Egyedülálló szülők, nektek mennyit ad a "párotok" havonta gyerektartásra, és mennyi keresetből?
Van egy ismerősöm akinek az exe ausztriában dolgozik és 500ezret keres. 3 gyerekük van. Az anya a fizetés felét akarja+ a kinti családit. Neki 4órás munkája van és kb 80ezret keres. Viszont apukának is vannak kiadásai. Autótörlesztés, a ház felének a törlesztése,amiben anya lakik a gyerekekkel. És ugye a hazajárás és a kinti élet sem olcsó. Anya ezekkel nem foglalkozik, Ő csak hajtja,hogy neki ennyi jár. Mert Ő nem tudja eltartani a gyerekeket a fizetéséből. Az a baj,hogy ezekben az esetekben mind a kettő oldalt nézzük és nem lehet jól dönteni. Szerintem egyébként az lenne az "igazságos",ha apa adna egy bizonyos összeget, a többit pedig a gyerek nevére megtakarítási számlára tenné. Mert nézhetjük azt is,hogy miért kellene az exnek eltartani a volt feleségét, de a másik oldal meg az,hogy a gyerek ne szenvedjen hiányt semmiben. Na de azért havi 300ezer nem hiszem,hogy a gyerekek eltartására kell. Pláne,hogy anya akart válni, igaz próbálja úgy beállítani,hogy ez nem így van.
Kérdező,hogy a Te kérdésedre is válaszoljak :) , szerintem is várd meg,hogy mit ajánl fel a volt párod és eldöntöd,hogy az jó, vagy "alkudozol" vele. :) Én úgy gondolom,hogy kérj tőle 100ezret és rakjon egy külön számlára megtakarítást a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!