Ti mit/hogy tennétek ebben a helyzetben? (anyósos kérdés)
Építkezünk, ezért anyósékhoz költöztünk ideiglenesen, hogy ne menjen el a pénzünk az albérletre.
2 generációs ház, mi külön lakunk, anyóséknál sógoromék laknak.
Apósom nyugdíjas, anyósom dolgozik, átlag bérért. sógoromék minimálbéresek, így ahol mi lakunk nem is tudnák fenntartani, ezért is egyeztek bele, hogy beköltözzünk.
Mi a férjemmel tanult emberek vagyunk, jó fizetésünk van, de sokat is dolgozunk, így anyósomék sokat segítenek, vigyáznak a gyerekre.
a kérdésem lényege, hogy ők azt szeretnék ha a komplett rezsi felét fizetnénk, mert nekünk "úgyis van pénzünk", sógoroméknak meg nincs (8 általánosra nyilván nem kapnak szuper fizetést), így az ő fogyasztásukba is szálljunk be, ezért kéne a felét fizetnünk.
nincsenek külön mérők, de azért tisztában vagyok vele, hogy az elmúlt években mennyit fogyasztottunk, nyilván itt se lehet sokkal több, de most olyan havi 15.000-el fizetünk többet a rezsire mint eddig és ennél is többet szeretnének kérni.
nem akarok hisztizni, de nem azért dolgozunk napi 8-12 órát, hogy másokat eltartsunk, gyorsan szeretnénk befejezni az építkezést és elhúzni, erre kéne a pénz, na meg ami marad azt a gyerekünkre költenénk.
mióta itt lakunk, én vásárolok nekik, persze elkérem a pénzt, de úgy gondolom, hogy ez is épp elég segítség, hogy nekik nem kell hazacipelniük, részemről ezzel meg is van hálálva, hogy hetente 2x ovi után unokáznak 2-3 órát és szombaton délelőtt, míg én dolgozok.
Ti hogy beszélnétek meg ezt, hogy ne legyen sértődés? Nem is gondoltam, hogy ennyire anyagiasok, csak tényleg spórolás miatt költöztünk ide, nem szeretném ha hónapokra itt ragadnánk azért, mert szerintük tartozunk ennyivel a sógoroméknak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!