Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudom, hogy a tökéletes...

Tudom, hogy a tökéletes időpontra várni nem lehet, de biztos, hogy nem vagyunk felelőltenek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok,a párom 29 és 5éve vagyunk együtt. Biztos munkánk van,havi 300-340ezer forinttal összesen. A babával havi 300-320ezer forinttunk lenne,illetve néhány költség eltűnne (összesen olyan 60ezer/hó). Még ha kb. 30ezret el is költünk a babára,akkor is jól állunk.

Viszont:

Nem vagyunk házasok,bár egyikőnk sem köti a gyermekvállalást ehhez,idővel azért szeretnénk. kb 70-80 főset,egyszer és tényleg szép legyen. Csak egy kics,összecsapottat,hogy legyen nem akarunk,ezért sem volt eddig,hiszen ehhez pénz kell,mi pedig albérletben élünk. Gyűjtünk a saját lakásra,ami lassan,de biztosan halad. Amíg pedig nincs lakás,sajnálnám a pénzt esküvőbe ölni,hiszen ki tudja,vissza jön-e az összeg a lagzin,erre nem lehet apellálni.

Kb 30-50ezer forintot rakunk el/hó,a fent leírtak alapján ez jövőre több lesz,de persze,ha nem vállalnánk még babát,ez még több lehetne 20-30ezer forinttal/hó.

De akkor megint csak a várakozás,se lakás még,se esküvő,se baba,csak a szomorú várakozás. És ha közben elvesztem a munkám,vagy bármi történik,megint nem merjük vállalni,az idő meg csak telik.

Tudom,fiatalok vagyunk még,de több babát szeretnénk,boldog,fiatal szülőkként. Vállaljuk be most? Vagy érdemes várni 1-2 évet? Lesz valami jobb? Úgy érzem,erőnkön felül teljesítünk,de segítség nélkül nagyon nehéz lakást/házat venni!

2013. ápr. 11. 05:24
 1/10 anonim ***** válasza:

Én úgy látom, hogy készen álltok... Nem lesz egyszerű, de van egy kis félretett pénzetek, babával együtt is maradna...

Várni tényleg nem lehet arra alapozva, hogy ha eljön a megfelelő pillanat...

Az esküvő is fontos, de nem létszükséges, szóval rálrtek gyűjteni arra is.

Ha mindketten szeretnétek babát, akkor hajrá :)

2013. ápr. 11. 05:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem vállaljatok mi 200 ezerből élünk 4-en és nem szenvedünk hiányt semmiben se a gyerekek ha én is elmegyek dolgozni tökéletese lesz...
2013. ápr. 11. 06:41
 3/10 anonim ***** válasza:
9%
Hát ezt nektek kell tudni. Ez az a minimumbevétel amire azt mondom, hogy be lehet vállalni a gyereket, bár albérlettel már necces. Azzal számolj, hogy egy gyerekek minimum 50ezer havonta.
2013. ápr. 11. 07:28
 4/10 anonim ***** válasza:
Sajnos rangsorolni kell, minden álom nem fér bele, pláne nem egyszerre. Ez lehet, gázos így kimondva, de szerintem előbb esküvő és ha ügyesek vagytok, nem kell "ölni" bele a pénzt, de a nép is jól fogja érezni magát és remélhetőleg ti is közelebb lehettek időben a költözéshez. Később babával/kisgyerekkel mindent nehézkesebb megoldani és szerintem tisztább is így a sorrend. Annyit mindenesetre megér, hogy papíron leírjátok, elvileg mi mennyibe kerülne kisebb és nagyobb verzióban.
2013. ápr. 11. 08:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is vágjatok bele babázásba lehet nem is jön össze egyböl .
2013. ápr. 11. 08:39
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Hármas válaszoló,ne haragudj,de több 1-2gyermekes anyuka van a közvetlen környezetemben,de egyikük sem költ minimum 50ezret a gyerekére/hó. Még az sem,amelyiküknek sajnos tejfehérje érzékeny a kislánya.

Persze,el lehet ennyit költeni,meg más egy más iskolás gyerek,de én akkor sem tartom jónak és helyénvalónak.

Az esküvő egyébként a kevésbé fontos nekünk,nagyon szeretnénk persze,de ha az annyira számítana,akkor várnánk egy-két évet a babával,hiszen az megvalósítható lenne,de annyira meg nem fontos,hogy emiatt toljuk. Inkább a lakásvásárlástól vagyok elkeseredve de nagyon :( És emiatt is "féltem" a félretett pénzünket lagzira költeni.

Nagyon rossz ez az egész,annyit dolgozunk,kalkulálunk,spórolunk és mégis olyan nehéz. :(

2013. ápr. 11. 09:07
 7/10 anonim ***** válasza:
2-es vagyok szerintem felesleges saját lakás Németországban és több külföldi országban nem divat már rég.....ja és anyum nagyon meg járta a hitellel én soha nem vennék fel inkább albérlet,de teszem hozzá mi úgy néz ki örökölünk egy házat ha ez nem lenne akkor is boldogan el lennék egy albérletben
2013. ápr. 11. 09:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a korotok teljesen ideális, elég ideje is vagytok együtt és ennyi pénzből azért meg lehet oldani a gyerekvállalást.

Ha késznek érzitek magatokat, akkor hajrá!! A lakás meg az esküvő is mind olyan dolgok, amiket simán meg lehet oldani gyerek/gyerekek mellett is. AZ én baráti körömben legalábbis egy párt leszámítva mindenki előbb vállalt gyereket, összeházasodni meg építkezni csak később álltak neki.

Én örülök, hogy 24 évesen megszültem az első gyerekemet, rossz lenne, ha most évek elteltével várnám még csak az elsőt.

2013. ápr. 11. 11:12
 9/10 anonim ***** válasza:
50ezerbe semmi extra nincs benne és most lesz 2 fiam, újszülött kora óta elmegy rá átlagban ennyi. Sőt. Van olyan hónap, hogy csak 40 körül, de a következőben meg új ruhatár kell az alapból minimum 60ezer és akkor még jönnek az állandó ktg-ek.
2013. ápr. 11. 12:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekünk gyönyörű szép esküvőnk volt, legalább 400-an ott voltak, vacsorát csak a legszűkebb családi körben tartottuk, a násznéppel volt egy kertiparti szerű fogadás, csak saját készítésű sütik voltak, amit mind a barátok hoztak, egyszerű díszítéssel egy belső templomkertben, ahol csupa zöld volt minden. Igaz már 7 éve lassan, de szerintem fél havi fizetésetekbe se volt.

Na minden esetre arra is érdemes gondolni, hogy manapság egyre több a pár, akiknek nem jön össze rögtön, úgyhogy erre is gondoljatok, hogy nem ritka, akinek egy--két vagy több év, mire összejön, én biztos nem várnék, mert később hogy bocsájtod meg magadnak, hogy a "lagzi miatt" lett csak két gyereked, mondjuk a tervezett három helyett...

2013. ápr. 12. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!