Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olyan feszült, ideges, türelme...

Olyan feszült, ideges, türelmetlen vagyok, mit csináljak, mit szedjek?

Figyelt kérdés

Úgy útálom már, hogy ilyen vagyok. Szégyellem magam, hogy a kisfiammal (3 éves, bölcsis) is sokszor türelmetlen vagyok és kiabálok vele, ha nem fogad szót. Munka után fáradt vagyok, minden reggel korán kelek fél 6-kor, most még beteg is, ha vele játszom a házimunka nincs megcsinálva, nincs tiszta ruha, nincs ebéd másnapra, párom késő éjszakáig dolgozik, szóval nem tud segíteni.

Olyan kevés az idő este, 5-re érek csak oda érte, ha kell a boltba bemegyünk, 7-8 között fürdés, utána én már hulla vagyok, főleg mire ágyba tudom fektetni 9 is elmúlik. Rohanás így is minden este. Kész vagyok.

2013. márc. 26. 10:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Magne B6!! Akár 3*2-őt is szedhetsz ezt nem lehet tul adagolni:)
2013. márc. 26. 10:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia, ismerős a helyzet, én ugyanebben a cipőben járok. Kezdj el szedni valamilyen vitamint, mert ilyenkor még pluszba előjön a tavaszi fáradtság is. Nekem nagyon bevált a citromfű tea is, főleg késő délután/este. Én igyekszem a házimunka nagy részét péntek délután és szombat délelőttre elosztani. Hétközben ha nem muszáj, nem főzök, nincs nagy bevásárlás sem. A tévéről is leszoktam, mert azzal aztán marhára elment az idő és teljesen feleslegesen. Max. a híradóba még félig belenézek, de már azt is egyre ritkábban. Számítógép ugyanez. Hajnal 5-kor kelek, 6-kor már indulok melózni, délután pedig negyed 5-re érek a bölcsibe. Hazafele még sétálunk egyet, veszünk friss kenyeret, vagy 1-2 apróságot, benézünk a játszótérre, ha jó idő van, akkor általában fél 6, 6-ra érünk haza. Olyankor még én is előkészítem, mi legyen a vacsi, teszek-veszek, kikészítem másnapra a ruháinkat, a kicsim még játszik, pakolászik a szobájában, de általában fél 7-kor már irány a fürdőkád, együtt fürdünk a kicsimmel. Általában 7 után már készen is vagyunk, mind a ketten már pizsiben. Vacsorázunk, ilyenkor szokott mesét nézni, én intézem a telefonokat nagyszülőkkel, olyan 8 körülre végzünk. Fogat mosunk és fél 9-re általában készen vagyunk mindennel. A szobájában összebújunk, elolvasok pár mesét és legkésőbb 9 órakor lámpaoltás, jóéjt puszi. Én még a hálóban olvasgatok, de igyekszem fél 10-ig én is lekapcsolni, hogy ne legyek másnap hulla.

Pénteken szerencsére korábban végzek a melóban, így már 2 körül otthon vagyok, 2 óra alatt sokmindent meg tudok csinálni és csak 4-re megyek a kicsimért a bölcsibe. A férjem ha szabadnapos, a nagybevásárlás mindig az ő feladata, szerencsére nekem azzal nem kell foglalkoznom. Van, hogy hétvégére meg is főz, de általában szombat délutántól vasárnap estig szabad vagyok és a kicsimmel foglalkozhatok.

Nagyon okosan kell tudni beosztani az időt, mert úgy érzi az ember, hogy összecsapnak a feje felett a hullámok. Ja, az pedig ne zavarjon, ha épp nincs minden kivasalva, vagy nem tip-top a konyhád :) nálunk sem az. Vannak ennél fontosabb dolgok is. Persze nem esz meg a kosz, rend van, de mindig lenne mit csinálni.

2013. márc. 26. 10:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Én is igy vagyok.A magne B6rol azt olvastam hogy sokan hiztak tőle...nekem nem használt amugy....
2013. márc. 26. 10:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ordibálni szoktam... :( aztán beveszek egy magnéziumot.

Házimunkában a minimumra törekszem. Ne egyen meg minket a kosz, legyen tiszta ruha, stb, de kb. ennyi. Egyes helyiségeket SOHA nincs időm és lehetőségem takarítani, a kertben még tavaly elültetett, télen elfagyott zöldségek is kifigyelnek a földből...

Gyakran rendelek ételt, mert nincs időm főzni minden nap (épp nemrég pontoztak le ezért itt a gyakorin, mert biztos inkább éheznünk kéne, vagy éjjel, alvás helyett főznöm...)

Két kisfiúnk itthon van velem, jön a harmadik. A férjem nekem is késő este jár haza.

Azt szoktam csinálni, hogy ha felugrik egy nagyszülő, akár csak egy órára, akkor gyorsan csinálok vmi pihentetőt. Ledőlök kicsit, vagy ideülök a géphez. Az agyam már tudja, hogy ennyi ideje van feltöltődni, és csinálja is a dolgát szépen. :) Utána érzem, hogy sokkal türelmesebb vagyok, kis idő is sokat tud számítani.

Mondjuk te munka mellett ezt nem teheted meg, de talán lophatsz pár percet, ha úgy szervezed a dolgokat.

Ha csak megnéztek egy mesét közösen, és te azalatt pihenteted a szemedet, az agyadat, az is több a semminél.

Kitartást!

2013. márc. 26. 10:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Béres Magne B6, az jó hamar felszívódik, nem úgy, mint az olcsó vackok. Emellett szedj kalciumot is. A Ca és a Mg segíti, hogy a melóhelyeden is toppon legyél agyilag, és ha még meló mellett sportolnál, akkor is támogat testileg. Lehet, egy kis multi sem ártana, Abból is van Béres, valami Energy típus is. Én kipróbálnám. Az idegek elsimítására jó még az Omega 3 is.
2013. márc. 26. 14:27
 6/8 A kérdező kommentje:

Próbáltam a MgB6-ot, semmit sem tapasztaltam. Most is szedek multivitamint+C vitamint de semmi, ezeket csak azért, hogy ne legyek állandóan beteg, de eddig nem tapasztalok e téren sem változást, 1 hónap sem telik el betegség nélkül és általában a dokinál kötök ki, annyira nem gyógyulok meg több hétig sem.

Mese nézés közben sem lehet mellette pihenni, állandóan kérdez, vagy ha mondom, hogy picit lefekszem pl. a szőnyegre mellé, oda jön és rángat, hogy kelljek fel. Na mindegy.

2013. márc. 26. 15:11
 7/8 anonim ***** válasza:

a B vitamin befolyásolja a szerotonin és melatonin termelődését a szervezetedben, ezek felelősek a hangulatodért, temperamentumodért, feladatmegoldó készségedért. A napfény sem jönne rosszul, de a legjobb az lenne, ha valaki tudna neked segíteni.

Van homeopátiás stresszoldó is, sedatif pc a neve, talán segíthet.

2013. márc. 26. 16:29
 8/8 A kérdező kommentje:
2 este már én is vettem be Sedatif PC-t és jobban is aludtam, hát igen jó lenne (meg ő is, neki is adok, mert már pár napja megint 2-3 óránként keltem hozzá), ha nem kettesben lennénk délutánonként és esténként.
2013. márc. 27. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!