Nálatok szereték volna a nagyszülők?
A ti családotokban van olyan, hogy minden generációban az elsőszülött fiúkat ugyanúgy hívnak? Úgyértem, hogy a fiú örökli az apa, nagypapa... nevét?
Ti folytattátok ezt a hagyományt?
Mi volt a név?
Megkapta?
A nagyszülők ragaszkodtak hozzá? Mit szóltak?
A mi családunkban nem szokás (apám László, nagyapám Barnabás, dédapám Mihály volt; anyai nagyapám szintén László volt, de ez ugye csak véletlen, viszont érdekes, hogy a női ágon 2. generációkként visszajött ugyanaz a keresztnév. Dédim Katalin volt és anyám is Katalin, de nem a Dédi miatt, nagymama Gizella Eszter, én Eszter lettem, ugyancsak nem a Mama miatt, mert apám választotta a nevem és nem tudta, hogy ez a Mama 2. neve, mivel sosem használja.
A férjeméknél viszont élt ez a hagyomány, anyósom és sógornőm is Izabella, apósom Ferenc volt (az ő apja is), férjem bátyja viszont csak 2. névként kapta meg a Ferencet, nem is használja sosem.
Mivel a férjemnek és nekem is nagyon gyakori lett a nevünk (Levente, Eszter), mi más neveket választottunk a gyerekeknek. Nagyszülők nem szóltak hozzá semmit, szerintük is így jó ez.
Ez jó :-)
7 Ferivel és Ilonával harcoltál :-)
Köszi, hogy írtatok. Mentek a zöld kezek :-)
Apai ágon: Nagypapám Pál volt, nagymamám Margit. A három fiuk pedig Pál, István és Gábor. A dédszülőket sajnos innen nem ismertem. Tesóm apum után Gábor lett.
István nagybátyám egyik lánya pedig megkapta az Erzsit az anyja után.
Anyai ágon: Egyik dédim Mária, a másik Margit. Megint egy nagymamám Margit. Keresztanyum pedig Mária lett. Unokaöcsém a nagyapja nevét kapta (Bálint, az apja pedig Valentin :O)
Nekem és az uncsitesóimnak, és anyumnak pedig teljesen más nevünk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!