Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van mostanában ennyi...

Miért van mostanában ennyi anyagias anyuka?

Figyelt kérdés

állandóan ezt olvasom itt:

hogy járna a legjobban gyed után, meg hogy elmenne táppénzre csak úgy szülésig, meg hogy 2 ellátást akarna kapni stb..stb..meg hogy lejár a gyes,meg a gyed de kiakarják rúgni és egyből terhes akar lenni csak ezért..

nekem egyből az jön le:

büdös a munka, vagy a pénzéhség,..

megmagyaráznátok ezt?

2012. okt. 15. 20:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
96%
Ha biztos jól kereső munkahelye lenne az anyukáknak, akkor nem trükköznének ezzel. De ez sajnos nincs mindig így.
2012. okt. 15. 20:06
 2/19 A kérdező kommentje:

nem is bántásképp írtam csak ezt szűrtem le.

meg hogy gyed után miből számolják a következő gyedet meg az azutánit,.... hát miből??? tudom hogy a gyed azért van mert dolgozott előtte az anyuka,de hát ha szült 3 gyereket és jön a 4- dik akkor ő már hova akar gyedet kapni??

2012. okt. 15. 20:08
 3/19 Pötyös Panni ***** válasza:
81%
Szerintem senki nem köteles megindokolni miért tesz fel egy ilyen jellegű kérdést.És teljesen természetes hogy gondolnak az anyagiakra is mert manapság nem két fillér az élet.Egy kisbabának nagyon sok mindenre van szüksége az érkezéséhez és az eltartásához egyaránt.Vannak egyszeri kiadások: babakocsi,kiságy stb...És napi szükségletek tápszer,pelenka...A ruháit gyorsan kinövi mindig nagyobb méret kell.Fűteni is jobban kell kisbaba mellett.Szóval csak érdeklődnek hogy tudnának a legjobban kijönni anyagilag.Nem nevezném pénzéhségnek.Az egy teljesen más kategória..Mindenki aggódik a saját és családja megélhetése miatt.Szebben kellett volna megfogalmazni a kérdésedet,mert szerintem sokakban ellenszenvet vált majd ki.
2012. okt. 15. 20:15
 4/19 anonim ***** válasza:
78%

Attól miért pénzéhes valaki, mert a gyerekének a legjobbat akarja mindenből megadni??

Mondjuk az tény, hogy sajnos sok olyan anyuka van, aki csak azért akar gyereket, mert nem szeret dolgozni és kell a pénz. Na őket én se értem, de nem is foglalkozom velük, mert nem az én dolgom, csak a gyereket sajnálom.

36+5 hkm

2012. okt. 15. 20:31
 5/19 anonim ***** válasza:
94%

Ha kis korkülönbséget szeretnének, akkor igenis számít, hogy mikor fogan meg a kistestvér. Ez nem munka büdössége, de nem mindegy, ha már akarnak mégegy babát, hogy 2 évig 90 e ft-ot kap vagy csak gyest, vagy pár tízezer ft-ot.

Te nem így gondolod?

Mert ha 2,5 éven túl születik kb a baba, akkor márcsak a 25 e ft-os gyes jár.

2012. okt. 15. 20:32
 6/19 anonim ***** válasza:
86%
Egyébként két ellátást nem kaphat. Mire gondolsz pontosan?
2012. okt. 15. 20:36
 7/19 anonim ***** válasza:
91%

Sokan gondolkoznak előre, hogy mennyi ellátást fognak kapni, mert sajnos a mai világban pár ezer ft is sok pénz.

És igen, azon is elgondolkoznak, hogy a második vagy harmadik baba vállalásakor is hogyan járhatnának a legjobban, ezért van az, hogy mielőtt lejárna a gyed, újabb babát vállalnak.

Én is sokat agyalok, hogyan lenne a legjobb, mert jót akarok a gyerekeimnek, nem szeretném, ha az én tudatlanságom miatt legyen kevesebb a kasszában.

2012. okt. 15. 20:37
 8/19 anonim ***** válasza:
86%

"lejár a gyes,meg a gyed de kiakarják rúgni és egyből terhes akar lenni csak ezért..

nekem egyből az jön le:

büdös a munka"..

ha tudja hogy ki akarják rúgni, akkor vszeg vissza akarna menni és mondták neki, tehát rossz a logikád. Nem büdös a munka, de mivel kisgyerekkel nehéz új munkahelyet találni, és ezek szerint szeretnének még gyereket, így jár a legjobban, és még lehet két év múlva változik a helyzet a munkahelyén és mégis visszaveszik. Persze hogy nézi hogy hogy jár a legjobban, senki sem akar munka nélküli lenni, kisgyerekkel és nulla bevétellel.

Én is pontosan emiatt lettem hamarabb babás, mint eredetileg terveztük. Munkahely nem tud visszavenni, mindenképp szerettünk volna még babát nem nagy korkülönbséggel, ezért belevágtunk picit hamarabb, így ahelyett hogy majd csak gyes kapom, kapom újra a gyedet. Annyi bőrt lehúznak rólunk, pénzből élünk és igenis kell a pénz. Nem mindegy hogy 90ezret, vagy 26-ot kapok. Ha akarsz hívj pénzéhesnek, de én inkább common sense-nek hívnám.

2012. okt. 15. 21:00
 9/19 anonim ***** válasza:
50%

Mindenki szépen levezette, hogy miért. Te mégis lepontoztál. Primitív vagy, de nagyon.

Hajrá, pontozz

2012. okt. 15. 21:24
 10/19 A kérdező kommentje:

a két ellátást azért írtam,mert pont egy anyuka tette fel a kérdést hogy még a gyesen belül születik a kistesó és hogy majd vele is kapja az ellátást mint az elsővel,és megvolt döbbenve hogy pedig ők azért vállaltak másodikat mert azt hitték két gyest fog majd kapni..

szóval ilyen is van..

és most nem azokról van szó akik írtak ide, mert ezt megértem az indokot.,de számtalan olyan is van beláthatjátok hogy azt se tudja az anyuka hány gyereket vállaljon csak nehogy melózni kelljen,és még le is írja ide ráadásul..

ezért tettem fel a kérdést !

2012. okt. 15. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!