Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti támogatnátok hogy...

Anyukák, ti támogatnátok hogy a csp-t utalványban adják?

Figyelt kérdés

Nem csak ételre fordíthatóra, hanem ruhára, cipőre is.

Azért kérdezem, mert beszélgettünk a barátnőimmel és a legtöbben igen. Kicsit meglepett, azt hittem hogy elleneznék.

2013. ápr. 18. 13:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én is támogatnám, vagyis úgy értem nem zavarna. Aki nem a gyerekre költi hanem cigire piára játékgépre az sajnos így is megoldja majd hogy elcsereberéli meg beváltja pénzre..:(

De talán nem mindenki fogja ezt csinálni és akkor valóban a gyerekre fordítódna (étel ruha) merthogy ezt rájuk kapjuk, nem magunkra.

Nekem 3 gyerekem van , ez a 48 ezer ft is elmegy kajára vagy ruhára bármire így is úgy is tök mindegy hogy pénzben érkezik vagy mondjuk jegyben érkezne.

2013. ápr. 18. 13:46
 2/14 anonim ***** válasza:
27%
én nem támogatommertt van hogy a családibol fizetem ki a maradék számlát. szoval kajautalvánnyal nehezen fizetném ki
2013. ápr. 18. 13:49
 3/14 anonim ***** válasza:

nekem mindegy

én egyébként ezt az összeget teszem félre a gyereknek,fizetem neki a babakötvény max. összeggel

teljesen mindegy,hogy utalványból veszek kaját vagy pénzből

2013. ápr. 18. 13:52
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem jelentene problémát. Az utalványnak is lenne helye, megmaradna annyi készpénz ami az utalvány összege, amit ugyanúgy a gyerekekre lehetne költeni.
2013. ápr. 18. 13:53
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindegy lenne. Ezt is a gyerekre fordítom, azt is.
2013. ápr. 18. 13:56
 6/14 anonim ***** válasza:

Mi lassan azon kevés családok közé fogunk tartozni, akiknek hóvégére is marad tartaléka. (Ez egyébként szégyenfoltja a kormánynak szerintem!)

Emiatt nekünk nem okozna gondot, ha utalványt kapnánk a kp helyett.

Ettől függetlenül jelen pillanatban nagyon sok családnak plusz feszültséget okozna az, hogy nem tudja minden hó 2. - 3. napján esetleg kifizetni az áramot, vizet, fűtést.

Ráadásul valószínűleg ennivalót sem tudnának az asztalra rakni.

Ez csak akkor működne jól (megfelelően), ha végre az ország is kicsit elindulna felfelé. Ha lennének munkahelyek, lennének normális fizetések. Itt most nem a havi 350ezer forintos fizuról beszélek egy utcaseprőnek, mert ez kizárt, akárhogy is nézzük. Viszont, ha a min. bér nem csak a számlákra és 2 max. 3 heti élelemre lenne elég, akkor még a végén egész jól is kijönnének a magyar családok.

Inkább ott kéne elkezdeni a "Jó cselekedeteim listáját - írta Orbán Viktor" c. fejezettet, hogy lecsökkentik az áfát. Nem 1-2%-al, hanem 8-10-el.

Esetleg a "felesleges" adók háromnegyedét, amit az elmúlt 3 évben bevezettek, eltörölhetnék.

Talán az sem lenne gond, ha egy "politikus" nem másfél-hárommilliót vinne haza/hó, hanem csak mondjuk fél millát a 4 vállalkozása + 5 másodállása mellett.

De tudnék még az útiköltség és más plusz tényező csökkentésre is javaslatot tenni .. de a kutyát se érdekli, hogy én mit mondok. :)

A másik oldala pedig a sok támogatott ember (tudjukkikrőlbeszélek), akik csak elvenni tudnak a "közösből", de hozzáadni nem.

Kíváncsi lennél, hogy mi történne, ha a sok normális munkavállaló "bedurcizna" és nem lenne hajlandó a közösbe betenni egy centet sem.. csak sajnos ez sosem fog megtörténni.

2013. ápr. 18. 14:04
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem jelentene problémát, szóval nem ellenezném. Szerencsére a férjem elég korán megkapja a fizuját, így tök mindegy lenne, hogy melyiket költjük el a nagybevásárlásnál. Na meg nekünk az a 12.000ft nem olyan nagy összeg, hogy a számlákat be tudjam fizetni belőle. A rezsink 45.000ft, kéne pár gyerek, hogy csp-ből fizessem be.
2013. ápr. 18. 14:12
 8/14 anonim ***** válasza:

Én nem ellenezném abban az esetben, ha speciális élelmiszereket árusító boltokkal is szerződést kötnének, ugyanis a gyerekem ételallergiás, és rajtunk kívül még több ezer gyereknek van hasonló gondja.

Én egyébként ezt nem gondolom annyira jó kezdeményezésnek, mert ahol a villany vagy éppen gázszámlát fizetik ki belőle, ott is a gyerekre költik, mert az is elhanyagolás, ha fázik a gyerek télen. Sajnos, aki meg akarja találni a kiskapukat, ennél a rendszernél is meg fogja találni:. áron alul eladja az utalványt és abból megy kocsmázni pl.

2013. ápr. 18. 14:17
 9/14 anonim ***** válasza:

Én a családit gyakorlatilag egy az egyben otthagyom a dm-ben. Összeszedem a kuponjaimat, megnézem mi az akciós, ami az, ami nekünk kell. Április elején 15 ezret hagytam a dm-ben, a kuponjaimnak hála, csak 11-et. Havi pelenka, tápszer adag, és még ami éppen kell:popsitörlő, tea, egy-két üveges bébikaja, ha megyünk vhova.

Engem személy szerint nem zavar, ha utalványban adják, csak arról is intézkedjenek, hogy minden helyen, ahol gyerekhez köthető termékek vannak,fogadják el.

Mellesleg, az utalványokkal is lehet kereskedni....megtalálják a kiskapukat.

2013. ápr. 18. 14:23
 10/14 A kérdező kommentje:

Igen, szerintem is így nem lenne túl jó.

Ha lehetne belőle rezsit is fizetni és kártyára adnák (így eladni sem tudja negyedáron), úgy már jobb lenne.

2013. ápr. 18. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!