Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szedjek már valamilyen vitamin...

Szedjek már valamilyen vitamint? Ha igen, mit?

Figyelt kérdés
A múlt héten hagytam abba a fogamzásgátlót és 4hónap szünetet tartok,mielőtt elkezdenénk próbálkozni a babával? Szedjek már most valami vitamint,vagy ráér még?
2013. márc. 14. 13:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nekem nem jó a vita, csak szeretném, ha a kismamák nem dőlnének be az összeesküvéselméleteknek, amit önjelölt szakértők gerjesztenek jellemzően az ilyen fórumokon.

Ha már a tengeri halon akarsz lovagolni, úgy mégis szerinted a magyar társadalomban a többség átlagosan hetente hányszor fogyaszt tengeri herkentyűket?

A Gravidát nem én ajánlottam, szerintem pl. a Femibion sokkal jobb, de még mindig inkább Gravidát szedjen a kismama, mint semmit.

És még mindig nem válaszoltál, ha a vitamin kivédhet bizonyos fejlődési rendellenességeket (ami tény, remélem ezt nem akarod vitatni), akkor miért kockáztatna bárki is?

2013. márc. 15. 20:29
 12/20 anonim ***** válasza:
55%
Rákerestem. Jól emlékszem ;) Szóval akko még a példa is rossz volt.
2013. márc. 15. 20:29
 13/20 anonim ***** válasza:
Most saját magaddal vitázol? :) Ki mondta, hogy a Gravidában van omega 3? (a gravida pont a legsz*rabb terhesvitamin, csak divatos nálunk, mert magyar, és most trendi lett magyarkodni, de mint mondtam még mindig jobb, mint a semmi)
2013. márc. 15. 20:32
 14/20 anonim ***** válasza:
71%

Nem, nem akarom vitatni. Kivédhet. Csak tudod "mókás", hogy mennyi beteg baba születik vitamin mellett is.

Rengetegen vannak, akik végig szedik, és mégis van valamilyen rendellenessége a bébinek.

Azt pedig különösen viccesnek tartom, hogy én vagyok az önjelölt... Nem, én tanultam, és folyamatosan tanulom. Mert érdekel, és foglalkozom, és fogok is ezzel.

Egyébként megfordíthatjuk, úgy látom te is úgy gondolod mindig mindent jobban tudsz (de biztos nem lehetek benne, hisz nevet nem látok- ezért gondolgattam, hogy a Gravidát is te írtad, amiért akkor elnézést kérek. ha tévedek mindig elismerem)

2013. márc. 15. 20:36
 15/20 anonim ***** válasza:

Senki nem állította, hogy biztosan kivéd minden rendellenességet a vitamin. De erre vannak statisztikák, utána lehet nézni, tehát ez nem vita tárgya.

És nem azért mondom ezeket, mert én tartom magam olyan okosnak, hanem mert nálunk okosabbak jutottak ezekre a következtetésekre.

De gondolom ezek szerint te okosabb vagy, és jobban értesz a témához, mint pl Dr. Czeizel Endre, aki minden kismamának ajánlja a magzatvédő vitamin szedését még a teherbeesés előtt.

2013. márc. 15. 20:43
 16/20 anonim ***** válasza:
Én a dokim javaslatára folsavat kezdtem szedni, teherbeesésem előtt. Illetve amikor kiderült, hogy babát várok egy hónapig szedtem vitamint. És ekkor tértem át a normális evésre. Addig az állandó munka és rohanás miatt kínain, pékárukon stb éltem. A dokim nekem sem mondta, hogy szedjem tovább. Csak vasat írt fel azon kívül.
2013. márc. 15. 21:08
 17/20 anonim ***** válasza:
71%

Nem, nem vagyok okosabb nála. Az évek alatt bizonyára elég tapasztalatot szerzett.

De nem is alapozom a véleményem egy emberre, inkább körülnézek a nagyvilág ajánlásaiban (mint mindig), megkérdezem a saját dokijaimat, hozzáveszem, amit tanultam és ezekből hozom ki azt, ami szerintem működik. Lehet hülyeség, de nekem eddig bevált.

De befejeztem. Mert szerinted csak egy összeesküvés-elmélet gyártó idióta vagyok, aki azt hiszi mindent tud.

Nem akarlak meggyőzni, mást sem akarok, mindig csak elmondom mire alapozom, honnan vettem a dolgokat, aztán csinálja mindenki ahogy jónak érzi. Ezért van az oldal. Mindenki ír valami választ, aztán a kérdező eldönti kire hallgat. (De gondolom vitázunk mi még a jövőben, más miatt is)

2013. márc. 15. 21:37
 18/20 anonim ***** válasza:
72%

Bár nem mai a kérdés, engem azért érdekelne, hogy, ha olyan nagyon kell, MUSZÁJ szedni, akkor hogyan lehetséges az, hogy oly sok 16-17 éves lány, aki biztosan nem tervezi, hogyan eshet teherbe, és ami még fontosabb, hogyan szülhet teljesen egészséges babákat?! (pedig ők nem valószínű, hogy már előtte vitamin, vagy akár csak folsavat szedjenek).

Én nem mondom azt, hogy ne szedd. Szedd csak, ha úgy gondolod, hogy természetes forrásokból nem tudsz vitamint bevinni. De elkerülhető.

2013. márc. 18. 10:32
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, ebben a topikban most harmadszor írom le, hogy az, hogy valaki nem szed vitamint, az NEM jelenti azt, hogy beteg babája lesz! De az egy rég bebizonyított tény, hogy bizony nagyobb eséllyel lesz valamilyen problémája, ha az anya nem szed vitamint. Ennyi.
2013. márc. 18. 16:41
 20/20 anonim ***** válasza:
2013. márc. 24. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!