Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy rászoruló 4 gyerekes...

Egy rászoruló 4 gyerekes család karácsonyát mivel támogatnátok?

Figyelt kérdés

Az apa jópár hónapja elvesztette az állását, 1-12 éves korig van 4 fiú, szeretnénk nekik segíteni. A közvetítő szervhez érkezett segítségkérő levél szerint minden hónapban alig, vagy nem tudják kifizetni a számlákat, tavaly is alig volt egy karácsonyfájuk.

Szerintetek minek örülnének legjobban? (Olyan 10-15e Ft-ot szánnánk rá.)

- Játékoknak a 4 gyereknek, amivel minél többen játszhatnak (pl kisvasút, ilyesmi)

- karácsonyfának

- díszeknek

- Játék + kis pénz

- esetleg a szülőknek is valami, hiszen nagyon megérdemelhetik, de nem is akarjuk nagyon szétaprózni...

2012. dec. 11. 10:26
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Az A-B-C-D-(E) lehetőségekre "szavazhattok", vagy hogy melyik a legkevésbé jó/praktikus, de természetesen saját ötleteket is várok. :)
2012. dec. 11. 10:30
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy közös társasjáték (5000), valami apróság külön-külön a gyerekeknek (1-2000), egy kis édesség, gyümölcs (2-3000)
2012. dec. 11. 10:37
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
én egy élelmiszer csomagot vásárolnék, süti, kóla, tea, cukor, liszt, tészta, tészta szósz, egy kis husi, csoki szaloncukor, stb.., meg a szomszédságtól, rokonoktól összegyűjtenék, jó állapotban lévő játékokat, ruhákat, díszeket, esteleg, ha valakinek van megunt műfenyője, vagy egy erdésztől szereznék egy karifát, - szóval kreatívan sokat lehet segíteni :) és nagyon szép dolog - Kellemes Ünnepeket neked (Y)
2012. dec. 11. 10:40
 4/13 anonim ***** válasza:
Tartós élelmiszer (liszt, cukor, tea, tészta, tisztítószer), és körbekérdezném a szomszédokat, rokonságot, hogy van-e megunt játék, felesleges (de jó állapotú) ruha, pléd, gyerek ágynemű, cipő stb.
2012. dec. 11. 10:58
 5/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Attól függ, mennyire rászoruló. Ha nagyon, akkor alapélelmiszereket.

Ha kicsit jobban állnak, akkor játék és "luxus" élelmiszer: kakaópor, méz, lekvár, reggelizőpehely, üdítő.

A játék lehet társas, focilabda.

Ruhát csak a méret miatt nem adnék így látatlanban, de ha te jobban ismered őket és tudod hogy mik a méreteik, akkor kabát, cipő.

Legyen szép karácsonyotok :-)

2012. dec. 11. 11:17
 6/13 anonim ***** válasza:
szerintem a méret azért nem lehet probléma, mert 4 gyermek, és 2 felnőtt elég diverz ahhoz, hogy a ruhák nagy részét tudják hordani
2012. dec. 11. 11:21
 7/13 anonim ***** válasza:
Ha valóban ilyen rossz a helyzet, akkor egy kiadós karácsonyi vacsora (mondjuk halászlé), beigli és kókuszgolyó az én részemről. A 4 fiúnak vmi hasznos ajándék, mint könyv, pulóver, szótár stb.
2012. dec. 11. 12:31
 8/13 anonim ***** válasza:

Karácsonyfa szerintem nem annyira fontos.

Én inkább társasjátékot vennék pl. Activity. Vagy egy nagyobb doboz legót, pl. egy alap készletet ami kb. 5 ezer Ft-ból megvan, azzal tényleg mindegyik gyerek tud játszani. A legkisebbnek talán külön valami apróságot, mert lehet hogy ő még nem értékelné.

Egy doboz szaloncukor, mert nekik nem hiszem hogy futja rá.

A többit odaadnám kp-ban, és akkor arra költik amire akarják.

2012. dec. 11. 12:56
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Hihetetlen hogy vannak még ilyen jó emberek:-)

anyira jó érzés segíteni másoknak!

Kivánom hogy legyen nagyon boldog karácsonyod!

2012. dec. 11. 13:23
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha tudsz fát és szaloncukrot szerezni, az nagyon jó, de több ezer forintot nem biztos, hogy érdemes lenne fára kiadni. Esetleg kölcsönbe lehet szerezni egy mű fenyőt, vagy élőt, amit később elültethettek.

Szaloncukor mindenképpen, én vennék társasjátékot, esetleg kettőt is. Ruhát nem. Ilyenkor a gyerekek biztos, hogy inkább játéknak, könyvnek, édességnek örülnek. Akár sütemény, mézeskalács, beigli, a szülőknek pohárkészlet, bor, kávé, pezsgő, bon-bon.

2012. dec. 11. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!