Sempus kérdése:
Mi az a poroszos nevelés?
Figyelt kérdés
Valaki írjon már nekem bővebben erről. Esetleg linkeljen egy oldalt ahol konkrétan erről írnak.2013. márc. 24. 11:11
1/5 anonim 

válasza:

Nekem a nagyon szigorú, konzervatív, következetes nevelés jut eszembe róla.Olyan katonás, semmi puszi, játék, ölelgetés, virgonckodás...
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2013. márc. 24. 11:23
3/5 anonim válasza:
A poroszos nevelés (én úgy tudom) azt jelenti, hogy a szülők és a tanárok jól leordítják, megütik vagy hosszabban megverik a gyereket, ha nem úgy viselkedik, nem azt teszi épp, amit ők épp kívánnak. Sőt, viselkedéstől függetlenül is, lényeg, hogy a gyerek rendszeresen (naponta-kétnaponta) testi fenyítést kap. Ennek ez esetben NINCS köze ahhoz, hogy a gyerek esetleg rosszindulatú és szemétségeket csinál, társait bántja, tehát nem fegyelmezés, sőt, egyes közegekben a jó gyerekeket jobban kínozzák, mint a rosszakat, mert azt hiszik, ezzel jobban motiválják és nagyobb tanulmányi- vagy sportteljesítményre képes a gyerek. Az ilyen nevelés alapgondolata, hogy 'a gyerek az úgy rossz, ahogy van és csak büntetni kell, de nagyon és minden eszközzel'. Ugyanez a témakör, amikor a gyereket a családban megfosszák gyermeki jogaitól: nem engedik játszani, nem engedik a társaival barátkozni, felfedezni a környezetét, hibákat elkövetni és tanulni belőlük, hanem cselédként dolgoztatják az otthonában és a kis tévedéseit, csetlés-botlását világkatasztrófaként állítják be és megkínozzák érte. A gyerek személye nincs elismerve, mint gyerek, hanem azt várják tőle, hogy felnőttként viselkedjen és a munkában felnőtt teljesítményt nyújtson, és bántják azért, mert nem képes rá. Igazából ez nem nevelési módszer, hanem bántalmazás és büntetendő. Régen és főleg vidéken volt divat, amikor még a gyerekeket nem védte semmi szabály, de azért még most is jelen van sok családban és pár iskolában, a törvények ellenére.
4/5 anonim válasza:
Ez a cikk pl. jókat ír, bár még nem olvastam teljesen végig:
5/5 anonim 

válasza:

az IGAZI poroszos neveles tekintelyelusegre alapul, de az eredeti es jo tipusu ilyen neveles nem foglal magaban semmegalazast sem testi fenyitest olyan fokon ami bantalmazasnak minosulhet. Igaz sajnos hogy sok (nem mind) poroszos nevelesu csaladban keves a gyengedseg es a kozvetlenseg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!