Kb. mennyi pénz szükséges első babához ami egy indulásnak megfelel? (bővebben lent)
Sziasztok!
Félre ne értsetek, tudom, hogy ez az összeg mindenkinek más és más, nem pontos számösszegre gondolok, csak úgy saccolva. Illetve nem szeretnék senki pénztárcájában turkálni.
Viszont olyan dolgokra gondolok, mint mondjuk ágy, babakocsi, ruhák, pelus...stb. Szóval a nélkülözhetetlen dolgokhoz elég. Támadó válaszokat nem szeretnék kapni. A gyermekvállalás most még csak tervben van, ezért szeretnék egy kicsit bővebb információt kapni a terhességgel járó költségekről illetve a babához szükséges anyagi helyzetről is. Nagyon köszönöm a normális, segítőkész válaszokat! Remélem, érthetően fogalmaztam!
Annyira eltérőek az igények, és a pénztárca, hogy így nem lehet megmondani mennyibe kerül.
Lehet 200 forintért venni használtan (és az már drága) egy darab bodyt venni, vagy lehet 2-3 ezerért is.
és mindenből így van.:)
Köszönöm az eddigi válaszokat! Azt kifelejtettem, hogy nem szeretnék mindenből újakat és méregdrágákat vásárolni. Nézelődtem neten, sok jó állapotú ruhát, illetve babakocsit is ki lehet fogni vagy akár bizományiban.
Persze lehet, hogy kapunk egy-két dolgot, de erre nem lehet és nem is szeretnék alapozni.
Szia!
Hű ezt nehéz így előre megmondani, mert ugye ha kaptok babakocsit, kiságyat vagy ruhákat, akkor kevesebb lesz a költségetek.
Mi a szülésig a ruhákra (babaruha, takaró, ágynemű, kiságyra tehető pelenkázó), piperére kb. 50 ezret költöttünk. + Vitamin 90 darab Elevit (most egy 30 darabos kb. 2300 körül van), majd Hipp Natal a terhesség végéig (ebből egy doboz 1,5 hónapig elég és 900 körül van egy dobozzal, 4 D, a dokinak 20 ezret adtunk a szülés után. Kiságyat, babakocsit, hordozó és sok ruhát kaptunk, így arra nem kellett költenünk. Viszont a lányom tápszeres lett.
Mi kezdésnek úgy 150 körül költöttünk.
56-62-es babaruhákat kölcsönbe kaptuk, kaptunk kiságyat és babakádat. Ennyi.
A többit mi vettük és újonnan. De nem a legdrágábbakat.
Ma már ritkán veszek neki új ruhát, iszonyatosan jók vannak a turikban.1,5 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!