Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kezeled az ilyen...

Haramia kérdése:

Hogyan kezeled az ilyen típusú sztereotípiákat?

Figyelt kérdés

Van egy másfél éves kisfiam, akit egyedül nevelek. Születése óta, mert bár az apuka még a terhesség alatt azt mondta h mindenből szeretné kivenni a részét, még a szülés előtt lelépett. Ennek ellenére, nagyon boldogok vagyunk a kisfiam imádnivaló kis rosszcsont, okos, eleven, jószívű. Én a nevelése mellett háztartást vezetek, itthonról dolgozom és szerencsére sokat tudunk barátokhoz, kisgyerekes ismerősökhöz járni játszani.

Most hogy már nagyobb persze lenne igényem egy normális társra, egy működőképes párkapcsolatra. Bár gyakorlatba még nem nagyon vittem át ezeket a dolgokat, mégis már számtalanszor belefutottam abba a felfogásba, hogy ha van egy kisgyerekes, egyedülálló nő, akkor azzal biztos vmi hatalmas gond van és ezért inkább elkerülik. Merthogy egy férfi nyilván nem hagyná ott csak úgy a fiát (semmilyen kapcsolatot nem akar tartani vele, még csak nem is látta) hogyha erre nem lenne vmi nyomós oka. Az pedig a közfelfogás szerint az anyában keresendő, egyértelmű h vele lehet vmi baj....Szóval mindazon dolog ellenére, hogy jól érzem magam a bőrömben, mindent megteszek a kisfiamért, vannak nehéz napok, amikor komolyan rosszul tud esni ez a fajta megbélyegzés...

Aki hasonlót él át, hogyan kezeli?

(bocsi, ha hosszú lett)

2013. márc. 17. 12:22
 1/5 anonim ***** válasza:
58%

Semmiféle nyomós ok nem létezik arra, hogy valaki otthagyja a gyerekét, akármilyen is anyuka! Ez a pasit minősíti.

Szerintem csak rossz felfogású emberekbe botlottál.

2013. márc. 17. 12:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem ez miatt van.

Ha fiatal vagy akkor nagyrészt azért van mert a saját korosztályod még saját gyereket sem szeretne nem, hogy más gyerekét.

Keres egyedül álló apukát, ő sokkal jobban megért.

2013. márc. 17. 12:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Egyetértek a második hozzászólóval.Akinek még nincs gyereke nem feltétlenül szeretne készen kapni egy családot.Ez nem feltétlenül rossz tulajdonság, de nem is biztos, hogy az amit írtál, hogy téged hibáztat.Sokan nincsenek felkészülve még saját család alapítására sem, ráadásul egy kapcsolat kezdetén még nem tudni mennyire lesz komoly a dolog.De ha már van egy gyerek is sajnos rögtön az elkötelezettséget látják amire (főleg még ismerkedési fázisban) nincsenek felkészülve.Na meg sokan hiszik azt, hogy anyuka "pótapukát" keres, ezekkel sok mindent nem tud kezdeni az ember.Valóban egyszerűbb ugyanilyen helyzetben lévő apukákkal ismerkedni, ők másként látják.De ez nem jelenti azt, hogy ne találhatnátok egymásra egy egyedülálló férfival, aki beléd szeret és a gyerkőccel is megkedvelik egymást:) Ne keress görcsösen, lazíts, fiatal vagy még, nem így fogsz megöregedni ;)
2013. márc. 17. 13:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Ilyet senkitől nem hallottam még. Csak egyszerűen kevés ember hajlandó más gyerekét nevelni.
2013. márc. 17. 13:56
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2013. márc. 18. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!