Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedülálló szülők, nektek...

Egyedülálló szülők, nektek mennyit ad a "párotok" havonta gyerektartásra, és mennyi keresetből?

Figyelt kérdés
Nekem most úgy néz ki, hogy az apuka szeretne megegyezni az anyagiak terén, és gőzöm sincs, hogy mennyit kérjek. Nagyon magas a fizetése, úgyhogy akár kérhetnék sokat is, de azt sem tudom, hogy mennyi az a sok és a kevés. Albérletben lakunk, a fiam egy eves, idáig egyedül tartottam el alkalmi munkákból és a tartalék pénzemből. Tudnátok tanácsot adni, hogy mere induljak el? Köszönöm.
2013. márc. 19. 23:57
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Ja, hogy ennyire magas? Akkor én megvárnám ő mennyit ajánl és elfogadnám, ha olyan összeg. Esetleg, ha hajlandó sokat (50-100ezer) körül fizetni, akkor valami takarékot csinálnék a gyereknek, hogy oda gyűljön a pénz egy része. Így nyugodt lenne a lelkiismeretem, hogy nem én tartatom el magam a gyerektartásból.
2013. márc. 20. 10:18
 12/32 anonim ***** válasza:

"Elég mókás szerintem egy minimálbér közeli összeget igényelni mint gyermektartast...."

Szerintem havi másfél millióból minimálbér körüli összeget fizetni nem mókás, hanem szomorú. Egy normális szülő, aki szereti a gyerekét az megpróbál neki a lehetőségeihez képest mindent megadni. Megpróbál jó körülményeket biztosítani neki, jobbakat, mint magának még akkor is, ha nem Ő neveli. Havi másfél millióból 100-200 eFt a reális gyerektartás (persze ha nincs neki még 5 másik gyereke). Még így is luxusban élhet az apuka, a gyereke meg átlagosan. A gyerektartás összege pedig végképp nem függ össze az anya jövedelmével.

2013. márc. 20. 10:42
 13/32 anonim ***** válasza:

Már nem azért, de miért jó az a gyereknek, ha az anyja kap egy halom pénzt, amit nyilvánvalóan nem költ rá, mert ennyibe nem kerül?

Akkor inkább támogassa a gyerekét, vegyen neki lakást, vegyen autót, fizesse a jogosítványát, később esetleg a tandíját, de egyébként semmi nem kerül ennyibe egy gyereken.

2013. márc. 20. 10:49
 14/32 anonim ***** válasza:

Szerintem havi 60-70 ezret kérj és ha akar többet nyissatok a gyerek nevére megtakarítást és oda rakjon amennyit még gondol.

Azért egyedülálló szülőként nem csak a gyerek kiadásai okozhatnak gondot hanem az is hogy egy keresetből. majdnem ugyanannyi a lakbér, rezsi mint a kétfizetéses családoknál.

2013. márc. 20. 11:41
 15/32 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, de a lakbér nem tartozik a gyerektartáshoz.

A gyerektartás csakis és kizárólag a gyerek szükségleteire , vagyis a gyerek eltartására szolgál. Erről nem a volt házastárs köteles gondoskodni.

2013. márc. 20. 13:13
 16/32 anonim ***** válasza:

miért, a gyereknek az nem szükséglete, hogy legyen hol laknia (bérleti díj), legyen meleg víz (rezsi), főtt étel (rezsi+kajapénz)?

ezt szerintem gondold át még egyszer

13,13nak szólt

2013. márc. 20. 13:17
 17/32 anonim ***** válasza:

A gyerektartás nem csak arra szolgál, hogy a gyereknek ceruzát, meg játékot, vagy élelmiszert vegyenek belőle. Az sem igaz, hogy a gyereknek jár. Ezt a gyereket nevelő szülő kapja azért, hogy el tudja látni a tartásdíjat fizető féllel közös gyermeküket. Ebbe igenis beletartozik a lakhatás biztosítása, a rezsi, taníttatás, stb. Ezeket közösen kell (kellene) állniuk, de nem felesben, hanem mindenkinek lehetősége szerint.

Az a baj, hogy a legtöbb ember nem tudja elképzelni ezt a helyzetet. Van az az anyagi jólét, amikor a gyerekemnek szívesen biztosítok jobb körülményeket, mint amit az őt nevelő fél tudna. És a lényeg, hogy van az az intelligencia szint, amikor a férfi nem fosztja meg a vér szerinti gyermekét a jóléttől, amit lazán tud biztosítani neki, csak azért, hogy az a nő, akit egykor szeretett, a gyermeke édesanyja nehogy részesüljön belőle.

2013. márc. 20. 13:32
 18/32 anonim ***** válasza:

Havi 40-50.ezernél többet nem kérném, még azis elég szép gyerektartás.

Valaki írt 100-150. ezret, azért ne a gyerekem tartson el engem.

2013. márc. 20. 13:37
 19/32 anonim ***** válasza:
Igen számit a lakhatás, de nem úgy ahogy sokan gondolják. Például ha anyukának van 2 gyereke és 50. ezer a lakbér akkor a bíróság nem hárommal fogja osztani hanem a két gyerek egy felnőttnek felel meg. Így 50. ezer lakbér fele 25. ezer annak a fele pedig csak 16. ezer Ft. Így a két gyerek lakhatási költsége havi 16 ezer Ft nem 25. ezer.
2013. márc. 20. 13:44
 20/32 anonim ***** válasza:
A 100-150ből nem lehetne megélni. Úgy van a családtagomnál, hogy anyuka keres 250-300ezret nettoban, és apukától kap 100-150ezret nem tudom mennyiben állapottak meg pontosan végül.
2013. márc. 20. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!