Mostanában azt olvasom, hogy a 19-20 fok megfelelő a gyerekszobában. Én nagyon fázom 19 fokban, akkor a 12 hetesem is fázhat?
Biztos van, akinek elég, én sem érzem jól magam 22-23 fok alatt. Viszont a kétéves lányom nem ilyen halvérű, neki általában elég egy réteggel kevesebb, mint amit én felveszek. Kitapasztaltam, hogy mikor úgy öltöztettem, ahogy szerintem jó volt, akkor kipirosodott az arca, nagyon meleg volt a keze, lába feje. A kicsi fiam (6 hónapos) meg egy békakirályfi, kis fagyos, mint én. Ő most úgy mászik a padlón, hogy van rajta hosszú ujjú body póló, harisnya, és egy rövid szárú kantáros nadrág. Ő éjszakára kap hosszú ujjú bodyt, rugdalózót, alá zoknit, a nővérének elég egy rövid ujjú body meg egy rugi. A nagy napközben is csak rövid ujjúban hosszúnadrágban, zokniban van. Én ragaszkodnék a mamuszhoz, de mindig leveszi...
A piciknél egyébként még lehet megtévesztő ha hideg a kezük meg lábuk, mert a keringésük fejletlen. Én -nem igazán tudományosa- de úgy szoktam eldönteni, hogy kell-e még ruha, hogy az arcuk, nyakuk, karjuk mennyire meleg vagy hűvös.
Ahogy a második írta ez egyén függő.
Figyelj rá és "elárulja" hogy jó neki.
Jelenleg 21 fok van a szobájában. (panel északi fal)
Trikó, pamut pizsi, polár pizsirugi, hálózsák. Plusz kért most takarót is.
Nyári baba volt, imádja a meleget. Télen is minimum 24 fok van a szobájában, mert különben megébred, nyüszög, fázik. Egyébként is már jobban fel kell öltöztetni, mint más kisgyereket (láttam rövidnadrágos-pólós kicsiket, az enyémen már pulcsi és pufi mellény van hosszú nadrággal. a mellényt kérte, mert fázott eléggé fújt a szél)
Napközben itthon: zokni, bugyi, trikó, hosszú ujjú felső, melegítő szett. Ha elmegyünk akkor csini nadrág (farmer vagy kord már), kardigán, pufi mellény vagy vékonyan bélelt kabát, sapi.
Fagyos a szentem nagyon, a nyári 35-38 fokokat nagyon szerette :) Anyukám ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!