Egyedülálló szülők, nektek mennyit ad a "párotok" havonta gyerektartásra, és mennyi keresetből?
"Elég mókás szerintem egy minimálbér közeli összeget igényelni mint gyermektartast...."
Szerintem havi másfél millióból minimálbér körüli összeget fizetni nem mókás, hanem szomorú. Egy normális szülő, aki szereti a gyerekét az megpróbál neki a lehetőségeihez képest mindent megadni. Megpróbál jó körülményeket biztosítani neki, jobbakat, mint magának még akkor is, ha nem Ő neveli. Havi másfél millióból 100-200 eFt a reális gyerektartás (persze ha nincs neki még 5 másik gyereke). Még így is luxusban élhet az apuka, a gyereke meg átlagosan. A gyerektartás összege pedig végképp nem függ össze az anya jövedelmével.
Már nem azért, de miért jó az a gyereknek, ha az anyja kap egy halom pénzt, amit nyilvánvalóan nem költ rá, mert ennyibe nem kerül?
Akkor inkább támogassa a gyerekét, vegyen neki lakást, vegyen autót, fizesse a jogosítványát, később esetleg a tandíját, de egyébként semmi nem kerül ennyibe egy gyereken.
Szerintem havi 60-70 ezret kérj és ha akar többet nyissatok a gyerek nevére megtakarítást és oda rakjon amennyit még gondol.
Azért egyedülálló szülőként nem csak a gyerek kiadásai okozhatnak gondot hanem az is hogy egy keresetből. majdnem ugyanannyi a lakbér, rezsi mint a kétfizetéses családoknál.
Az egy dolog, de a lakbér nem tartozik a gyerektartáshoz.
A gyerektartás csakis és kizárólag a gyerek szükségleteire , vagyis a gyerek eltartására szolgál. Erről nem a volt házastárs köteles gondoskodni.
miért, a gyereknek az nem szükséglete, hogy legyen hol laknia (bérleti díj), legyen meleg víz (rezsi), főtt étel (rezsi+kajapénz)?
ezt szerintem gondold át még egyszer
13,13nak szólt
A gyerektartás nem csak arra szolgál, hogy a gyereknek ceruzát, meg játékot, vagy élelmiszert vegyenek belőle. Az sem igaz, hogy a gyereknek jár. Ezt a gyereket nevelő szülő kapja azért, hogy el tudja látni a tartásdíjat fizető féllel közös gyermeküket. Ebbe igenis beletartozik a lakhatás biztosítása, a rezsi, taníttatás, stb. Ezeket közösen kell (kellene) állniuk, de nem felesben, hanem mindenkinek lehetősége szerint.
Az a baj, hogy a legtöbb ember nem tudja elképzelni ezt a helyzetet. Van az az anyagi jólét, amikor a gyerekemnek szívesen biztosítok jobb körülményeket, mint amit az őt nevelő fél tudna. És a lényeg, hogy van az az intelligencia szint, amikor a férfi nem fosztja meg a vér szerinti gyermekét a jóléttől, amit lazán tud biztosítani neki, csak azért, hogy az a nő, akit egykor szeretett, a gyermeke édesanyja nehogy részesüljön belőle.
Havi 40-50.ezernél többet nem kérném, még azis elég szép gyerektartás.
Valaki írt 100-150. ezret, azért ne a gyerekem tartson el engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!