Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek felelőtlenség...

Szerintetek felelőtlenség lenne egy másfél szobás (37m2-es) lakásba gyereket szülni?

Figyelt kérdés
Már gondolkodunk régóta a gyerekvállaláson de engem aggaszt hogy "nem férnénk el" kényelmesen. Ez saját lakás és a közeljövőben nem tudunk nagyobba költözni.(hitelek...) A véleményetekre lennék kíváncsi hogy ez mennyire megoldható? Olyan anyukák véleménye is érdekel akik ekkora lakásban laknak 1 vagy esetleg több gyerekkel?
2013. ápr. 11. 20:37
1 2 3
 11/21 JanoviczkiFerencné ***** válasza:
74%
Ha mindenki csak nagy lakásba szülne gyereket, már kihaltunk volna! Ha igazán szeretnél gyereket, ezen ne is gondolkozz! A másfél szobás saját lakás egyáltalán nem kicsi! Mi szülőknél lakunk, egy szobában voltam a babával mikor megszületett. Közben építettünk egy felső szintet a házra, hogy majd ott fogunk lakni. Mire majdnem kész lett, meghalt apukám, úgyhogy hatalmas helyünk lett lent is fent is. Nem tudhatod mit hoz az élet, de egy kisgyereknek tökéletesen elég a boldog családi élet, ő még nem értékeli azt, hogy mekkora a lakás. Szerintem te most a saját kényelmedre gondolsz elsősorban, de ha megszületne a babád, ez mellékessé válna. És ahogy előttem is írták, mire megnő addigra lehet nagyobb lakásotok.
2013. ápr. 11. 21:53
 12/21 anonim ***** válasza:
60%

35 nm2 született a lányunk.

Volt egy szoba, és egy nappali konyhàval.

A szoba lett a picié, mi meg a nappaliban aludtunk.

1 éves koráig aludt a szobában, utánna közénk került, velünk akart aludni, a szibájában el is bontottuk a kiságyat, az lett a játékokkal teli szoba!

3 éves koráig ott laktunk, elköltöztünk egy szinten nappali +1 háló 50nm2 lakásba, de itt is velünk alszik.

Ugyan úgy elférünk min a kicsiben, és ugyan úgy mindig 1 helyiségben együtt vagyunk.

2013. ápr. 11. 22:16
 13/21 anonim ***** válasza:

A barátnőm és tesója pont így lakott az édesanyjukkal 18-20 éven keresztül.

Szerintem semmi szégyen nincs benne,mindenkinek volt egy kis sarka,ahol el tudott lenni..Édesapja meghalt,óvónői fizuból pedig ez jött ki.Semmiben nem szenvedtek hiányt,szűkösen,de mindenük megvolt,belőle jogász,tesójából tanár lett.Nyilván kényelmesebb egy háromszor ekkor,de sokkal nagyobb felelőtlenség hiteleket felvenni,amiknek pár éve után nem tudjátok fizetni a törlesztőrészletét.

Ahogy írták már,sok jó ember,kis helyen is elfér:)

Mi is laktunk így évekig a párommal,igaz ketten,mert ezt tudtuk fizetni.De a miénk volt,nem kellett félni,hogy viszi a bank,a saját ízlésünk szerint,otthoniasan.

2013. ápr. 12. 00:10
 14/21 anonim ***** válasza:
Ugyanekkora lakásban lakunk. Másfél szoba dettó. A lányom 2 hónapos. Saját lakás. Igaz szűkösebb kicsit nem mondom h nem szeretnék nagyobbat a kényelem miatt. De mindent meg lehet oldani. Okosan kell rendezkedni. Én is nagyon akartam a lányunkat és h ekkor a lakás nem is zavart. Van aki ennél kisebb lakásba is felnő boldogan. Idővel lehet alakítani mindent. :)
2013. ápr. 12. 06:47
 15/21 anonim ***** válasza:
Mi ugyan nm-ben kicsit nagyobb,de csak 2 szobas lakasban lakunk. Egy lanyunk van es szeretnenk tesot is. Elonye is van am,nem kell sokat takaritani,tobb ido jut a gyerkocre!Baratnom a nagy hazukban folyton el van maradva a takaritassal,nalunk mindig rend van.;) Ami nekem hianyzik,az a haloszoba,de igy is jol megvagyunk.Meg ami meg rossz,hogy annyi szupi jatek van,ami nagy...na,azokat nem veszunk a lanyunknak.A lakas sajat,idovel majd talan lesz nagyobb. Egyebkent Ikea-kis terek-marha jo otletek vannak,pici lakas berendezesre,kar hogy en keson leltem ra...;)
2013. ápr. 12. 08:00
 16/21 zabmester ***** válasza:
Hát lehet, hogy négyzetméterre ez nem túl nagy, de ha másfél szobás a felosztása, akkor nem értem, miért ne lenne elég két szülőnek meg egy gyereknek. Más kérdés, hogy a panelokat sajnos nagyon nem úgy tervezték, hogy a holmik tárolására is jusson hely, ezt például nagyon utálom ezekben a lakásokban, arról nem is beszélve, hogy a konyhák mekkorák... De az igazat megvallva, egy két és feles lakásban sem sokkal nagyobb a konyha.
2013. ápr. 12. 08:13
 17/21 anonim ***** válasza:
Másfél szobás lakásba szerintem simán lehet vállalni,nem mindenkinek adatik meg rögtön a nagy lakás,szerintem nyugodtan,mi anyukámékkal 8 évig éltünk 1,5 szobás lakásban öcsémmel miénk volt a kisebb szoba vígan elvoltunk,sajátjuk volt,aztán átköltöztünk egy nagyobba.
2013. ápr. 12. 08:37
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a sok biztató választ :-) azt hittem hogy csak mi lennénk ilyen helyzetben...:-) igen a tárolás a másik dolog ami miatt aggodok de szerencsére van egy "elég nagy" hely ahova lehetne egy nagyobb gardrobot csináltatni. De én már abba is bele gondoltam hogy hova rakom mondjuk a baba kocsit? a folyóson csak nem hagyhatom...
2013. ápr. 12. 10:17
 19/21 anonim ***** válasza:
Én 35 m2-es lakásban nőttem fel. 19 éves koromig elég volt, még a párom is aludt ott velem :).Enyém volt a kis szoba, kb. 7 m2. Nekem elég volt, ez volt a természetes. Nyugodtan vállaljatok, a babátok semmi hátrányt nem fog szenvedni emiatt.
2013. ápr. 12. 10:40
 20/21 anonim ***** válasza:
A másfél szobával nincs gond szerintem. Ellenben a 37nm kicsi hosszútávon. Mi laktunk egy pontosan ekkora garzonban. A fürdő nagyon pici volt, örültem, hogy meg tudtam fordulni, a konyhát nem is nevezném konyhának... Mi nem szerettük. De ha nektek kényelmes, akkor nem lesz gon belőle!
2013. ápr. 12. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!