Olyan feszült, ideges, türelmetlen vagyok, mit csináljak, mit szedjek?
Úgy útálom már, hogy ilyen vagyok. Szégyellem magam, hogy a kisfiammal (3 éves, bölcsis) is sokszor türelmetlen vagyok és kiabálok vele, ha nem fogad szót. Munka után fáradt vagyok, minden reggel korán kelek fél 6-kor, most még beteg is, ha vele játszom a házimunka nincs megcsinálva, nincs tiszta ruha, nincs ebéd másnapra, párom késő éjszakáig dolgozik, szóval nem tud segíteni.
Olyan kevés az idő este, 5-re érek csak oda érte, ha kell a boltba bemegyünk, 7-8 között fürdés, utána én már hulla vagyok, főleg mire ágyba tudom fektetni 9 is elmúlik. Rohanás így is minden este. Kész vagyok.
Szia, ismerős a helyzet, én ugyanebben a cipőben járok. Kezdj el szedni valamilyen vitamint, mert ilyenkor még pluszba előjön a tavaszi fáradtság is. Nekem nagyon bevált a citromfű tea is, főleg késő délután/este. Én igyekszem a házimunka nagy részét péntek délután és szombat délelőttre elosztani. Hétközben ha nem muszáj, nem főzök, nincs nagy bevásárlás sem. A tévéről is leszoktam, mert azzal aztán marhára elment az idő és teljesen feleslegesen. Max. a híradóba még félig belenézek, de már azt is egyre ritkábban. Számítógép ugyanez. Hajnal 5-kor kelek, 6-kor már indulok melózni, délután pedig negyed 5-re érek a bölcsibe. Hazafele még sétálunk egyet, veszünk friss kenyeret, vagy 1-2 apróságot, benézünk a játszótérre, ha jó idő van, akkor általában fél 6, 6-ra érünk haza. Olyankor még én is előkészítem, mi legyen a vacsi, teszek-veszek, kikészítem másnapra a ruháinkat, a kicsim még játszik, pakolászik a szobájában, de általában fél 7-kor már irány a fürdőkád, együtt fürdünk a kicsimmel. Általában 7 után már készen is vagyunk, mind a ketten már pizsiben. Vacsorázunk, ilyenkor szokott mesét nézni, én intézem a telefonokat nagyszülőkkel, olyan 8 körülre végzünk. Fogat mosunk és fél 9-re általában készen vagyunk mindennel. A szobájában összebújunk, elolvasok pár mesét és legkésőbb 9 órakor lámpaoltás, jóéjt puszi. Én még a hálóban olvasgatok, de igyekszem fél 10-ig én is lekapcsolni, hogy ne legyek másnap hulla.
Pénteken szerencsére korábban végzek a melóban, így már 2 körül otthon vagyok, 2 óra alatt sokmindent meg tudok csinálni és csak 4-re megyek a kicsimért a bölcsibe. A férjem ha szabadnapos, a nagybevásárlás mindig az ő feladata, szerencsére nekem azzal nem kell foglalkoznom. Van, hogy hétvégére meg is főz, de általában szombat délutántól vasárnap estig szabad vagyok és a kicsimmel foglalkozhatok.
Nagyon okosan kell tudni beosztani az időt, mert úgy érzi az ember, hogy összecsapnak a feje felett a hullámok. Ja, az pedig ne zavarjon, ha épp nincs minden kivasalva, vagy nem tip-top a konyhád :) nálunk sem az. Vannak ennél fontosabb dolgok is. Persze nem esz meg a kosz, rend van, de mindig lenne mit csinálni.
Én ordibálni szoktam... :( aztán beveszek egy magnéziumot.
Házimunkában a minimumra törekszem. Ne egyen meg minket a kosz, legyen tiszta ruha, stb, de kb. ennyi. Egyes helyiségeket SOHA nincs időm és lehetőségem takarítani, a kertben még tavaly elültetett, télen elfagyott zöldségek is kifigyelnek a földből...
Gyakran rendelek ételt, mert nincs időm főzni minden nap (épp nemrég pontoztak le ezért itt a gyakorin, mert biztos inkább éheznünk kéne, vagy éjjel, alvás helyett főznöm...)
Két kisfiúnk itthon van velem, jön a harmadik. A férjem nekem is késő este jár haza.
Azt szoktam csinálni, hogy ha felugrik egy nagyszülő, akár csak egy órára, akkor gyorsan csinálok vmi pihentetőt. Ledőlök kicsit, vagy ideülök a géphez. Az agyam már tudja, hogy ennyi ideje van feltöltődni, és csinálja is a dolgát szépen. :) Utána érzem, hogy sokkal türelmesebb vagyok, kis idő is sokat tud számítani.
Mondjuk te munka mellett ezt nem teheted meg, de talán lophatsz pár percet, ha úgy szervezed a dolgokat.
Ha csak megnéztek egy mesét közösen, és te azalatt pihenteted a szemedet, az agyadat, az is több a semminél.
Kitartást!
Próbáltam a MgB6-ot, semmit sem tapasztaltam. Most is szedek multivitamint+C vitamint de semmi, ezeket csak azért, hogy ne legyek állandóan beteg, de eddig nem tapasztalok e téren sem változást, 1 hónap sem telik el betegség nélkül és általában a dokinál kötök ki, annyira nem gyógyulok meg több hétig sem.
Mese nézés közben sem lehet mellette pihenni, állandóan kérdez, vagy ha mondom, hogy picit lefekszem pl. a szőnyegre mellé, oda jön és rángat, hogy kelljek fel. Na mindegy.
a B vitamin befolyásolja a szerotonin és melatonin termelődését a szervezetedben, ezek felelősek a hangulatodért, temperamentumodért, feladatmegoldó készségedért. A napfény sem jönne rosszul, de a legjobb az lenne, ha valaki tudna neked segíteni.
Van homeopátiás stresszoldó is, sedatif pc a neve, talán segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!