Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok babát pánikbetegen?

Vállalnátok babát pánikbetegen?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 14. 23:45
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

A pánikbetegség a nevével ellentétben nem a szó szoros értelmében vett betegség, mint ahogy a szorongás, az idegesség, a félénkség, stb. sem az. Sokszor gyógyszerek nélkül is kezelhető és rendbe hozható. Persze ha babát vállal az ember, tényleg jó előtte testileg, lelkileg rendbe szedni magát, de ettől még nyugodtan lehet gyereket vállalni. Ugyanúgy mint ha valakinek fóbiája van mondjuk a magas helyektől, a pókoktól, a kutyáktól, stb. szintén szülhet gyereket.

Manapság sokan tele vannak szorongással, félelemmel, fóbiákkal, ilyen-olyan lelki problémákkal, van aki néha pánikol is, ha ezen múlna, hogy lehet-e gyerekünk, kihalófélben lenne az emberiség.

2013. ápr. 15. 12:11
 22/25 anonim ***** válasza:
Mar nem azért, de a pánik betegség nem olyan, amiből ki lehet gyógyulni, max tünetmentes lehet valaki, de bármikor ujra eljöhet. Mindenesetre nem olyan betegségről beszélünk, ami gondot okozna a gyerekvallalaskor.
2013. ápr. 15. 12:53
 23/25 anonim ***** válasza:
Azt akkor már logikusabbnak találom, hogy akinek a közvetlen felmenőnél előfordult rák, az ne tegye tönkre a gyereke életét.
2013. ápr. 15. 12:56
 24/25 anonim ***** válasza:
Marhaság a rákkal való hasonlat. A rák egy szervi betegség, ami sokszor halálos és tényleg örökölhető rá a hajlam, de rendszeres szűrővizsgálatokkal és megfelelő életmóddal még ezt a kockázatot is minimálisra lehet csökkenteni. A pánikbetegség nem örökletes, maximum talán a szorongásra való hajlam. De az is vagy igen, vagy nem. Hülyeség lenne azt mondani, hogy ezért ne szüljön valaki. Ez majdnem olyan, mint abban a mesében, mikor még csak az esküvő sem volt meg és az egész család ott sírt a pincében, hogy van a falon egy kisbalta, vagy mi és majd biztos lesz egy kisfiuk, akinek biztos lesz egy kis ködmöne, biztos ott fog lent játszani, biztos ráesik a balta és agyonüti, kié lesz akkor a ködmön?
2013. ápr. 15. 13:06
 25/25 anonim ***** válasza:
Gyógyuló félben lévő pánikos vagyok! Mi egy évig felhagytunk a baba projecttel, mert én mindenképpen meg akartam gyógyulni, mielőtt babát vállalok! Szerintem ha vki komoly pánikbeteg, azzal egyedül is elég nehéz együtt élni, nemhogy egy gyerekkel! De ez csak az én véleményem és érzésem......
2013. ápr. 18. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!