Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van mostanában ennyi...

Miért van mostanában ennyi anyagias anyuka?

Figyelt kérdés

állandóan ezt olvasom itt:

hogy járna a legjobban gyed után, meg hogy elmenne táppénzre csak úgy szülésig, meg hogy 2 ellátást akarna kapni stb..stb..meg hogy lejár a gyes,meg a gyed de kiakarják rúgni és egyből terhes akar lenni csak ezért..

nekem egyből az jön le:

büdös a munka, vagy a pénzéhség,..

megmagyaráznátok ezt?

2012. okt. 15. 20:03
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
jah és senkit nem pontoztam de ne zavarjon utolsó!
2012. okt. 15. 21:28
 12/19 anonim ***** válasza:
Elmesélek neked valamit.Mikor két éve felvettek a munkahelyemre 4 órásra lettem bejelentve br 37500 forintra.Néhány hónap múlva terhes lettem és kértem a munkáltatóm hogy oldjuk meg az valahogy hogy 8 órába legyek bejelentve.Bejelentett.Br 90000 ezerre cserébe visszavonta a járulékaimat és a munkáltatói járulékokat a fizetésemből.Belementem mert máskülönben kaptam volna max 15 ezer gyedet.Akkor ki is a pénzéhes??Nem az az anyuka aki azon töri a fejét hogy hogyan is járnának jobban anyagilag.Hiszen egy gyereknek sokminden kell ahogy nő mégtöbb.Ha neked az pénzéhesség hogy pl én ezzel elértem hogy kapok havi 40ezer gyedet ám legyen az.
2012. okt. 15. 21:31
 13/19 anonim ***** válasza:
30%
Nem teljesen idevágott amit írtam.De szerintem akit te írtál példának hogy két gyest fog kapni az sem pénzéhesség csupán nem volt tisztában a dolgokkal.Ez egy ilyen oldal..
2012. okt. 15. 21:35
 14/19 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem a Kormány hibája, hogy így kell csinálni. Hangoztatják, hogy vállaljunk több gyereket, 3-4-et, de SEMMIVEL nem támogatnak. Akkor nehogy már ne a maxot próbáljuk kihúzni a rendszerből?

10 évig a negyedmilliós fizetésemből fizettem elég járulékot, soha nem voltam még orvosnál se. Úgy gondolom, hogy a max gyedet érdemlem, akár a 3. babánál is, nemcsak a gyest.

Csak az tesz fel ilyen kérdést, akinek jó fizetése volt, aki nem dolgozott vagy lóf.sz pénzért, az nem teszi fel, mert az úgyis csak az alanyi jogon járó gyest fogja kapni.

Szóval még mindig nem logikus a kérdésed.

2012. okt. 15. 21:38
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Aki pedig itt levelez, az nem a megélhetési cigány család, mert nekik netjük sincs.

Bár minél több gyerek, annál többe kerül, nem igaz a mondás, hogy ahol 2 elfér, ott jut kaja a 3-nak is. Ez nem ilyen egyszerű.

Családi pótlékért szülni pedig röhej, mert az 17 e ft 3 gyereknél/fő, szóval nem mondjuk 50 e ft, hogy meg is érje.

Nagycsaládosok sem kapnak szinte semmi pluszt, mielőtt velü(n)k jönnél.

Az is a gazdagok kiváltsága, 3+ gyereket szülni. Mai világban ez van, és felelősségteljes gondolkodásra vall, ha valaki anyagilag is tervez és nem csak a semmire vállalja.

2012. okt. 15. 21:41
 16/19 anonim ***** válasza:
47%

Én csak azt nem értem, hogy ha egyáltalán nem olyan az anyagi helyzetük, és nem ártana, ha második gyerek előtt visszamenne anyuka dolgozni egy kicsit, akkor miért kell görcsösen ragaszkodni,hogy kis korkülönbség legyen.

Hát ha nekem választanom kellene,hogy normálisan élek, de mondjuk 4 év lesz közöttük, vagy számolgatnom, filléreznem kell, de kicsi a különbség, akkor az elsőt választanám!

2012. okt. 16. 08:30
 17/19 anonim ***** válasza:

Utolsó.

Mindenki így döntene, csak tudod az a baj, hogy sok helyen nincs bölcsi, hogy 2 évesen vissza mehessen az anya dolgozni, ha van hová. Így marad az, hogy 3 éves koráig otthon marad vele. De ha 4 év van a két gyerek közt, akkor marad pár hónap, amikor dolgozhat az anya. Nem veszik vissza, vagy nincs munkahely, vagy nem veszik fel, mert kicsi gyereke van és úgyis akar másikat.

Ha van bölcsi, pontosan az előbb említett okok miatt nem veszik vissza, vagy nem veszik fel.

Ezért szülnek sokan kis korkülönbséggel.

Én is 4 év különbséggel szültem, jó is volt, de mivel április végén született a fiam, csak szeptembertől vették be az oviba. Kerestem munkát, de nem vettek fel sehova, a fent említett okok miatt. December elején már terhes voltam.

2012. okt. 16. 10:07
 18/19 anonim ***** válasza:

És pont amiatt, mert ahogyan letelt a gyes, nem tudtam dolgozni menni, nincs alapja a gyedemnek. Így nem fogok csak gyest kapni.

Mi is kevesebb különbséget szerettük volna a gyerekek közt, de így sikerült.

2012. okt. 16. 10:09
 19/19 anonim ***** válasza:

Ez tényleg fura, hogy van, aki 2 GYES-re számít. Leginkább naívitásnak nevezném.

Azt meg megértem, hogy az anyukák úgy akarják időzíteni a tervezett gyerekeket, hogy minél kevesebb pénztől essenek el, mert egyáltalán nem mindegy, hogy valaki pl. maximált GYED-et kap, vagy GYES-t.

De az egy dolog, hogy mikorra tervezi az ember a gyereket, mert nem lehet tutira megmondani, hogy mikorra fog sikerülni.

2012. okt. 16. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!