Anyukák, volt valakinél olyan családtag (főleg nagyszülő), akinek nagyon nem tetszett a születendő babátok neve? Később "megbékélt" vele?
Botondnak hívják holott Máté?? De durva úgy értem, ez nem is hasonlít.
Engem csak a becézéstől ver ki a víz a fiam Milán és állandóan Milusozzák meg Milcsikézik nekem ezek annyira nem szépek dehát ez még mindig kevésbé gáz.
Barátnőm kisfia Bende (Bendegúz) és anyósa aki egyébként ilyen fiatalos "trendi" nagyi már terhesség alatt tájékozódott mi a trendi név és szerinte a Bendegúz az ronda és béna bezzeg a Bence az évek óta milyen divatos név, így ő mindig Bencézi a gyereket.
:-/
Hú, az azért kemény, hogy más néven szólítják a gyereket. :O Igazából anyámnak eddig még egyik név sem tetszett, ami nekem igen és felvetettem, mindre azt mondta, hogy szörnyű. Anyósomékkal még nem beszéltünk erről, ők tudom, hogy nem szólnának bele, legfeljebb furcsállnák eleinte ha nem egy nagyon szokványos névről van szó.
Unokatesóm kislánya Eliza, mikor még terhes volt, kérdeztem nagynéném, mi lesz a baba neve, ő mondta, meg azt is, hogy neki nem tetszik, de nem is neki kell, hogy tetsszen, szóval szerintem ez lenne a normális hozzáállás, hiszen nem vagyunk egyformák.
Nálunk nem is az, hogy nem tetszett nekik, csak furcsának találták, hogy hiába kapja a férjem( és a nagyapja, dédapja, ükapja, Szent Istvánig visszavezetve ugyanazt a fiúnevet)nevét, másikat is adunk neki, és azt szeretnénk, hogy azt használják.
Nem rég mondta az anyósom, hogy míg terhes voltam, próbált barátkozni a névvel, de ahogy meglátta az újszülött babát, azóta úgy gondolja, nem is lehetett volna jobb nevet adni neki. Igaz, a becézésétől mi is falra mászunk, de ez hagy legyen a mamák kiváltsága! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!