Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, amikor a...

Mit gondoltok arról, amikor a nagy gyerek "neveli" a kicsit, kicsiket?

Figyelt kérdés

Ő viszi őket iskolába, oviba, délután szakkörre. Suli után ő van velük itthon. Emiatt nem tud baráti kapcsolatokat, párkapcsolatot kialakítani, sőt néha tanulni sem.

Ez a nagycsalád természetes velejárója vagy szerintetek nem fér bele?

2013. márc. 29. 20:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Nagy család vagyunk, négy gyerekem van. Valamennyit belefér az egymásra vigyázás, de vannak határok. Hiszen nem a gyerek vállalta a testvéreit. Viszont a tizenhárom évesem választhat amikor hazaér a suliból, hogy amíg én elszaladok az ebédjéért vigyáz a kétéves húgára (aki ilyenkor többnyire alszik), vagy ő szalad el érte. A szakkörök, ovi suli csak az apjuk, vagy az én dolgom.A nagy gyerek nem ingyen bébiszitter. Ha majd dolgozni fogok, biztosan nekik is ki kell majd venniük a részüket jobban, mint eddig. Én azt hiszem ez a körülményektől is függ.
2013. márc. 29. 20:50
 2/9 anonim ***** válasza:

Ez messze túlmegy a nagycsaládi munkamegosztáson szerintem. Nekem 3 gyerekem van ( egy pedig pocakban) nem túl nagyok a meglévők sem tehát ennyire messzire még nem látok, de hogy bármelyiknek is a saját előmenetele tanulása baráti kapcsolatai rovására menjen a testvérek körüli vagy bármilyen családi segítés- ezt biztosan nem engedném.

Én is elvárok dolgokat, 7.5 éves a legnagyobbam, 6 a középsőm. Egyedül vetkőznek öltöznek, beteszik a ruháikat a helyére, kidobják a szennyest a lányom örömmel tereget (nem tökéletes de nagyon ügyeskedik) szoktak port törölni előkészíteni evéshez, elpakolni, a tányérokat berakják a mosogatógépbe, a lányom ha van kedve eteti a legkisebbet (mert nagyon szereti ezt vmiért és a kicsi is jobban eszik tőle elfogadva) de ez utóbbit CSAK akkor ha ő szeretné csinálni sose erőltetném rá.

Szakkörre suliba oviba én viszem őket és ha nagyobbak lesznek akkor is így lesz.

Amikor egész nagyok és együtt jönnek mennek suliba a nagyobbak az is inkább együtt menetel lesz és nem egymásra bízás főleg mivel ilyen kicsi a korkülönbség köztük.

2013. márc. 29. 21:00
 3/9 anonim ***** válasza:

Valamennyi belefér, ha mondjuk suliba menet útbaesik neki az ovi, és van rá ideje akkor ez nem gáz szerintem. Néha kis időre ha vigyáz rá akkor szintén nem gáz. De hogy napi szinten a nagy vigyázzon a kicsi(k)re az már sok. Ez a szülő feladata.

Nekem 3 van, 6 éves a legidősebb, szóval még ő is kicsi :)

2013. márc. 29. 21:09
 4/9 anonim ***** válasza:

Hasonló kérdés volt egyszer, ahol bizony nagyon megoszlottak a vélemények... Szerintem annyi belefér, hogy néhanapján vigyázzon a tesóra, de minden nap nem lehet elvárni tőle.. mivel nem ő szülte, nem az ő kötelessége...

A másik véglet, aki azt szokta erre írni, hogy amúgy is hova menne az a gyerek igen is üljön otthon vigyázzon a testvérére, mert a büdös kölkétől ennyit csak el lehet várni... Na ez a rabszolgát szültem felfogás...

2013. márc. 29. 22:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem ez nagyon nem fér bele.
2013. márc. 29. 23:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Azt, hogy nem helyes! Nekem 5 gyerekem van, a legnagyobb 8 éves. Néha megkérem, hogy vegye ki a kicsit a kiságyból, vagy hozzon egy pelust, de hogy ő nevelje a többit, az eszemben sincs! Nem csak most, később sem! Segíthet otthon, de a gyereknevelés és ellátás nem az ő feladata!
2013. márc. 29. 23:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez már durva túlzás és nagyon nem fér bele!

Annyit elfogadhatónak tartok, hogy mondjuk be- és hazakísérje a kicsiket a suliból, de azt se állandó jelleggel minden nap és semmiképpen se a tanulás és a szabadideje teljes rovására.

Kérdező, te a nagy gyerek vagy?

Volt nemrég egy hasonló kérdés, rengeteg válasz érkezett rá és elég sokan azon a véleményen voltak, hogy ennyit be kell vállalnia a gyereknek.

2013. márc. 30. 07:22
 8/9 A kérdező kommentje:

Én voltam a nagy gyerek. Most gondolkozunk a 3. gyereken a férjemmel, csak nem tudom hogy vajon a szüleim csinálták rosszul, vagy ez kikerülhetetlen nagyobb család esetén? A nagy lányunk 7 éves, a kicsi 1,5.

Köszönöm a válaszokat!

2013. márc. 30. 09:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem férjem mesélte, hogy nem volt olyan jó időszak mikor megszületett a húga. Nem is tudom 7-8 év van köztük,de sokat mesélt róla, neki kellett még pelenkázni is, meg oviba hozta vitte,szakköre később stb... Én ezen kiakadtam teljesen. Egyrészt sztem 12-13 évesen kicsi volt, még a gyerek gondozáshoz, másrészt inkább az maradt meg benne, hogy nem tudott a húga végett akkor focira járni, vagy haverozni amikor szeretett volna. Nem mondom, hogy egyáltalán nem lehet bevonni nagyon testvért de nagyon kell vigyázni a "mennyiségre".
2013. márc. 31. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!