Járna nekem GYED vagy GYES?
Az a helyzet, hogy szerződéses vagyok egy gyárban. Ha teherbe esek, megszüntetik a munkaviszonyomat valószínűleg (biztos). Ha elmegyek táppénzre rögtön (mert éjszakásban is vagyok, mérgező anykagok mellett stb), és megszűnik a munkaviszonyom, akkor többé nem jár a táppénz, és GYED sem?
Nagyon örülnék, ha valaki leírná, mi járna nekem, és mi nem, mert a rokonságtzól hallok ilyet is olyat is, és elég kusza a dolog.
Hónapról hónapra kapok szerződést, de babát szeretnénk előbb utóbb. 30 éves vagyok, itt az ideje. minimálbéren vagyok, havi fizetés 75-76000Ft.
Előre is köszönöm!
Tudom, hogy nem rajtad múlik! Esetleg ha van rá lehetőség, akkor másik gyárba elmenni dolgozni, ahol próbaidő után, vagy rögtön határozatlan szerződést adnak. Mivel azt írtad, 5 éve dolgozol, akkor mindegy, hogy egy új munkahelyen 4 hónapja dolgozol, ha lejárt a próbaidő és határozatlan a szerződésed, akkor nem rúghat ki, ha írásban bejelented, hogy terhes vagy!
Ha meg nincs kikötve próbaidő, kapsz egyből határozatlan munkaszerződést, akkor 2 hét múlva is teherbe eshetsz, nem rúghatnak ki az új helyről, ha azt írásban jelzed, hogy terhes vagy! Így jogosult leszel gyedre, hisz 5 éve dolgozol, a gyerek 2 éves koráig otthon lehetsz gyeden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!