Szedjek már valamilyen vitamint? Ha igen, mit?
Ha egészségesen táplálkozik, akkor nincs is szükség terhesvitaminra.
A sok gyógyszergyártó meg ebből gazdagszik meg, mert elhintik, hogy mekkora szar anya valaki, ha nem szed plusz vitamint. Én csak a terhesség felében szedtem, előtte semmit, makkegészséges gyerekem született. Mellesleg a házi dokim, a nőgyógyászom és a védőnőm mondta, hogy változatos táplálkozásnál teljesen felesleges.
Az, hogy egészséges gyereket szültetek vitamin nélkül, nem jelenti azt, hogy a vitamin hülyeség. Nem tudom honnan veszitek a bátorságot, hogy azt tanácsoljátok egy leendő kismamának, hogy ne szedjen semmit. Ha nyitott gerinccel születik a babája folsavhiány miatt, csak mert ti azt mondtátok neki, hogy ne szedjen semmit, akkor majd vállaljátok érte a felelősséget?
Tény, hogy a magzatvédő vitaminok kivédhetnek egy csomó fejlődési rendellenességet. Még egyszer leírom, mert tudom, hogy ezzel fogtok jönni: vitamin nélkül is lehet egészséges babát szülni, de ha a vitaminnal ki lehet védeni bizonyos dolgokat, akkor minek kockáztatni?
Kérdező, kezd el szedni nyugodtan a vitamint, vagy legalább folsavat. A folsav a velőcsőzáródáshoz nélkülözhetetlen, ami akkor lezajlik, amikor kb még nem is tudod, hogy terhes vagy, ezért érdemes elkezdeni még a teherbeesés előtt. Ártani biztosan nem tudsz vele, csak jót teszel a vitaminnal.
Te olvasni nem tudsz, szöveget értelmezni, vagy csak szimplán élvezed, ha vitázhatsz?? Vele lehet. Járatos vagyok a témában
1) A folsavra mindketten mondtuk a másik válaszolóval, hogy érdemes szednie
2) Nem azt mondtuk, hogy semmiképp se szedjen vitamint, azt mondtuk, hogy nem kell/ nem muszáj/ felesleges. Ez annyit jelent, hogy egészséges táplálkozással minden vitamint, ásványi anyagot be lehet vinni. (A folsav kivétel, abból természetes forrásokból nem lehet annyit bevinni, így az pótlásra szorul. DE! Ezt is mondtuk, hogy azt fontos pótolni)
3) Szerintem egy egészségügyben dolgozó személy jobban tudhatja a dolgot. (Főleg egy 24 éve praktizáló, évek óta osztályvezető helyettes főorvos, aki mellesleg mindenre odafigyel....)
4) Bár ez mellékes, még 10-15-20 éve nem volt divat a terhesvitamin, mégsem született több gyerek fejlődési rendellenességgel.
5) Egyébként a folsavat is "CSAK" egy hónappal a tervezett teherbeesés előtt ajánlott elkezdeni. A kérdező pedig azt írta 4 hónap szünetet tartanak
Ha akarod folytathatjuk a vitázást ;)
Igen veresantkate, azt már sok helyen bizonygattad, hogy te mindenhez jobban értesz :) De ezúttal sincs igazad.
Lehet enni a sok agyon permetezett, felfújt "sokződséggyümit", de sajnos manapság egészséges táplálkozással szinte lehetetlen annyi vitamint bevinni a szervezetbe, amennyi biztosan elég az anyának és a magzatnak is az egészséges fejlődéshez. Mert nem csak a "ződséggyümi" a szükséges, pl. hetente többször kellene enni tengeri halat az omega 3 miatt, pl ez sem nagyon jellemző a magyar társadalomra.
Így csak ugyanazt tudom mondani, amit az előbb is. Lehet, hogy minden rendben lesz vitamin nélkül is, de miért kell kockáztatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!