Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki mikor ment vissza dolgozni...

Ki mikor ment vissza dolgozni babája megszületése után? Voltatok táppénzen a terhesség miatt?

Figyelt kérdés
2009. szept. 27. 10:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Én szinte az elejétől táppénzen voltam, mert egy étteremben dolgoztam, ahol zárós műszakban voltam, nehezeket kellett emelni, mérni, pakolni és nem tudtak áttenni más műszakba, illetve a főnökeim javasolták, hogy legkésőbb a 3. hónapban menjek táppénzre, mert ez elég nehéz meló egy terhes nőnek. Kb. 2,5 hónaposan mentem táppénzre. Akkor még örültem is neki, de két hónap múlva már majd megevett az unalom, akkor szívesen vissza is mentem volna kicsit 4 órába dolgozni, de végülis nem mentem, maradtam otthon táppénzen.

22 hónaposan ment a fiam bölcsibe (most ősszel), de én nem dolgozni mentem vissza, hanem egyetemre iratkoztam be nappalira (22 éves vagyok).

2009. szept. 27. 11:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja, amúgy ha valami irodai melóm lett volna, szerintem max. az utolsó hónapban mentem volna táppénzre, a következő babánál már valószínűleg ezt fogom tenni.
2009. szept. 27. 11:21
 3/6 anonim ***** válasza:

En kulfoldon elek, itt kicsit mas a rendszer. Indok nelkuli tappenz nincs, tamogatas a baba fel eves koraig van (es az is az eredeti fizetesnek tort resze, esetemben kevesebb, mint a fele). Azutan meg van fel evig fizetesnelkulire lehetoseg, ha az lejar, akkor el kell donteni, hogy visszateres munkaba, vagy szerzodesbontas.

Igy en a 2. trimeszter elejen harom hetig voltam betegszabin reszleges placenta levalas miatt, majd egeszsegesnek iteltek es visszatertem, szules elott negy hettel kezdtem meg a szulesi szabit, a fiam ot honapos volt, amikor ismet teherbe estem a 2. babaval, most tiz honapos es mar fizetesnelkulin voltam, de most vissza kellett mennem dolgozni ket honapra. Egyebkent felidos terhes vagyok a 2. babaval. De mas lehetosegem nincs, mert vagy visszamegyek, vagy megszunik a munkaviszonyom es a 2. babara semmilyen tamogatast nem kapok.

Egyebkent fizikai munkam van (napi nyolc ora csupan, de hat fokos hutohazban futkarozom, egy husz perces szunet van).

2009. szept. 27. 15:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Én irodista vagyok/voltam. 35.hétig dolgoztam, maradtam volna tovább is, de már nem esett jól ülni, nem fértem el a pocakomtól. Meg olyan munkám volt, amit át kellett adni, jegyzőkönyv, stb, szóval nem mehettem volna az irodából szülni :)

Az eredeti terv az volt, hogy a babám 2 éves korában megyek vissza dolgozni, de közben úgy döntöttünk, hogy inkább legyen testvére. Így itthon leszek pár évig :)

2009. szept. 28. 09:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Én félidős terhesen jötem táppénzre.

Most 1 éves, és jövőre készülök vissza dolgozni. Eddig ugy van, hogy visszavesznek.

2009. szept. 28. 11:58
 6/6 anonim ***** válasza:
32 hetesen mentem táppénzre,mert egész nap vezettem és már kényelmetlen volt hosszútávon,de ha tudom,hogy a kisasszony ennyire jól érzi magát benn(10 napot hordtam túl)akkor lehet még az augusztus 2.felét is végigdolgoztam volna.Jövő szept.ben megy bölcsibe(remélem felveszik) akkor lesz 22 hónapos.Akkor sem maradtam volna itthon 3 évig,ha megtehetném.
2009. szept. 28. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!