Ha nálatok van egy kisgyerek, akkor be kell tartania a ti szabályaitokat?
Nálunk is be kell tartani a szabályokat ugyanúgy, ha én viszem a gyerekemet valakihez, akkor az ő szabályait betartjuk.
Mondjuk én olyan hülyeségeken nem akadok fel, hogy milyen tányérból egyen, milyen pohárból igyon. Ha nem az értékes, alig pár darabos kristálykészletről van szó, akkor tőlem abból eszik amiből akar, nem számít.
Amit nálunk minden gyerektől elvárok: cípővel nem mászkálunk a lakásban, evés a konyha-nappali (étkezőasztalnál) van, nálunk nem szokás ropit vagy kekszet rágcsálni a játékosdobozok felett és az ágyban. Egyszer találtam egy penészes, rohadt almát a játékosdobozban, azóta ezt nem engedem. De nagyon kedvesen szoktam hozni nekik a mesefigurás szalvétát meg poharat az asztalhoz, szóval eddig ez semelyik gyereknél nem volt probléma.
Általában véve igen. Olyat a vendég gyereknek sem engednék meg, amit a gyerekeimnek, pl. rombolás, kanapén ugrálás, kaja széthordás stb.
Viszont vannak dolgok, amiben ők dönthetnek, a pohár és tányér választás tipikusan ilyen, ill. evésnél is felajánlok 2-3 féle dolgot, amiből választhatnak.
Persze ez utóbbi a reggeli-vacsorára és a nasikra igaz, ebédnél csak az van, amit főzök, viszont azt előtte meg szoktam beszélni velük.
Így a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad, vagy hogy is van ez :)
be kell tartani a szabályokat,de olyanon én nem akadok fent,hogy milyen pohárból igyon,vagy milyen tányérból egyen.ez miért is probléma?
nálunk ő választ,nem okoz gondot
az meg hogy ki fürdesse?minden este az apja fürdeti,de van úgy,hogy rossz napja van,akkor kéri,hogy én.ilyenkor megfürdetem.ezen sem akadunk ki
én igazából azokat a szabályokat tartatom be itthon is és máshol is,ami a testi épségre vonatkozik,pl nem ugrálunk az ágyon,nem bukfencezünk rajta,nem szaladgálunk,nem hajigáljuk a játékokat.nem szabad csak asztalnál rajzolni,vágni,ragasztani,festeni,gyurmázni,nyomdázni.ebből itthon sem engedek.így nincs összefirkálva,ragasztva minden
az evésnél nem problémázok,ha a szobában akar enni.van saját kis fa sztala,széke,azt beviszem a szobába,és annál eszik.tehát asztalnál ül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!