Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ikrek után becsúszott a...

Ikrek után becsúszott a harmadik. Van aki esetleg ilyesmi helyzetben?

Figyelt kérdés

2 évesek múltak a fiaim, szerettünk volna amúgy is 3.-at, de még nem most. Persze el nem vetetjük, örülünk is tulajdonképp, bár van rajtam kétségbeesés azért:)

Szeptembertől mennének bölcsibe a fiúk, de így akkor be sem fogják őket venni? Már le van adva a papírjuk, júniusban értesítenek. Kellene majd szólnom? Bár amíg a 3. hónapot nem töltöm be, addig miért is szólnék? Vagy mit csináljak?

Ha valakinek van ilyen tapasztalata, hogy milyen ikrek után még egy picivel, az írhat:)

2013. ápr. 8. 19:31
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Bár sokban nem tudok segíteni, mert nincsenek ikreim, de azt gondolom, hogy a terhesség miatt nem utasíthatják el a bölcsiből. És abban meg igazad van, hogy miért is szólnál, amíg nem töltötted be a 3 hónapot?

Kitartás!

Amúgy egypetéjű ikrek a fiúk? Nem tartasz attól, hogy újra ikrek lesznek?

2013. ápr. 8. 19:48
 2/10 anonim ***** válasza:
De ha nem dolgozol, akkor hogyan veszik be bölcsibe? Nálunk 1 hónapod van, hogy munkáltatóit adj be. Én ezért nem is tudok munkát keresni, mert a munkáltató azt akarja, hogy a gyerek holnaptól bölcsiben legyen, oda meg csak munkáltatóival veszik fel.
2013. ápr. 8. 19:56
 3/10 A kérdező kommentje:

Kérpetéjű fiaim vannak. Tartok az újboli ikerterhességtől, de egyenlőre bele sem gondolok:)

Még nem dolgozom, ősztől dolgoztam volna, de így nem fogok...

2013. ápr. 8. 20:16
 4/10 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, ha 3 gyerek van, akkor ugyanúgy jár a bölcsi mint a dolgozó anyák gyerekeinek.

Barátnőm volt hasonló helyzetben, a férje sokat segített neki, így meg lehet oldani :-)

2013. ápr. 8. 20:32
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia! Én bölcsiben dolgozom. Nálunk munkáltatói kellett, mert a dolgozó szülőknek van elvileg a bölcsi . Nekem a vezetőm nem engedünk, hogy az járjon aki picivel van otthon, csak az első hat hétben. De ez a vezetőn múlik, meg hogy mennyire van hely hiány. Szerintem előbb-utóbb el kell mondanod, jobb előbb, hogy tudd mire számíts . Kellemetlen, ha egyik napról a másikra mondják, hogy ne vidd a gyereket.
2013. ápr. 8. 21:50
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Hát nagyon szeretném már őket bölcsibe adni, nagyon jót tenne nekik...

Kicsit félek most, de ez van. Remélem minden rendben lesz.

2013. ápr. 8. 21:52
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem van egy most 5 éves lányom és egy most 3 éves fiam.

Két évvel ezelőtt boldogan vettük tudomásul hogy jön a harmadik(nem akartunk nagy kor külömbséget)Az uh-n derült ki hogy ikrek.Nagyott néztünk és sokat gondolkodtunk rajta mi legyen.Végül maradtak eleinte nehéz volt de most már két évesek és valamivel könnyebb mert a nagyok oviban vannak délelőtt.

Ha most valaki azt mondaná hogy terhes vagyok akkor már nem választanék mert nem lenne erőm elvetetni, ezért figyelünk nagyon a védekezésre.

Kérdésre a válasz:lehet hogy beveszik őket bölcsibe addig mig rendbe jössz.Nekem is bevették annyi időre a fiam bár őt oviba.Szólj nekik ha betöltötted a 3 hónapot és beszéld meg velük.Ha helyhiány van biztos nem engedik nekik hogy járjanak.Bár egy próbát megér.

Bocsi hogy hosszu lett!

2013. ápr. 8. 22:14
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm Neked is! Elöször is gratulálok a gyerekekhez!

Igen, szerintem megvárom a júniusi kiértesíést, úgyis kb. akkor töltöm be a 3. hónapot. (most vagyok a 6. hétben)

Aztán szólok, ha felvették őket.

2013. ápr. 9. 09:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Mi pont fordítva voltunk. 2 gyerek után (a kicsi 1 éves volt), kiderült tavaly ilyenkor, hogy ismét terhes vagyok, minden erőfeszítés ellenére. (egyszer kaptunk defektet, de úgy voltam, hogy nemsokára úgyis megjön, nem kell aggódni...) tervben volt 3. baba, de csak 3-4 év múlva, miután dolgoztam pár évet. Aztán 2. uh-n kiderült, hogy ikrek...Már 4 hónaposak.
2013. ápr. 9. 09:48
 10/10 anonim ***** válasza:
A bölcsőde hivatalosan a dolgozó szülők gyermekeinek van. A tgyás időszaka alatt mehet a nagyobb gyermek tv. szerint, utána elvileg nem. (néhol vannak szabad helyek, ott jófejségből maradhatnak tovább is, de ez a kevésbé jellemző)
2013. ápr. 9. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!