Örökbefogadás. Lehetséges így?
Figyelt kérdés
14 eves vagyok. anyamat kizartuk a gyamsagbol, azaz a nagymamam a gyamom, de o most le akar rolam mondani. edesapamat nem tulzottan erdekli mi van velem, o nem vallalna a gyamsagot. tobb rokonom nincs. igy gondolom hamarosan intezetbe kerulok. baratnom anyukaja orokbefogadna. lehetseges lenne? mennyi ido ameddig orokbefogad? nagyon el vagyok keseredve, faradt vagyok, es azthiszem mindennek vege. es nagyon felek, ejjeleket sirok at, alig alszom, nem tudom mi lesz velem holnap, holnaputan, egy het mulva satobbi..
14/L
2013. ápr. 20. 12:49
1/9 anonim válasza:
A mamád,mért akar lemondani rólad?Amúgy megnézik a körülményeket,hogy oda kerülhetsz-e stb....nem tudom mennyi idő,de minél előbb intézkednie kéne ha örökbe akar fogadni.
2/9 anonim válasza:
Először a mamádnak hivatalos keretek között le kell mondania a gyámságodról. Ezzel egy időben annak a személynek, aki örökbe akar fogadni be kell mennie és veled együtt kérvényeznie kell, hogy oda kerülhess. Megvizsgálják a körülményeket és ha megfelelőek ideiglenesen elhelyeznek nála, amíg meg lesz a végzés.
3/9 anonim válasza:
Hat az orokbefogadashoz az anyadnak akkor is hozza kell jarulnia, ha nem o a gyamod... Csaladbafogadas egyszerubb lenne. Meg en nem igaan favorizalom ezt a barat szuloje altali orokbefogadas dolgot... Barmikor osszeveszhettek - akkor mi lesz?
4/9 anonim válasza:
Nagyon sajnállak, de tarts ki, biztosan lesz jó megoldás! El se hiszem, hogy ezek után, hogy dobálták a gyereket jobbról balra, mert hol kell, hol nem... még jogai vannak a szülőnek? Hát nem írnám le a véleményemet... Remélem a barátnőd édesanyjának sikerül örökbe fogadni!
5/9 anonim válasza:
3as? miért jobb az, hogy a családban lényegében le se szarják a gyerek fejét és dobálják jobbról balra? Ez neked család???
6/9 anonim válasza:
Én is a családbafogadást javaslom, az talán gyorsabb. Ha a barátnőd anyukája már most magához venne, ne késlekedjetek, menjetek be együtt a családsegítőbe és kérdezzétek meg hogy hogy lehetne ezt megoldani, mert szükséged van a biztonságot adó környezetre. Gondolom mamád nem fog ellenkezni, ha le akar mondani rólad:( Nagyon sajnálom, és sok kitartást kívánok! Barátnőd anyukáját pedig nagyon becsüld meg, sose felejtsd el, h mit tesz érted.
7/9 anonim válasza:
5! A családba fogadás azt jelenti, hogy egy adott személy a családjába fogadja a kiskorút, neveli, gondoskodik róla, de nem fogadja örökbe. Családba fogadó bárki lehet, mármint nem kell rokonnak lennie. Gyorsabb, egyszerűbb, kevesebb a probléma vele. A kérdező barátnőjének családja is megtehetné ezt az örökbefogadás következményei nelkul. Az ugyanis csak komoly indokkal fel bontható, az összevesztek a lányok nem ilyen es meg lehet előzni egy esetleges örökösödési csatározást is. 3. voltam.
8/9 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat, de valoszinuleg a baratnom anyukaja nem fog rorokbe vagy csaladbafogadni. ezesetben gondolom jon a gyermekotthon..
2013. ápr. 21. 14:42
9/9 anonim válasza:
Nagyon sajnálom, hogy ennyire viszontagságos az életed!
Akármi is lesz veled, soha ne csüggedj!
Maradj erős és amikor majd te leszel szülő sokkal jobban fogod nevelni a gyerekedet.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!