Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Létezik az országban olyan...

Létezik az országban olyan szülészet, ahol eldönthetem, tápszert adok-e a babának vagy szoptatom?

Figyelt kérdés
Vagy legalábbis nem indul pszichés hadviselés azok ellen, akik pótlást kérnek a babájuknak?
2013. márc. 18. 13:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ország bármelyik kórházában közölheted, hogy nem szeretnéd anyatejjel táplálni a gyermeked.

Előtte azért célszerű (szülés előtt) felkeresned a leendő gyerekorvost, hogy egyeztessetek. Megbeszélitek, hogy melyik tápszert ajánlja (HA-s lesz!) és vagy ír neked akkor receptet vagy veszel egyet teljes árban a patikában, drogériában.

Esetleg azt is megbeszélhetitek, hogy szülés napján a férjed vagy valamelyik rokonod felhívja és megírja a receptet, amit nektek kiváltva bevisznek a kórházba.

Nem árt szólnod a szülészednek is, hogy a kartonodba ezt a tényt jelezze. Valamint a csecsemőosztály vezetőjének.

Ellátni kötelesek téged is és a gyermekedet is. Viszont ne várd el azt, hogy csupa mosoly legyen mindenki, mert úgy sem lesznek. Valószínűleg ezután lesfognak nagy ívről sz*rni.

És eü okokból nem szoptathattam, pár héttel ezelőtt leírtam már egy hasonló kérdésre, hogyan is működött nálunk a dolog. Most neked röviden leírtam.

De tényleg azt javaslom, hogy szülés előtt 1 hónappal van 1 héttel minden érintett emberrel beszélj erről a "problémádról"!

Könnyű szülést, jó egészséget!

2013. márc. 18. 14:00
 2/17 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom csak a babarát kórházakban van az hogy nagyon tiltakoznak a tápszer ellen, a többiben nem.

De talán valaki tud konkrétabbat is írni.

2013. márc. 18. 14:01
 3/17 anonim ***** válasza:

JA!

És nem árt a nőgyógyászodtól kérned tej apasztásra gyógyszert vagy utána járnod, hogy homeopátiás szerek közül melyik lesz jó neked.

Hiába nem akarsz szoptatni, az anyai ösztönök akkor is beindulnak!

2013. márc. 18. 14:01
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol TE döntessz. Ez nem koncetrációs tábor, ez egy szülészet, ahol Te mnt felnőtt ember dönthetsz arról, hogy szoptatsz vagy sem.

Más, hogy itt-ott ferdeszemmel néznek rád, máshol jobban veszik ezt a tényt. De nincs olyan kórház ahol nem dönthetsz.

2013. márc. 18. 14:06
 5/17 A kérdező kommentje:
Nem erről van szó...szültem már párszor, de hormonhiány miatt nincs tejem, 20-25 ml volt a max. egy hónapig...és mindannyiszor hiába mondtam a csecsemősöknek, hogy kérek pótlást, mert papírom van arról, hogy nincs tejem, vágták a pofákat, beszólogattak, le "szegény" -ezték a babámat, meg ment a szöveg, hogy "csak az nem szoptat, aki nem akar" stb...mindannyiszor végigbőgtem a kórházi napokat. Igaz, bababarát kórház volt.
2013. márc. 18. 14:07
 6/17 A kérdező kommentje:
Azért szeretnék hallani most olyanról, ahol dönthet erről a nő, és talán nem készítik ki idegileg a magamfajtákat. van egy barátnőm, ő viszont nem akar szoptatni, nem pedig nem tud, de Győrben nem nagyon fog tudni eszerint eljárni...
2013. márc. 18. 14:09
 7/17 anonim ***** válasza:

Nem értem, mi az hogy "van egy barátnőm, ő viszont nem akar szoptatni, nem pedig nem tud, de Győrben nem nagyon fog tudni eszerint eljárni..." ??

Senkit nem kötelezhetnek egyik kórházban sem a szoptatásra! Ha nem akar nem akar! Visz tápszert és azt kapja a baba. Mire gondoltál mikor azt írtad, hogy Győrben nem nagyon fog tudni eszerint eljárni?

2013. márc. 18. 14:36
 8/17 anonim ***** válasza:
Sopronba jöjjön akkor... Itt meg ha kéred, ha nem, megtömik a pótlással a babákat, ha úgy ítélik meg, hogy keveset szopott...
2013. márc. 18. 14:36
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Én akartam szoptatni, de a harmadik napon sem volt még tejem. Akkor már én is kértem, hogy adjanak tápszert neki. Adtak is, de mondták, hogy egyébként is ki szokták várni a három napot.

A aztán megjött a tejem szépen. Biztos segített az, hogy nem az üvöltő gyerekem miatt stresszeltem. Kapott tápszert és kész. Utána otthon már semmi gond nem volt.

2013. márc. 18. 14:56
 10/17 zabmester ***** válasza:
Tudom, hogy ez nem megoldás a problémádra, de ha így viselkednek veled, akkor jelezd a betegjogi képviselőnek, ugyanis nincs joguk téged minősíteni emiatt.
2013. márc. 18. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!