Újszülött babához mikor engedtetek először látogatókat?
anyum még a kórházban és utána is mert h együtt laktunk akkor :-)
anyós 1 hónaposan, 250km lakik :-)
3 órát vezettem császárosan (páromnak nincs jogsija és lehetetlen a munkabeosztása) délre leértem másnap reggel vissza
igaz utána vagy fél évig nem is mentünk
A babák napról napra változnak.
De nem is ez a lényeg, hanem hogy ha én nagyszülő lennék, tuti mennék a kicsihez, amikor csak tudnék! Nekem ez a normális, és remélem ha lányomnak lesz kisbabája, odaenged majd.
Az pedig, hogy egész napra soknak érzed őket, érthető. De ilyenkor nyugodtan beszélj velük, és esetleg kérd meg őket, hogy ne jöjjenek túl korán, vagy induljanak el hamarabb. Ez kevésbé sértő, mint hogy oda sem engednéd őket.
Mondjuk én olyan szempontból megértem a kérdezőt, hogy azért nem mindenki annyira fitt a szülés utáni héten, hogy egész napra vendégeket fogadjon. Egy fél órás látogatás nem annyira megterhelő, mintha valaki egész nap ott van, pont amikor az ember még épp csak próbálja belőni a napirendet, mindezt fáradtan, szülés után nem sokkal. És ha jól gondolom, első baba. Azért azt is figyelembe kell venni, hogy az anyukának is minden új még ilyenkor, nem rutinból csinálja a dolgát. Másodiknál lehet, hogy már nem lenne ez akkora gond, de így megértem.
De azt is megértem, hogy a nagyszülők nem vennék jó néven, hogy nem mehetnek rögtön, főleg, hogy a másik nagyszülők mehetnek.
Nekem is októberben született a babám, csak tavaly.Most 6 hós. Hozzánk a kórházba is bejöttek egy csomóan, mert családi szobában voltunk. Igaz megfogni csak a szüleim fogták meg,meg a férjem, de miért ne engedném hozzá közel a családot??? A barátok meg már 1 hetes korában jöttek,és ölbevették.Persze a kézmosás alap volt,amint megjöttek, de azóta beteg sem volt, semmi.
Az első időkben átjáróház volt,mert anyukám jött nekem segíteni,amikor a férjem épp nem volt otthon, de én azt vallom,hogy nem szabad burokban tartani egy kisbabát. Már az elejétől fogva szokja az emberi közeget. Remélem könnyen fog majd szocializálódni is majd az oviban. Bölcsibe viszont nem adnám. Mert én szeretném addig is nevelni, ne a dadus. Aztán meg majd jön a kistesó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!