Kb. mennyi pénz szükséges első babához ami egy indulásnak megfelel? (bővebben lent)
Sziasztok!
Félre ne értsetek, tudom, hogy ez az összeg mindenkinek más és más, nem pontos számösszegre gondolok, csak úgy saccolva. Illetve nem szeretnék senki pénztárcájában turkálni.
Viszont olyan dolgokra gondolok, mint mondjuk ágy, babakocsi, ruhák, pelus...stb. Szóval a nélkülözhetetlen dolgokhoz elég. Támadó válaszokat nem szeretnék kapni. A gyermekvállalás most még csak tervben van, ezért szeretnék egy kicsit bővebb információt kapni a terhességgel járó költségekről illetve a babához szükséges anyagi helyzetről is. Nagyon köszönöm a normális, segítőkész válaszokat! Remélem, érthetően fogalmaztam!

Kedves kérdező, nekünk fél éve így volt:
babakocsi: 10.000ft
babaágy: 10.000
kistakaró 3db: 3000ft/3db
textilpelenka csomag: 3000ft
pelenka: 6000/hó
popsitörlő: 400/cs
tápszer: 6000/hó
body 10db 56-os: 200/db
póló5db: 100/db
rugdalózó 10 db: 300/db
pulóver 5db: 400/db
kissapka 3db: 200/db
cumi 3 db: 1000/db
cumisüveg 2db: 2000/db
kiskád: 6000ft
popsikrém boraxos 500ft
babahordozó: 3000ft
Ezen kívül vettünk dolgokat, amikre semmi szükség sem volt: lázmérő, pelenkázólap, sudokrém, fürdetőkádállvány, mózeskosár, kézi mellszívót, bimbóvédőt, fésü, babatusfürdő, sampon.
65.500-ra jött ki és nem emlékszem, hogy mást vettem volna. Egyébként szüléskor 60000 egynéhányezer forint juttatást igényelhet minden anya. Egy hatalmas bőrönddel mentem a kórházba, de csak a papírjaimat kellett volna vinnem, ugyanis szó szerint mindent ugy adtak, ruhától a pelusig. Elején kellett alkohol meg hintőpor a köldökcsonkhoz, de inkább csak hintőporoztam, az 400 ft.
Még néhány napom van szülésig, íme a mérlegem:
A nőgyógyásznál 11-szer voltam, egy vizsgálat 7000ft+ a szülés 70.000ft.
Szülésznő: 30.000ft
Vitaminok három hónapra: 5500ft
4D uh:13.000ft
Integrált teszt:29.000ft
Babakocsi használtan: 30.000ft
Ruhák: 70.000ft (szerencsére rengeteget kaptunk)
Lázmérő, cumik, cumisüvegek, csörgők, játékok : 25.000ft
Textil és eldobható pelusok: 15.000ft
Kiságyat, etetőszéket,légzésfigyelőt kaptunk. Viszont a matrac az ágyba 12.000ft+pelenkázó alátét 38.000ft.
Ami még drága: a kismama ruházat! Horror!
+Nem volt hálóingem(1500ft/db) és pizsamám(3000ft/db)a kórházba. Szerencsére nagyon sok dolgot kaptunk ajándékba.

Mi 215 ezer költöttünk.
-Kiságy, pelenkázó, matrac az ágyba, ágynemű:55 ezer körül
-Babakocsi 99990 Ft
-Légzésfigyelő 20 ezer alatt volt
-Textilpelus, mellszívó készlet, tetra pelenka 30 ezer körül
-Tisztálkodási dolgok 3-4000 ezer körül volt
-Rengeteg ruhát kaptunk párom unoktesójától (kölcsönbe)
-Mikor megszületett pelenka, gyógyszerek.
Hirtelen ennyi jutott eszembe! Remélem segítettem valamicskét!
Ne tervezz extra költséget, és nem lesz extra költséged!
Ne vegyél újat semmiből, a használ is tökéletes arra a néhány hónapra! Javaslom a mosható pelenkák vásárlását. Sokkal olcsóbb még a felhasznált mosóporral együtt is, és környezetkímélőbb, ami talán a legfontosabb szempontok között van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!