Létezik az országban olyan szülészet, ahol eldönthetem, tápszert adok-e a babának vagy szoptatom?
Ország bármelyik kórházában közölheted, hogy nem szeretnéd anyatejjel táplálni a gyermeked.
Előtte azért célszerű (szülés előtt) felkeresned a leendő gyerekorvost, hogy egyeztessetek. Megbeszélitek, hogy melyik tápszert ajánlja (HA-s lesz!) és vagy ír neked akkor receptet vagy veszel egyet teljes árban a patikában, drogériában.
Esetleg azt is megbeszélhetitek, hogy szülés napján a férjed vagy valamelyik rokonod felhívja és megírja a receptet, amit nektek kiváltva bevisznek a kórházba.
Nem árt szólnod a szülészednek is, hogy a kartonodba ezt a tényt jelezze. Valamint a csecsemőosztály vezetőjének.
Ellátni kötelesek téged is és a gyermekedet is. Viszont ne várd el azt, hogy csupa mosoly legyen mindenki, mert úgy sem lesznek. Valószínűleg ezután lesfognak nagy ívről sz*rni.
És eü okokból nem szoptathattam, pár héttel ezelőtt leírtam már egy hasonló kérdésre, hogyan is működött nálunk a dolog. Most neked röviden leírtam.
De tényleg azt javaslom, hogy szülés előtt 1 hónappal van 1 héttel minden érintett emberrel beszélj erről a "problémádról"!
Könnyű szülést, jó egészséget!
Ha jól tudom csak a babarát kórházakban van az hogy nagyon tiltakoznak a tápszer ellen, a többiben nem.
De talán valaki tud konkrétabbat is írni.
JA!
És nem árt a nőgyógyászodtól kérned tej apasztásra gyógyszert vagy utána járnod, hogy homeopátiás szerek közül melyik lesz jó neked.
Hiába nem akarsz szoptatni, az anyai ösztönök akkor is beindulnak!
Mindenhol TE döntessz. Ez nem koncetrációs tábor, ez egy szülészet, ahol Te mnt felnőtt ember dönthetsz arról, hogy szoptatsz vagy sem.
Más, hogy itt-ott ferdeszemmel néznek rád, máshol jobban veszik ezt a tényt. De nincs olyan kórház ahol nem dönthetsz.
Nem értem, mi az hogy "van egy barátnőm, ő viszont nem akar szoptatni, nem pedig nem tud, de Győrben nem nagyon fog tudni eszerint eljárni..." ??
Senkit nem kötelezhetnek egyik kórházban sem a szoptatásra! Ha nem akar nem akar! Visz tápszert és azt kapja a baba. Mire gondoltál mikor azt írtad, hogy Győrben nem nagyon fog tudni eszerint eljárni?
Én akartam szoptatni, de a harmadik napon sem volt még tejem. Akkor már én is kértem, hogy adjanak tápszert neki. Adtak is, de mondták, hogy egyébként is ki szokták várni a három napot.
A aztán megjött a tejem szépen. Biztos segített az, hogy nem az üvöltő gyerekem miatt stresszeltem. Kapott tápszert és kész. Utána otthon már semmi gond nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!