Nagyszülő kérdés. Mit kéne tennem?
Az egyik nagyszülő nem hogy nem támogatja a gyerekkel felállított szabályainkat, kifejezetten ellene tesz.
Eleinte jól megvoltunk, de már nagyon kezd tele lenni a hócipőm.
Néhány problémám:
- Egyedül hagyja otthon a gyereket 4 éves korától, amíg ő boltban flangál
- Autóban nem hogy nem köti be, de azt sem engedi, hogy a gyerek bekösse magát, időnként az anyós ülésre ülteti, sőt, együtt is vezettek már (5 évesen)
- 1,5 éves korától a gyerek "feladata" ki-bekapcsolni a kávéfőzőt, vízforralót, sütőt, gázt
- 2 éves gyerek motorozhat a kinti folyosón órákig felügyelet nélkül
- Közös strandolás esetén nem kell a vízbe kísérni az úszni nem tudó gyereket, majd boldogan meséli, hogy hogy megijedt, mikor a gyerek elmerült a vízben, de legalább volt elég esze és felkapaszkodott
- Kisbaba unokájára való felügyelet közben olvas, és utólag fájlalja, hogy el kellett tennie a könyvet, mert a kicsi folyton meg akarta fogni
- Ha a gyerek este nem szeretne aludni, kikap, utána szó nélkül elmegy majd
- Szülő ellen "nevel", milyen rossz, hogy anya meg apa ezt és azt nem engedi
- Nem törődik a gyerek egészségi állapotával, legyen az ételallergia vagy cukorbetegség
- Folyamatosan gügyög neki és ölelgeti, de 3 órából 3 órán át, lóg rajta és nem hagyja
- Nem hajlandó menni hozzá, követeli, hogy mindig a szülők hozzák-vigyék a gyereket (fiatal a nagyszülő és van autója, szabadideje)
- Alkoholista, üdítőt nem ismer, csak alkoholt iszik egész nap, estére már beszélni sem tud
A helyzet egyre rosszabb. Tényleg én vagyok a gonosz, ha nem megyünk többet, csak ünnepekkor? Nem szeretném, hogy vigyázzon a gyerekeimre. A nagy persze szeret menni hozzá, mert ott mindent szabad.
Többször próbáltunk már leülni és megbeszélni vele, de tök fölösleges. Csak fel van háborodva, hogy minek kérünk ilyet, mi fiatalok vagyunk, ő meg már felnevelt 2 gyereket.
Ugye ti is eltiltanátok? Vagy tényleg én féltem túlságosan?
A férjem szerencsére nem anyuci pici fia, mindenben támogat.
a legnagyobb probléma az utolsó pont :(, minden előző pontot megmagyaráz.
Nem tiltanám el, de egyedül, csak vele, nem hagynám a gyereket (vagy gyerekeket)
Ha ezek igazak, amiket elírtál, akkor én nem engedném, hogy Ő vigyázzon rá. A felsorolásból némelyik már önmagában is kizáró ok lenne.
Tiltani nem biztos, hogy tiltanám. Valószínűleg közösen látogatnánk, de nem hagynám ott a gyerekeket.
Köszönöm a válaszokat!
A tiltást én is úgy értettem, hogy nem vigyázhat rá. Írtam is fentebb, hogy ünnepekkor mennénk együtt, vagy ha épp úgy alakul. Bár velem épp nem áll szóba, mert megmondtam neki, hogy nem szeretném, hogy bekötés nélkül autózzon a gyerekem.
Utána a férjemmel beszélt telefonon, aki majdnem lecsapta, mert végig hazudozott és nyomdafestéket nem tűrően mocskolódott.
A legnehezebb, hogy a gyereknek hogy magyarázzam el? Miért nem megy többet napokra a mamáékhoz? Nem akarom uszítani ellene, de azt sem szeretném, hogy én legyek a gonosz.
Hát én nem biznám rá a lányom...
Már eleve ittasan vezet???
meg az egész..
Nem tiltanám el mert csak a nagyszülő de nem vigyázhatna rá csak akkor lehetne vele ha anya vagy apa vele van...
Életveszély amiket csinál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!