Ha egy friss kenyeret egy zárt edénybe tennénk és kiszivattyúznánk a levegőt, akkor megtartaná frissességét, ropogós maradna több napig is akár?
Figyelt kérdés
2012. szept. 27. 20:20
1/3 anonim válasza:
Nem, akkor összeesne a kenyér, mivel rengeteg levegő van a szerkezetéből adódóan benne.
2/3 anonim válasza:
Így van, másrészt ki is száradna. A víz alacsony (vákuumban nulla) nyomáson intenzívebben párolog.
3/3 anonim válasza:
Ugye úgy gondolod, hogy nem folyamatosan szivattyúzunk, csak egyszer?
Nos, ekkor a kenyér térfogata nőne egy kicsit, mert ugye belül még a régi légköri nyomás van a kis élesztő okozta tésztahólyagocskákban... másrészt ropogós a héja semmi képpen nem maradna a zárt edényben, mert a nedvességtartalom egy idő után kiegyenlítődne. A sütéskor a kenyér héja kiszárad és ropogóssá válik. Ha a polcon szabadon van, így is marad egy ideig. Ha azonban bezacskózzák, vagy mint te, dobozba zárják, akkor a belső nagyobb nedvességtartalom, előbb utóbb lelágyítja a héját is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!