Mit lehetne tenni, hogy ne vegyék el ismerősömtől a fiát?
Egyik ismerősöm nagyon fiatalon lett terhes, most 22 éves és 3 éves a kisfia.A gyerkőc apukájával hamar szétmentek (nem voltak házasok), rendes munkája sem volt apukának.Pár hónapja apuka meghalt, de állítólag nem igényelhet árvaellátást, mert nem volt munkaviszonya apukának.(Ezt a részét nem értem hogy működik).A gyes időközben lejárt neki, a kicsi elkezdte az ovit, viszont ismerősöm eddig az édesanyjánál és annak új férjénél lakott a gyerkőcével.Végzettsége nincs, csak 8 általános.
Az édesanyja (mivel az új férje nem bírta elviselni a kisfiút) kitette őket az utcára.Most valami átmeneti otthonban vannak, és állítólag ha anyuka nem talál e hónap végéig munkát amit igazolni tud neki mennie kell, a gyereket pedig elveszik tőle.Semmi munkalehetősége nincs és egyelőre így a semmire nem is tudna hova menni lakni a kisfiával.Nincs ilyen esetben valami lehetőség?Sajnos hozzánk nem jöhetnek, nekünk is van 3 gyermekünk, nem is elég nagy ahhoz a lakás, hogy őket is befogadjuk és mivel teljesen egyedül van ismerősöm nem is igazán tudja mit hogy merre kéne intézni, utána járni stb.Mit lehet ilyenkor tenni?
Őszintén szólva én annyit tudok, amennyit ismerősöm mondott.
Ő azt mondta mivel nincs hol lakniuk és keresete sincs (már gyes se csak a csp, ami ugye nem sok) így azt monndták, h ő ebben az átmeneti otthonban-vagy hol, nem tudom pontosan hogy hívják csak e hónap végéig maradhat.Ha szerzett munkát és igazolni tudja akkor maradhat amíg nem találnak lakást, ha nem sikerül neki akkor őt kiteszik, a gyerek marad.
Asszem decembertől vannak ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!