Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a szólásról?

Mit gondoltok erről a szólásról?

Figyelt kérdés
"Kis gyerek,kis gond,nagy gyerek,nagy gond."-Azért teszem fel ezt a kérdést,mert engem,mint kissé túlterhelt két gyerekes anyukát(persze kicsi gyerekekkel)az őrületbe kergetnek ezzel.Lépten-nyomon hallom,pedig nem vagyok egy kimondottan panaszkodós típus,csak ha kérdeznek általában őszintén válaszolok.Tehát igenis várva-várom az időt,hogy a gyerekeim nagyobbak,idősebbek legyenek és elképzelni nem tudom,hogy pl. egy iskoláskorú,vagy mondjuk 5 éves gyerekkel több gondom lenne,mint a picikkel.Érdekelne,ti igaznak tartjátok?

2013. jan. 15. 13:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Más problémák adódnak, szerintem nem szív le egy nagyobb gyerek annyira. Én is alig várom hogy egy kicsit nőjenek.
2013. jan. 15. 13:05
 2/11 anonim ***** válasza:

Én igen, igaznak, sőt néha szoktam is mondogatni;)

Három gyermekünk van. 4, 9 és 13 évesek. Egyre több a gond, a nehézség. Suli, barátok, alkalmazkodás, olyan, amikre nem is gondoltam volna.

Amíg 3 év alatt voltak, ezeket a problémákat az ember csak hírből ismerte.

2013. jan. 15. 13:06
 3/11 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem se . Emberfüggő . van aki a csecsemőben is nagy gondot sok munkát lát és van aki irtó lazán veszi .

Engem azzal a mondással örjítenek meg hogy amig pici gyerek van a lakásban / házban addig a takarítás rendrakás olyan mint a havat lapátolni a hóesésben.

nade könyörgöm egy napig ha nem vagyunk itthon akkor is termelődik a kosz akaratlanul is széthordják a morzsákat és mindennap kemény meló a rendet fenntartani . és ha még azt is súlykolják hogy ez felesleges lenne mint a hólapátolás ... hát akkor biza felmegy a pumpa .

Remélhetőleg mire mi legyünk nagyik már nem őrjítjük meg a fiatalokat ilyesmi beszólásokkal mert ez a mostani nagyik kedvelt fordulatai egyike amit Te is idéztél... kb. csak annyira idegesítő mint a "bezzeg a mi korunkban." meg amikort Te gyerek voltál stb. kezdetüek.

2013. jan. 15. 13:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de nem szó szerint kell értelmezni. Inkább a felelősségre gondolok, míg egy újszülött esetében addig terjed a felelősség, hogy időben kapjon enni, tiszta pelust, tehát a fizikai szükségletei ki legyenek elégítve, eddig egy kamasz esetében már nagy hangsúly van azon, hogy milyen erkölcsi nevelést kap valaki és az igazán nagy felelősség. Nyilván akkor fizikailag nem merül ki az ember, de néha lehetnek idegőrlő szituációk
2013. jan. 15. 13:07
 5/11 anonim ***** válasza:
nekem is mindig ezt mondják,de hülyeségnek tartom szerintem egy csecsemővel több dolog miatt nehezebb,mint egy önállóbb lassan 2 évessel,és egy 5 éves még több szempontból pihentetőbb,mint egy dacos 2 éves.Fiam lassan 2 éves,és van egy lassan 6 éves öcsém tudom miről beszélek,valakinek ez egyszerűbb valakinek az,az biztos én egy nagyobb gyerekkel mindig is könnyebben el voltam mint egy picivel.
2013. jan. 15. 13:12
 6/11 anonim ***** válasza:

Mások a problémák kicsiként és nagyként.

nekem 2, 4, 14 éveseim vannak ( a két kicsi fiú, a nagy lány) Hát a kicsikkel összesen nincs annyi gond (pedig nem demo gyerekek), mint a nagylánnyal... Kamasz, de nagyon... pofátlan, visszadumál, próbálgatja a határokat. Csak amíg a kicsire rászólok, hogy elég volt akkor befejezi addig a nagy csak kiröhög (jóesetben) vagy visszapofázik. Szerintem rosszabb, mint két dackorszak együtt :) Persze így is imádjuk :)

Nekem pedig az megy az agyamra amikor megjegyzik, hogy de jó, hogy ilyen nagy lányod van, biztos sokat segít... azt szoktam mondani, hogy kölcsönadom egy hónapra kipróbálni :)

2013. jan. 15. 13:16
 7/11 anonim ***** válasza:
6. vagyok, azt kifelejtettem, hogy úgy kb 10 éves koráig ő volt a megtestesült kisangyal :)
2013. jan. 15. 13:17
 8/11 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm mindenkinek.Az biztos igaz,hogy más fajta nehézségeket,problémákat hozhat egy kamaszkorban lévő gyerek,ezt belátom.Nyilván megvannak minden kornak a maga tipikus gondjai.Csak szerintem,már a mondat eleje is hülyeség-a kis gyerek,kis gond-sosem lehet kis gond,hiszen a kisgyereknek minden lépését óvod,követed,teljesen ellátod,gyakorlatilag percre sem hagyod magára.Tehát a legnyugodtabb,angyali kisgyerek sem jelenthet kevés gondot.Engem ezért bosszant,és ahogy nőnek azért okosodnak,tehát szerintem csak könnyebb lehet.
2013. jan. 15. 13:40
 9/11 anonim ***** válasza:
31%

Ezzel a mondással engem is ki tudnak borítani rendesen. Nem hiszem el, hogy nagyobb korukban rosszabb lenne, hiszen akkor már tudnak rendesen beszélni például, és el tudják mondani mi fáj, nem csak sírnak, te meg megőrülsz, mert fogalmad sincs mit csinálj...

Ezen kívül önállósodnak, nem kell minden lépésükre figyelni, tudsz egy kicsit magaddal is törődni, pihenni stb.

2013. jan. 15. 13:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem egy 3,5 hós babám van.Igazából nem mondom h nehéz vele de alig várom h kicsit nagyobb legyen(legalább akkora h járni tudjon).Nekem is mindig ezt mondogatják!Engem már nem is érdekel.Azért annyiban csak könnyebb lesz h legalább majd el tudja már mondani h mi baja van nem pedig nekünk kell kitalálni h vajon fázik?vagy melege van?megint éhes lenne?fáj vmilye?vagy csak anyára vágyik?...
2013. jan. 17. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!