Biztos eljut a rászoruló család (ok) hoz?
Van sok kinőtt szép,megkímélt ruha, sok feleslegessé vált játék és olyan család(ok)nak szeretném adni, akik valóban rászorulnak (biztos sok ilyen van)...
Kinek adjam, hogy oda kerüljön, ahová szántam?
sztem sétálj egy nagyot,és találsz te magad is
és még az örörmöt is láthatod amit ezzel okozol
Szeretnék megosztani veletek egy történetet.
Barátnőm férje tüzifát árul. Egyik alkalommal vittek 15 mázsa fát egy családnak. Nagyon szegény család volt, de olyan őszinte szeretettel, mint ők kevesen bánnak a gyerekeikkel. Egy kislányuk,- kb akkor 3 éves és egy kisfiúk kb 6-7 éves- van. Elmondta nekem a barátnőm, hogy nagyon szégyelli magát, mert az a fa bizony nem volt meg 15 mázsa és pont ezeket az embereket húzta le a férje. Kitaláltuk, hogy viszünk nekik még fát. Ónos eső esett aznap, december eleje volt. Az összefagyott kuglikat dobáltuk fel a kocsira. Odavittük, és azt hazudtuk, hogy 20 mázsát kért valaki de mire kivittük meggondolta magát és csak 10-et fizetett ki. Nem akarjuk már visszavinni a telephelyre ezért ,arra gondoltuk, hogy ha megengedik akkor leborítanánk nekik. Mondták, hogy nem tudják kifizetni, mi meg mondtuk, hogy ingyen gondoltuk. sírtak örömükben. A kicsi gyerek is szaladt a kabátjáért, hogy segíteni tudjon fát pakolni. A kislány azt mondogatta:anya ha nem kell fáért fizetni, akkor lesz szaloncukor? Életemben olyan szörnyen nem éreztem magam ,mint akkor ott....Pár nap múlva visszamentünk sötétben, és beraktunk az udvarba néhány zsákot. Egyikben játékok, Másikban ruhák, cipők....egyben liszt cukor olaj stb...és egy hatalmas adag szaloncukor. Megnyomtuk a csengőt és elszaladtunk. Két házzal arrébb a sötét kocsiban néztük őket. Azóta minden évben-az idén is immár negyedik alkalommal-elmegyünk hozzájuk. Még ma sem tudják, kik vagyunk, de ez nem is fontos. Tudom, hogy jó helyre kerül az ami számunkra felesleges és csak ez számít. Minden évben egyre több barátnőm csatlakozik hozzánk és pakolja a zsákokat.
hát...mi így csináljuk.
Utolsó! Fantasztikus egy emberek vagytok a barátnőitekkel:),hogy minden évben visztek valamit a családnak.
Nekünk az Evangélikus sulimba, dobozokat lehet bevinni becsomagolva és bele jóállapotú dolgokat.
Annyi felesleges dolgom van,aminek más örülne.Biztos csinálok 1-2csomagot.
A csomagokat amúgy szétosztják a rászorulóknak:)
17:42! a végén már majdnem sírtam. komolyan mondom!! hála égnek (vagy mégsem?) apukám mindig látja előre, hogy kiknek viszi, és csak a gazdagokat "nyúlja le", de abból is csak a bunkó parasztot.
mi idén egy régi biciklit adtunk ismerőséknek, nagyon örült neki a kislány. másnap a bukósisakot is elvittük (elötte nap elfelejtettük) és a kislány apukája sírt! sírt, mert a kislány már 2 hete azt mondja, hogy milyen jó lenne egy olyan bukósisak... ez felejthetetlen élmény, más mintha "bedobod a vöröskeresztbe"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!