Nagyszülő kérdés. Mit kéne tennem?
Az egyik nagyszülő nem hogy nem támogatja a gyerekkel felállított szabályainkat, kifejezetten ellene tesz.
Eleinte jól megvoltunk, de már nagyon kezd tele lenni a hócipőm.
Néhány problémám:
- Egyedül hagyja otthon a gyereket 4 éves korától, amíg ő boltban flangál
- Autóban nem hogy nem köti be, de azt sem engedi, hogy a gyerek bekösse magát, időnként az anyós ülésre ülteti, sőt, együtt is vezettek már (5 évesen)
- 1,5 éves korától a gyerek "feladata" ki-bekapcsolni a kávéfőzőt, vízforralót, sütőt, gázt
- 2 éves gyerek motorozhat a kinti folyosón órákig felügyelet nélkül
- Közös strandolás esetén nem kell a vízbe kísérni az úszni nem tudó gyereket, majd boldogan meséli, hogy hogy megijedt, mikor a gyerek elmerült a vízben, de legalább volt elég esze és felkapaszkodott
- Kisbaba unokájára való felügyelet közben olvas, és utólag fájlalja, hogy el kellett tennie a könyvet, mert a kicsi folyton meg akarta fogni
- Ha a gyerek este nem szeretne aludni, kikap, utána szó nélkül elmegy majd
- Szülő ellen "nevel", milyen rossz, hogy anya meg apa ezt és azt nem engedi
- Nem törődik a gyerek egészségi állapotával, legyen az ételallergia vagy cukorbetegség
- Folyamatosan gügyög neki és ölelgeti, de 3 órából 3 órán át, lóg rajta és nem hagyja
- Nem hajlandó menni hozzá, követeli, hogy mindig a szülők hozzák-vigyék a gyereket (fiatal a nagyszülő és van autója, szabadideje)
- Alkoholista, üdítőt nem ismer, csak alkoholt iszik egész nap, estére már beszélni sem tud
A helyzet egyre rosszabb. Tényleg én vagyok a gonosz, ha nem megyünk többet, csak ünnepekkor? Nem szeretném, hogy vigyázzon a gyerekeimre. A nagy persze szeret menni hozzá, mert ott mindent szabad.
Többször próbáltunk már leülni és megbeszélni vele, de tök fölösleges. Csak fel van háborodva, hogy minek kérünk ilyet, mi fiatalok vagyunk, ő meg már felnevelt 2 gyereket.
Ugye ti is eltiltanátok? Vagy tényleg én féltem túlságosan?
A férjem szerencsére nem anyuci pici fia, mindenben támogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!