Ez most milyen lesz? A férjemnek egyszerre lesz kistesója és gyereke?
Istenem, mi értelme irigykedned az anyósodra?
Ha ilyen fiatalon nagymamává teszitek, akkor ne csodálkozz hogy nem kötöget meg süt egész nap.
Úgy jönnek le a szavaid, mintha szerinted egy 38 éves ember már idős lenne. Pedig az még nagyon-nagyon fiatal. 20 évesen ezt már illene érezni. Kb 10-12 évesen hiszi azt az ember a harmincasokról hogy "öregek"...ennyi idősen elvileg már több eszed kéne hogy legyen.
Szerintem nem az a ciki hogy neki gyereke lesz, vagy hogy esetleg osztálytársak lesznek. Ami ciki, az a te gyerekes gondolkodásod.
Szia!
Szerintem egy kicsit túlreagálod a dolgot. Igen, egy kicsit fura, hogy az nagybácsi/nagynéni egyidős, az unokaöcsi/unokahugival, de vedd számításba a körülményeket. Manapság ez már nem olyan ritka. Anyósod még ebben az életkorban nyugodtan szülhet, ráadásul írtad, hogy a második házassága. Neki nem lehet babája a férjétől, mert szerinted durva? Ennyi idősen sokan az 1. babájukat várják. Ti meg relatíve hamar vállaltok babát.
Amúgy még jól is jöhet, hogy egyidősek a gyerekek, lehet egymás gyerkőcére vigyázni, így kimenőt lehet kapni a baba mellől, és lesz korabeli gyerek a családban. A gyereknevelési praktikákat is meg lehet osztani egymással, és valószínű nem jön anyós a különböző okosságokkal: pl. "bezzeg amikor a férjed volt 3 hónapos, már tehéntejet ivott"
A gyereknek meg szépen elmondod majd a családi kapcsolatokat, ha itt az ideje. Mivel egyidősek nem hiszem, hogy a tied nagynénizni/nagybácsizni fogja anyósod gyermekét.
Nálunk is van a tágabb családban hasonló, igaz férfi oldalon. A 3. házasságból 2 évesek az ikrek (3. és 4. gyerek), akik fiatalabbak a legidősebb gyerek gyerekeinél, ill. a második gyerek lányánál egy évvel idősebbek.
Ismerős férjének a hugai kb. 2 évvel fiatalabbak az ismerős 1. gyermekétől. Nincs semmi probléma belőle.
Férjem 30 éves, én 21. Az apja második házasságából akkor született a gyereke, mint nekünk. Vhogy engem nem igazán izgat :) az ő dolguk. Jo, persze furcsa, de engem ennél jobban nem foglalkoztat :)
3 es fel honapos kislány anyukája
Bennem felmerült, hogy kamu a kérdés - bocsánat, hogyha mégsem... De miért lenne kiakadva Anyósod egy unokától, ha házasok vagytok????? Ez a házasság természetes velejárója.
Amúgy meg kicsit sem ciki, hogy egy idős lesz a két picur, sőt!
Egy 38 éves fiatal nagymamától pedig ne várd el azt, amit egy nyugdíjas korú nagyitól el lehet várni. Különben meg a gyereket magadnak és a férjednek szülöd és nem a nagyinak. Az én Szüleim is dolgoznak még, ráadásul 80km-re laknak, soha nem vártam el tőlük, hogy oldják meg a gyerekfelügyeletet.
ugyan már.. 29 éves vagyok , anyai ágon van 2 tesóm . 17f-14l. apai ágon 19n, 15f, júliusban 6l.
3 fiam van, 10, májusban 6, és 18 hó-s. A legkisebb húgom fiatalabb a második fiamnál.. 2 hónappal :) és apum nem zárkózik el egy újabb gyerkőc gondolatától.. :)
szoktunk is poénkodni, hogy ő nem nagynéni, hanem kisnéni :)) semmi problémán nem volt és nem is lesz belőle :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!