Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted mennyi havi pénz...

Szerinted mennyi havi pénz kell egy baba vállalásához?

Figyelt kérdés

Se nem az alsó határ, se nem az az állapot érdekel, mikor már nagyon sok pénz megmarad, hanem mondjuk az ideális szint.

Azt számold, ami már azon felül marad, hogy valaki a lakbérét/hitelét kifizeti! Minden más legyen benne.

2013. ápr. 21. 16:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Mi 3 gyerekkel havi 400.000 Ft-ból kényelmesen, de minden luxus nélkül jövünk ki. Úgy gondolom, 1 gyerek esetén havi 250.000 elfogadható. Feltéve, hogy nincs nagy összegű lakáshitel, autólízing vagy egyéb jelentős adósság. És a lakás rezsije nem extrém magas. Persze az sem mindegy, hogy Budapest vagy vidék. Pl. kertes házban meg lehet termelni egy csomó mindent, esetleg állatokat is tartani, akkor biztos, hogy kevesebb is elég, mert az ételen sokat lehet spórolni.
2013. ápr. 21. 21:13
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem azt szeretném tudni, hogy mennyit költ bárki is a babára havi szinten, hanem,hogy ha belegondoltok mennyi havi bevétel ideális egy gyermeket nevelő párnak, ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan, de nem túl nagy lábon éljenek.

1 főnek 150 eft kell (amikor egyedül laktam ennyit költöttem), 2 főnek 200 eft, 3 főnek már 250 eft, 4 főnek 300 eft, szerintem minimum.

így is csak azt tudom mondani a gyerek min. 30 eft, de ez nőni fog

2013. ápr. 22. 17:02
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez a szint mindenkinek más, mi kb. 150.000 ft-ot költünk havi szinten, de ezt úgy, hogy mindent jól meggondolunk, hogy mit veszünk. Egy, 3 év alatti gyerekünk van. Ha megdobnak még egy százassal havi szinten, akkor kicsit jobban elereszthetjük magunkat, meg tudunk félre tenni is, de annak aki eleve nagyobb lábon él, lehet, hogy az is kevés, míg más esetleg még kevesebbet oszt be. Attól függ, hogy mik az igények. Meg az is elmondható, hogy legtöbbször a bevételhez kénytelenek az emberek igazítani az igényt.

Amitől hátra dőlnék és gyakorlatilag nem nézném az árcédulát soha, ha annyi bevételünk lenne, hogy:

- mindegy legyen milyen kaját veszünk, akár heti több étterem beleférjen

- kizárólag új ruhákat vehessünk mindenkinek

- évente kétszer elmenni nyaralni

- hobbik, gyerek/gyerekeknek különóra

- mozi, színház amikor kedvünk van

- gyerek taníttatása ne legyen gond

- el tudjam indítani akár egy lakással

Ettől nagyon messze vagyunk,pedig ha belegondolsz luxustól is távol van. (nem 20 milliós autót, tengerparti nyaralókat írtam bele) Ezzel azt akarom szemléltetni, hogy elég széles ez a mezsgye és nem biztos, hogy neked és nekem, meg egy harmadik embernek ugyanazt takarja az ideális.

2013. ápr. 22. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!