Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akar minden pár elsőnek...

Miért akar minden pár elsőnek egy egészséges fiú gyermeket, és csak utána kislányt?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 26. 10:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
ez pont nem igaz ránk sem
2013. ápr. 26. 10:41
 12/23 A kérdező kommentje:
2013. ápr. 26. 10:52
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Mi azért szerettünk volna fiút,mert az volt az álmunk,hogy az első fiú lesz,és majd Ő lesz az erős bátyó aki vigyáz a húgocskájára,ezzel szemben egy fiúval kamaszkorban könnyebb,mint egy lánnyal,és nem baj ha a bátyó helyre teszi a kishúgát.De a legfontosabb az volt egészséges legyen,fiúnk lett,és most már minden álmom,hogy legyen lányom.
2013. ápr. 26. 10:58
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Mi kislányt is szeretnék meg kisfiút is. Először kislányt szerettem volna, mert úgy éreztem, hogy nőként egy kislánnyal talán könnyeben boldogulok. A férjem kisfiút szeretett volna, hogy tudjon vele focizni :)Elsőre kisfiunk lett, nagyon örültünk neki :) Most újra próbálkozunk, jó lenne ha kislány lenne, de ha még egy kisfiú jön, akkor is nagyon boldogok leszünk.

Régen talán azért akartak elsőre fiút, hogy biztosított legyen, hogy valaki továbbviszi a családi nevet, meg volt idő amikor a nők nem örökölhettek.

2013. ápr. 26. 11:00
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az első fiú lett. A második még sehol, de remélem, hogy kislány lesz. Mindig szerettem volna egy kislányt is, és így tök jó lenne. Lenne egy bátyja, aki tudna rá figyelni, vigyáz rá. Remélhetőleg nem csépelni fogják egymást.
2013. ápr. 26. 11:04
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Na felénk meg pont mindenki kislányt akar mert azt gondolják tudatosan vagy tudatalatt hogy egy lánnyal mennyivel könnyebb.

Mi is lányt akartunk mindhárom gyereknél:D 2 fiú lett.

És elmondanám hogy a lánnyal a legnehezebb!!! A fiúk ezerszer egyszerűbb esetek:D

2013. ápr. 26. 11:05
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Én bevallom, hogy elsőre fiút akartam. Egyrészt azért, hogy legyen egy mása kicsiben a jóképű férjemnek :) , másrészt nekem is bátyám van, és mint ahogy fentebb is írták, valahogy önkéntelenül is megmaradt bennem ez a kép, hogy idősebb fiú tesó...

Most a harmadik babát várom, a nemét nem akartuk tudni, de egyszerűen láttam az ultrahangon, hogy ő is fiú, mint a nagytesók.

Egyébként szerintem régről maradt meg ez az emberekben, hogy a fiúgyermek hasznosabb a családnak, mint a kislány. Mert a lány elkerül a háztól, sőt hozományt is kellett régen adni vele, a fiú viszont többnyire ott maradt a szüleit segíteni. Ő volt az, akit taníttattak, s aki bírta a mezőgazdasági munkát.

Ma már egy nő ugyanúgy tanulhat, dolgozhat, örökölhet, sőt adott esetben családfő vagy cégvezető is lehet, de tény, hogy minket, nőket még mindig sokszor gátolnak, még mindig sok előítéletet kapunk.

2013. ápr. 26. 11:06
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Én lányt szerettem volna mindig. A Jó Isten 3 gyönyörű fiúgyermekkel áldott meg, akiket imádok.Már 20 lányért sem adnám oda őket.
2013. ápr. 26. 11:38
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is lányt akartam, de végül fiam lett. Nem bánom kicsit sem, de én úgy gondolom, hogy a lányokkal könnyebb. A fiam ezt bizonyítja is, mert vele semmi nem egyszerű! :)
2013. ápr. 26. 12:03
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
A férjem gyerekkorától arról álmodott, hogy az első gyermeke lány lesz. Én is. Így hát lányt akartunk, és az is lett. :) Most fiút szeretnénk, remélem most is teljesül az álmunk.
2013. ápr. 26. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!