Egy rászoruló 4 gyerekes család karácsonyát mivel támogatnátok?
Az apa jópár hónapja elvesztette az állását, 1-12 éves korig van 4 fiú, szeretnénk nekik segíteni. A közvetítő szervhez érkezett segítségkérő levél szerint minden hónapban alig, vagy nem tudják kifizetni a számlákat, tavaly is alig volt egy karácsonyfájuk.
Szerintetek minek örülnének legjobban? (Olyan 10-15e Ft-ot szánnánk rá.)
- Játékoknak a 4 gyereknek, amivel minél többen játszhatnak (pl kisvasút, ilyesmi)
- karácsonyfának
- díszeknek
- Játék + kis pénz
- esetleg a szülőknek is valami, hiszen nagyon megérdemelhetik, de nem is akarjuk nagyon szétaprózni...
Szia!
Attól függ, mennyire rászoruló. Ha nagyon, akkor alapélelmiszereket.
Ha kicsit jobban állnak, akkor játék és "luxus" élelmiszer: kakaópor, méz, lekvár, reggelizőpehely, üdítő.
A játék lehet társas, focilabda.
Ruhát csak a méret miatt nem adnék így látatlanban, de ha te jobban ismered őket és tudod hogy mik a méreteik, akkor kabát, cipő.
Legyen szép karácsonyotok :-)
Karácsonyfa szerintem nem annyira fontos.
Én inkább társasjátékot vennék pl. Activity. Vagy egy nagyobb doboz legót, pl. egy alap készletet ami kb. 5 ezer Ft-ból megvan, azzal tényleg mindegyik gyerek tud játszani. A legkisebbnek talán külön valami apróságot, mert lehet hogy ő még nem értékelné.
Egy doboz szaloncukor, mert nekik nem hiszem hogy futja rá.
A többit odaadnám kp-ban, és akkor arra költik amire akarják.
Hihetetlen hogy vannak még ilyen jó emberek:-)
anyira jó érzés segíteni másoknak!
Kivánom hogy legyen nagyon boldog karácsonyod!
Ha tudsz fát és szaloncukrot szerezni, az nagyon jó, de több ezer forintot nem biztos, hogy érdemes lenne fára kiadni. Esetleg kölcsönbe lehet szerezni egy mű fenyőt, vagy élőt, amit később elültethettek.
Szaloncukor mindenképpen, én vennék társasjátékot, esetleg kettőt is. Ruhát nem. Ilyenkor a gyerekek biztos, hogy inkább játéknak, könyvnek, édességnek örülnek. Akár sütemény, mézeskalács, beigli, a szülőknek pohárkészlet, bor, kávé, pezsgő, bon-bon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!