Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki jogosult GYES-re? Jogosult...

Hné Krisztina kérdése:

Ki jogosult GYES-re? Jogosult vagyok-e a Gyes-re?

Figyelt kérdés
A következő problémámra szeretnék felvilágosítást kérni: Van egy kis unokám, aki 2011. 02.17-én született,2013. 02.17-én töltötte be a 2. életévét. Az édesanyja a második babát várja. Ő táppénzen van. Én munkanélküli vagyok, az az hogy ez így teljesen nem igaz, mivel kényszerből papíron a lányom a vállalkozásában alkalmaz, mint adminisztrátor 2012. szeptemberétől. (Én fizetem a járulékokat, hogy legyen egészségügyi ellátásom és szaporodjon a nyugdíjhoz való éveim száma. Jövedelmem nincs. Jogosul vagyok-e az unokám után Gyes-re addig, míg a második baba megszületik. A szülők nyilatkozatban lemondanak a Gyes-ről. Úgy tudom, hogy ha az anyuka visszamegy dolgozni, akkor a nagyszülő igényelheti a Gyes ellátást. A táppénz is munkaviszony! Jogosult vagyok az ellátásra? Mi a teendő?
2013. ápr. 22. 09:10
 1/3 poet1 ***** válasza:
Kedves Krisztina, törvény szerint mindig a papírok számítanak. Szerintem eltiekben jogosult
2013. ápr. 22. 09:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Attól függ, hány órás a bejelentett munkaviszony. Gyes mellett maximum hati 30 órában lehet dolgozni.
2013. ápr. 22. 10:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Gyes-re nem csak a nyugdíjas nagyszülő mehet?

Mert szerintem igen

2013. ápr. 22. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!