Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a terheléses cukrom terhess...

Ha a terheléses cukrom terhesség alatt normális volt, akkor később sem valószínű IR?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 25. 11:54
 1/7 anonim ***** válasza:
nekem mind a két terhességnél normális volt a terheléses, majd 6 hónappal később kiderült az IR, mert a terhelésnél csak a cukrot (glükózt) nézik, az inzulint nem. Vélhetően már a terhességek alatt is magasabb volt, de ezt nem vizsgálják, a cukorértékeim pedig nem csak éppen jók voltak, hanem abszolút tökéletesek. A cukrom ma is tökéletes egyébként, ha csak azt vizsgálták volna, ne mis derül ki az IR.
2013. ápr. 25. 11:58
 2/7 anonim ***** válasza:
A terheségg alatti diabétesz teljesen más tészta mint az inzuluni rezisztencia. Az IR-re nincs pontos magyarázat mikor miért és miért pont annál az embernél fordul elő. Sok nő pl megszül 1-2 gyereket simán teherbe esik stb aztána következő meg már nem jön mert kialakul a PCOS.... Egyébként a legtöbb esetben még annak sincs gond a terhesség alatt a cukorral aki egyébként IR-es. Akinek meg van terhességi cukor az utána helyre áll és nem lesz Ir.
2013. ápr. 25. 11:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Első: persze hogy jó volt mivel túl sok az inzulinod. Ezzel a legtöbb IR-es igy van. Ha már a cukor szinten is észrevehető akkor már régóta fenn áll és nagyon súlyos az IR. Ezért lesz a kezeletlen Ir-ből cukorbetegség. Szinte minden cukorbeteg Ir-rel kezdi csak nem derül ki, pl férfinál végképp nem mivel semmi tünete nincs. Egyébként nagyon szerencsés vagy hogy simán teherbe tudtál esni igy is.
2013. ápr. 25. 12:02
 4/7 anonim ***** válasza:

első vagyok

e mellé tudok még tenni egy régóta fennálló pm túlműködést, pocsék értékellel és két első próbálkozós hónapban fogant babát, normál, problémamentes terhességgel és szüléssel

tudom, hogy mázlim van...

pm, inzulin kezelve...

2013. ápr. 25. 12:06
 5/7 anonim ***** válasza:
A kettő nem zárja ki egymást. Masszív IR-em van, tényleg súlyos volt, míg nem kezelték, de soha nem mértem magas cukrot, sem terheléskor sem máskor otthon. Ha a cukormérőre hagyatkoztam volna, a cukorbetegségig ki sem derül, mi bajom van.
2013. ápr. 25. 13:04
 6/7 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ, megy a pacsi.

Nem akartam alulinformáltnak tűnni, csak mintha mindenhol azt olvastam volna, hogy IR gyanúval cukorterhelésre küldenek. Aztán lehet, hogy nem jól emlékszem.

2013. ápr. 25. 13:33
 7/7 anonim ***** válasza:
cukorterhelésre küldenek, de ott néznek inzulint is
2013. ápr. 25. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!