Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyszülő kérdés. Mit kéne...

Nagyszülő kérdés. Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

Az egyik nagyszülő nem hogy nem támogatja a gyerekkel felállított szabályainkat, kifejezetten ellene tesz.

Eleinte jól megvoltunk, de már nagyon kezd tele lenni a hócipőm.

Néhány problémám:

- Egyedül hagyja otthon a gyereket 4 éves korától, amíg ő boltban flangál

- Autóban nem hogy nem köti be, de azt sem engedi, hogy a gyerek bekösse magát, időnként az anyós ülésre ülteti, sőt, együtt is vezettek már (5 évesen)

- 1,5 éves korától a gyerek "feladata" ki-bekapcsolni a kávéfőzőt, vízforralót, sütőt, gázt

- 2 éves gyerek motorozhat a kinti folyosón órákig felügyelet nélkül

- Közös strandolás esetén nem kell a vízbe kísérni az úszni nem tudó gyereket, majd boldogan meséli, hogy hogy megijedt, mikor a gyerek elmerült a vízben, de legalább volt elég esze és felkapaszkodott

- Kisbaba unokájára való felügyelet közben olvas, és utólag fájlalja, hogy el kellett tennie a könyvet, mert a kicsi folyton meg akarta fogni

- Ha a gyerek este nem szeretne aludni, kikap, utána szó nélkül elmegy majd

- Szülő ellen "nevel", milyen rossz, hogy anya meg apa ezt és azt nem engedi

- Nem törődik a gyerek egészségi állapotával, legyen az ételallergia vagy cukorbetegség

- Folyamatosan gügyög neki és ölelgeti, de 3 órából 3 órán át, lóg rajta és nem hagyja

- Nem hajlandó menni hozzá, követeli, hogy mindig a szülők hozzák-vigyék a gyereket (fiatal a nagyszülő és van autója, szabadideje)

- Alkoholista, üdítőt nem ismer, csak alkoholt iszik egész nap, estére már beszélni sem tud

A helyzet egyre rosszabb. Tényleg én vagyok a gonosz, ha nem megyünk többet, csak ünnepekkor? Nem szeretném, hogy vigyázzon a gyerekeimre. A nagy persze szeret menni hozzá, mert ott mindent szabad.

Többször próbáltunk már leülni és megbeszélni vele, de tök fölösleges. Csak fel van háborodva, hogy minek kérünk ilyet, mi fiatalok vagyunk, ő meg már felnevelt 2 gyereket.

Ugye ti is eltiltanátok? Vagy tényleg én féltem túlságosan?

A férjem szerencsére nem anyuci pici fia, mindenben támogat.

2013. márc. 4. 12:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Ėn is eltiltanám a gyerekeimet ,egy ilyen nagymamátol,és én is csak és kizárolag ünnepekor menék át családostol.különben nem.életveszélyes a nagymama.
2013. márc. 4. 13:11
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem lenne sok közös élménye a gyerekeimmel. Nemhogy nem hagynánk rá, de ha látni akarja, max. évente kétszer, ha nagyon muszáj. Semmilyen értékrendet nem képvisel, és ezt egyenesen meg is mondanám neki. Az általa "felnevelt" két gyerek pedig nem jó nevelés eredményei, hanem a pokoli mázlié. Ez nem kérdéses helyzet.
2013. márc. 4. 14:52
 13/13 zabmester ***** válasza:
Ilyen nagyszülőre az életben nem bíznék gyereket, főleg az utolsó pont miatt (ötvözve azzal, hogy ilyen állapotban még vezet is, ráadásul úgy, hogy az unokája ott ül mellette). Merem remélni, hogy legalább a jogsiját hamarosan elveszik, ha ittasan vezet, mert ezzel az összes többi közlekedő épségét is veszélyezteti. Na de amiket leírtál, hát ezek alapján egyértelmű, hogy nem bíznék rá gyereket, pedig én aztán nem vagyok az a túlparázós, de ez már több a soknál.
2013. márc. 4. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!