Létezik az országban olyan szülészet, ahol eldönthetem, tápszert adok-e a babának vagy szoptatom?
Nagyon elvetik a sulykot ezzel az anyatejes dologgal kapcsolatban. Értem én, hogy régen adták nyakra-főre a tápszert a babáknak, ha kellett, ha nem, és az se volt jó, de amit most csinálnak a legtöbb helyen "bababarát" címszó alatt, az is minősíthetetlen. Miközben ki van mondva feketén-fehéren, hogy az ANYÁNAK joga van dönteni ez ügyben. Az egészségügyi személyzet adhat TANÁCSOT, de nem dönthetnek az anya helyett.
Különben ezzel anno én is megszenvedtem, nagyon nehezen indult be a tejem, a kórházban töltött napok alatt egyáltalán nem volt. De egy csepp tápszert nem voltak hajlandóak adni, sőt, a zárójelentésemben is az szerepelt, hogy van tejem. Igaz, hogy otthon már beindult, de a kórházi három napot végigordította a gyerek az éhségtől. De persze ők is nagyon bababarátok voltak... Szerintem jóval barátságosabb lett volna, ha nem hagyják éhezni a gyereket. Arról nem is beszélve, hogy a fiam egy hónapos koráig egyáltalán nem tudott tisztességesen szopni, mert a letapadt nyelve miatt nem tudta rendesen bekapni a mellemet, helyette annyi történt, hogy véresre rágta, úgyhogy amikor már beindult a tejtermelés, akkor is cumisüvegben kapta, mert csak lefejve tudta meginni. De persze amikor segítséget kértem emiatt a kórházban, azt sem kaptam. Annyi volt a nővér reakciója, hogy "hát kérje meg valamelyik szobatársát, hogy segítsen, ők úgysem első gyerekesek". Mondjuk ők tényleg nagyon rendesek voltak, de mégis milyen hozzáállás ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!