Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nálatok szereték volna a...

Nálatok szereték volna a nagyszülők?

Figyelt kérdés

A ti családotokban van olyan, hogy minden generációban az elsőszülött fiúkat ugyanúgy hívnak? Úgyértem, hogy a fiú örökli az apa, nagypapa... nevét?

Ti folytattátok ezt a hagyományt?

Mi volt a név?

Megkapta?

A nagyszülők ragaszkodtak hozzá? Mit szóltak?

2013. márc. 31. 12:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Férjem nagypapája József, apukája József, a férjem Péter, a fiam Bence.

Az ő családjukban nem öröklődtek a nevek.

2013. márc. 31. 15:40
 12/24 anonim ***** válasza:
A battyam Krisztian, apu Gyula. A battyam elso fia Krisztian Gyula lett. A Krisztian alapbol nem rossz nev. A Gyulat csak ugy tiszteletbol adtak. Senki sem kerte. Anya meg ellne is volt. A gyerek nem is hasznalja. Sot a Krisztiant is alig alig. Mert van egy beceneve aminek semmi koze a nevehez es mindenki ugy hivja. Meg az ovonok is. Most hogy sulis lett talan mar van aki Krisztiannak hivja :)
2013. márc. 31. 15:58
 13/24 anonim ***** válasza:
Nálunk akarták,meg is kapta,de két nevet kapott és nem azt használjuk,azért kapta meg mert a párom szerette volna,nem azért,mert anyósomék akartak egy 3. Lászlót(így is volt már a családban vagy 20.
2013. márc. 31. 16:07
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

A párom bátyját hívják ugyanúgy, mint az apjukat és onnan az összes férfi felmenőt, mégsem erőltették sem a mi, sem a sógorom fiánál, hogy azt a nevet adjuk.

De ha akarták volna, sem mentem volna bele.

2013. márc. 31. 16:08
 15/24 anonim ***** válasza:
#13 as vagyok,ráadásul anyósoméknál annyira változatos,hogy anyósom és az egyik lányának is ugyanaz a neve,tulajdonképpen 2-2 ugyanolyan nevű lakott egy háztartásban csodálom,hogy a 3. gyerek nem a nagymama nevét kapta
2013. márc. 31. 16:10
 16/24 A kérdező kommentje:
3.! Én is pont így gondolom! Mindenkinek meg volt a lehetősége...
2013. márc. 31. 16:18
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Apósom Sándor, férjem Sándor, a fiam is a Sándor nevet kapta. A nagyszülők nem ragaszkodtak hozzá (de titkon biztos örültek neki), mi döntöttük el a férjemmel, ha fiú az ő nevét kapja, ha lány az én nevemet. Ismerősök körében volt nagy felháborodás, hogy már nem divat az apa nevét örökölni, de nekünk jó így. Nem tetszenek a mai tucatnevek, a 2 névnek szintén nem vagyunk hívei. Ha a 2. gyerekünk is fiú lesz, akkor az én apukám nevét fogja kapni, ha lány, akkor maradunk az eredeti tervnél (az én nevem).
2013. márc. 31. 19:27
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Apukám Ferenc, az ő apja is az volt, ha én, vagy a húgom fiúnak születünk mi is ezt a nevet kaptuk volna. Én nem fogom ezt adni a fiamnak, esetleg második névnek, de akkor meg jobban tetszik apa második keresztneve, az Antal. Párom családjában ez viszont hagyomány, ő István és minden férfi felmenője is az. Hát a mi fiunknál megszakad ez a hagyomány, ő nem lesz István, párom is utálja a nevét.
2013. márc. 31. 19:29
 19/24 anonim ***** válasza:
A férjem családjában tartják ezt a hagyományt, így a fiunk is a hagyományos nevet kapta. A 2. nevét én választottam, így nevezi mindenki. István egyébként ez a név.
2013. márc. 31. 20:45
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

A férjem családjában ez szokás, minden férfi Feri és minden nő Ilona. Olyan jó , hogy ha valamit akarok mondani az egyik Ilonának akkor mindegyik Ilona figyel és válaszol, hacsak hozzá nem teszem, hogy a legkisebb Ilonának a középső Ilona lányának a harmadik unokájához beszélek. A férfiakhoz meg inkább nem is szólok. Szerintem ez egy borzasztó szokás. Se füle se farka. Én meg is szakítottam ezt a gyönyörű hagyományt, nem is engedtem volna hogy a fiam Ferike legyen. Ő lett volna a középsőferinek a legkisebb gyerekének az elsőferije. Szép nem?

Teljesen más nevet kapott. Amikor hőbörögtek az édesanyjáék 9 Ilona és 7 Feri vel kellett harcolnom, akkor szépen elmondtam, hgy majd ha a sosornkövetkező Ilona szülni fog, olyan nevet adnak amilyet akarnak, az ÉN családomban ez nem volt szokás, és tovább nem is érdekel a dolog. Mindenki elfogadta. Hogy tetszik e vagy sem az engem már nem érdekel.

2013. ápr. 1. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!