkozom amelyekkel csak akarok! Legalább ezt ne akarja már megszabni nekem senki! :)
2013. ápr. 30. 14:37
12/26 anonim válasza:
Egyik előző vagyok: ballagás van az óvodában, de mi nem hívunk rá vendégeket, nem veszek ezért külön ruhát, stb.
2013. ápr. 30. 14:38
13/26 anonim válasza:
Egyrészről persze túlzás, másrészről jó buli lehet, ha összegyűlik - bármilyen indokkal is - a család. Gyereknek meg olyan lehet, mint a bölcsis farsang: az egyik élvezi, ha kiöltözhet és szerepelhet, a másik meg inkább a sarokban játszik.
2013. ápr. 30. 14:41
14/26 anonim válasza:
"Én mindenkinek azt mondom, hogy ha nem a témához kapcsolódik, inkább ne válaszoljon. Te csak ki akartál oktatni engem, ezt viszont nem kértem! "
Ezen az oldalon nem szabhatod meg, hogy ki válaszolhat a kérdésedre. Teljesen ide nem illő választ is adhatok. Ha nem tetszik a rendszer ne látogasd az oldalt.
2013. ápr. 30. 14:42
15/26 A kérdező kommentje:
Óvodai ballagásom nekem is volt, de csak az oviban. Én a szomszédomat csak azért hoztam fel példának mert az a banzáj amit ők csináltak utána, szerintem kicsit sok volt egy óvodás gyerekhez mérve. :) Nem tudtam nem velük foglalkozni, mert olyan hangzavarral voltak este 8-ig, hogy hihetetlen. :) A bölcsődei ballagásról az a véleményem, hogy bent a bölcsiben végülis lehet tartani egy aranyos kis búcsú előadást vagy adhatnak a gondozónőknek virágot, ilyesmi. Én inkább azt furcsálom, hogy otthon mi értelme nagy felhajtást csinálni. Elvégre egy 2-3 éves gyerekről van szó. :)
2013. ápr. 30. 14:42
16/26 A kérdező kommentje:
Kedves 14-es köszönöm az ismételt kioktatást! :) Nyugodtan válaszolgathatsz továbbra is a témától teljesen eltérően is a kérdésemre, de én ezentúl nem kívánok reagálni rá. :) De azért értékelem a fáradozásaidat! :)
2013. ápr. 30. 14:43
17/26 anonim válasza:
Szerintem hülyeség. Én 78-ban születtem, de nálunk nem volt óvodai ballagás sem. A nyolcadik után volt, meg érettségin, majd a diplomaosztón.
Bölcsődei ballagás: Felesleges rongyrázás. :)
2013. ápr. 30. 14:45
18/26 anonim válasza:
ÖÖ nem értem a kérdést most akkor bölcsiből ballag vagy oviból? Egyébként szerintem is úgy van hogy ez egy plusz alkalom hogy összegyűlhessen a család, nincs ezzel semmi gond. Más családokban ahol van összetartás összeülnek mindenki szülinapján névnapján anyák napján karácsonykor húsvétkor stb- lényegében egész évben sok sok alkalom van amikor összegyűlnek esznek isznak az udvaron kipakolva stb. Egész nyáron hol ennek az esküvőjére mennek, hol amannak a keresztelőjére.
Ismerek ilyen családokat nem is egyet, szerintem ez tök jó, bárcsak nálunk is így lenne de nálunk nincs így sajna. Még nagyszülők sincsenek.
Az én gyerekeim szülinapjára csak a kis barátok jönnek (ez se baj, örülök neki) meg mi az apjukkal, ennyi.
Keresztelőjükön is csak a keresztszülők meg a legjobb barátaink voltak ott.
De ha lenne ekkora család én bizony szívesen szerveznék ilyen találkozókat, mindegy hogy milyen alkalomra "fogjuk".
Ami zavaróbb lehet-lenne ha valaki azért szervez ilyeneket a gyerekének mert elvárja az ajándékokat (ilyen ismerősöm is van aki amúgy le se ...a nagyszülőket dédszülőket rokonokat de mikor szülinap van akkor direkt 2-t szervez hogy mindenhonnan behappolják a pénzt/ajándékokat stb. na ők biztosan bölcsis ballagást is fognak rendezni:D
2013. ápr. 30. 14:46
19/26 A kérdező kommentje:
A kérdésem a bölcsis ballagásról szól, csak azért írtam oda a volt szomszédom történetét, hogy én még az óvodai ballagás utáni cécót is feleslegesen tartom, nemhogy a bölcsődéset. Én fogalmaztam kicsit félreérthetően, nem is konkrétan az intézményen belüli ballagást furcsállom, hanem, hogy otthon emiatt bármilyen felhajtást csinál a család. :) Nekem is bölcsődébe jár a lányom de nem hiszem, hogy fogom ballagtatni. Bár ki tudja, lehet addigra másképp fogok vélekedni erről. :)
2013. ápr. 30. 14:49
20/26 anonim válasza:
Én 1981-ben születtem, volt bölcsődei ballagásom, hogy buli volt-e utána arra nem emlékszem :-) Szerintem ez egy alkalom, amikor összegyűlhet a család, a buli már nyilván nem a gyereknek szól, hanem a rokonoknak, barátoknak. Szerintem nincs ebben semmi rossz, pl. a keresztelő utáni vendégség sem a gyereknek szól, mégsem fújjog rá senki, hogy felesleges, pedig semmivel sem másabb, mint egy bölcsődei, óvodai ballagás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!