Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Barátnőm megtartaná a babáját,...

Barátnőm megtartaná a babáját, ha a mostani szexkapcsolatából eredne. Hogyan beszéljem le róla?

Figyelt kérdés

Biztos benne, hogy a partner támogatná (én ezt erősen kétlem). Még csak 20 éves a lány, idén kezdte az egyetemet, csak elsőéves ott... A gondolat onnan merült fel benne, hogy a vérzése valami 18 napot késett, és úgy döntött, ha baba lenne, megtartaná. Mint barátja, el kéne fogadnom a döntését és támogatni, de úgy is, hogy tudom, ezzel az egész életét tönkretenné? És nem csak magának, de a picinek is... Tudom, az abortusz borzalmas dolog, de könyörgöm, egy 20 éves lánynak, aki a saját életében sem tud rendet tenni, minek egy kisbaba? Ráadásul egy olyan pasitól, akivel csak heti 1-2szer összejárnak szexelni egyet. Barátnőm szerint nem csak ennyiből áll a kapcsolat, szerinte barátok is, lehet, hogy mint kívülálló persze, én tévedek, de az elbeszélései alapján (a pasit csak egyszer láttam élőben) nagyon nem ez a helyzet.

Próbáltam hatni barátnőmre, mondtam neki, hogy ezzel mindenkinek rosszat tenne, a babának meg főleg, ha éretlen és magáról gondoskodni nem tudó (se munka, se egyetem, semmi) anyja van, apa nélkül, de hiába... Mit tehetnék még? Vagy hagyjam rá?

Félek, hogy bár most elmúlt a veszély, legközelebb már elég felelőtlen lesz ahhoz, hogy tényleg bajban legyen...

2013. ápr. 15. 00:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Jó,hogy törődik vele,elmondja a véleményét,de ne akarjon ráerőszakolni valamit,hanem támogassa a döntésében.
2013. ápr. 15. 18:52
 12/12 A kérdező kommentje:
Nem ráerőszakolni akarom, csak megvédeni... Annyira felelőtlen és szeleburdi lány, az is kész csoda, hogy ezúttal tudná, ki az apa... Még ha egy évek óta tartó biztos kapcsolata lenne, de nem, csak pár hónapja összejárogat szexelni ezzel az egyénnel. Tudom, hogy megsínylené, és nem csak ő... Hanem a gyereke is, és emiatt neki duplán rossz lenne. Csak jót akarok neki, nem kotnyeleskedni, mint ahogy az egyik válaszoló írta.
2013. ápr. 15. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!