Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Félidős vetélésre hogyan...

Félidős vetélésre hogyan reagált a környezeted? Én várok sokat?

Figyelt kérdés
Közeli barátnőim akkor frissiben sok szeretetet adtak, azóta van aki rá sem kérdez, hogy vagyok :( picit távolabbi ismerősök (szomszéd, munkatársak stb) közül senki semmit nem mondott. Pedig tudták, hogy babát várok... ha fél mondattal célzok rá, hogy pl szomorú vagyok, elterelik a szót.
2013. ápr. 17. 19:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

9. hétben volt nekem,rögtön mindenki tudni akarta mi van velem,azóta van aki rám sem néz! De van aki akkor mellettem volt,és mai napig is megkérdezi hogy vagyok! Nem kérdez mást,csak ennyit,és tudom nem a jelenlegi egészségi állapotom érdekli,hanem hogy lelkileg hogy vagyok!

aki meg eddig nem kérdezte,az már ne is kérdezze! Kiderült kire számíthatok,és kire nem! :)

2013. ápr. 17. 21:20
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért lehet, mert az ilyen dolgokat mindenki máshogy éli meg. Lehet, hogy akik terelik a témát, úgy gondolják, hogy neked jobb, ha valami mással foglalkozol, másról beszélgetsz, így könnyebben túl teszed magad rajta. Vagy lehet, hogy úgy gondolják, hogy ez a te magánügyed, nem akarod kiteregetni a részleteket, és tapintatosak akarnak lenni.

Én pl. a vetélésem után utáltam, ha valaki szóba hozta, nem akartam erről beszélgetni senkivel, csak a párommal, úgy éreztem, hogy másoknak ehhez semmi közük. Én voltam az, aki mindig elterelte a témát, ha valaki szóba hozta.

Te másképp éled meg ezt a dolgot, szerintem ezt tudasd a barátaiddal, hogy neked jól esne, ha beszélhetnél róla.

2013. ápr. 18. 03:12
 13/15 anonim ***** válasza:
Nézd, ha minden alkalommal a "jaj szegénykém, milyen borzasztó, hogy elveteltel, hat mar majdnem megszülethetett volna a kislanyod, hogy tudod túlélni hogy meghalt" stb lenne a beszélgetés indító, esélyed nem lenne ra, hogy feldolgozó valahogy, csak depresszióba zuhannal.
2013. ápr. 18. 06:20
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is csak tapintatosak akarnak lenni. Nem mindenki szeret beszélni ilyen veszteség esetén a körülményekről. Ha az ismerőseim közül valakivel nagyon rossz történik, akkor én csak annyit szoktam mondani, hogy szóljon, ha bármiben segíteni tudok, és ha beszélgetni szeretne én bármikor meghallgatom. Volt aki ennek hatására elmesélte a történteket és az érzéseit, volt aki nem. Aki nem beszélt róla, annál én sem hoztam fel a témát, mert úgy gondoltam nem tartozik rám.
2013. ápr. 18. 08:08
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem merném felhozni, és ha felhozod sem tudnám, hogy milyen reakció segítene valamelyest. De őszintén sajnálom. :(
2013. ápr. 18. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!