Mit gondoltok arról, amikor a nagy gyerek "neveli" a kicsit, kicsiket?
Ő viszi őket iskolába, oviba, délután szakkörre. Suli után ő van velük itthon. Emiatt nem tud baráti kapcsolatokat, párkapcsolatot kialakítani, sőt néha tanulni sem.
Ez a nagycsalád természetes velejárója vagy szerintetek nem fér bele?
Ez messze túlmegy a nagycsaládi munkamegosztáson szerintem. Nekem 3 gyerekem van ( egy pedig pocakban) nem túl nagyok a meglévők sem tehát ennyire messzire még nem látok, de hogy bármelyiknek is a saját előmenetele tanulása baráti kapcsolatai rovására menjen a testvérek körüli vagy bármilyen családi segítés- ezt biztosan nem engedném.
Én is elvárok dolgokat, 7.5 éves a legnagyobbam, 6 a középsőm. Egyedül vetkőznek öltöznek, beteszik a ruháikat a helyére, kidobják a szennyest a lányom örömmel tereget (nem tökéletes de nagyon ügyeskedik) szoktak port törölni előkészíteni evéshez, elpakolni, a tányérokat berakják a mosogatógépbe, a lányom ha van kedve eteti a legkisebbet (mert nagyon szereti ezt vmiért és a kicsi is jobban eszik tőle elfogadva) de ez utóbbit CSAK akkor ha ő szeretné csinálni sose erőltetném rá.
Szakkörre suliba oviba én viszem őket és ha nagyobbak lesznek akkor is így lesz.
Amikor egész nagyok és együtt jönnek mennek suliba a nagyobbak az is inkább együtt menetel lesz és nem egymásra bízás főleg mivel ilyen kicsi a korkülönbség köztük.
Valamennyi belefér, ha mondjuk suliba menet útbaesik neki az ovi, és van rá ideje akkor ez nem gáz szerintem. Néha kis időre ha vigyáz rá akkor szintén nem gáz. De hogy napi szinten a nagy vigyázzon a kicsi(k)re az már sok. Ez a szülő feladata.
Nekem 3 van, 6 éves a legidősebb, szóval még ő is kicsi :)
Hasonló kérdés volt egyszer, ahol bizony nagyon megoszlottak a vélemények... Szerintem annyi belefér, hogy néhanapján vigyázzon a tesóra, de minden nap nem lehet elvárni tőle.. mivel nem ő szülte, nem az ő kötelessége...
A másik véglet, aki azt szokta erre írni, hogy amúgy is hova menne az a gyerek igen is üljön otthon vigyázzon a testvérére, mert a büdös kölkétől ennyit csak el lehet várni... Na ez a rabszolgát szültem felfogás...
Ez már durva túlzás és nagyon nem fér bele!
Annyit elfogadhatónak tartok, hogy mondjuk be- és hazakísérje a kicsiket a suliból, de azt se állandó jelleggel minden nap és semmiképpen se a tanulás és a szabadideje teljes rovására.
Kérdező, te a nagy gyerek vagy?
Volt nemrég egy hasonló kérdés, rengeteg válasz érkezett rá és elég sokan azon a véleményen voltak, hogy ennyit be kell vállalnia a gyereknek.
Én voltam a nagy gyerek. Most gondolkozunk a 3. gyereken a férjemmel, csak nem tudom hogy vajon a szüleim csinálták rosszul, vagy ez kikerülhetetlen nagyobb család esetén? A nagy lányunk 7 éves, a kicsi 1,5.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!