Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nálatok van egy kisgyerek,...

Ha nálatok van egy kisgyerek, akkor be kell tartania a ti szabályaitokat?

Figyelt kérdés
Itt van a keresztfiunk hétvégére és az anyósom. Imádom mindkettőt. Anyósom beszólt, dehát ezt meg azt otthon is szabad neki (mármint a gyereknek), de ugye én nem engedtem meg neki.
2013. márc. 15. 21:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is be kell tartani a szabályokat ugyanúgy, ha én viszem a gyerekemet valakihez, akkor az ő szabályait betartjuk.

Mondjuk én olyan hülyeségeken nem akadok fel, hogy milyen tányérból egyen, milyen pohárból igyon. Ha nem az értékes, alig pár darabos kristálykészletről van szó, akkor tőlem abból eszik amiből akar, nem számít.

Amit nálunk minden gyerektől elvárok: cípővel nem mászkálunk a lakásban, evés a konyha-nappali (étkezőasztalnál) van, nálunk nem szokás ropit vagy kekszet rágcsálni a játékosdobozok felett és az ágyban. Egyszer találtam egy penészes, rohadt almát a játékosdobozban, azóta ezt nem engedem. De nagyon kedvesen szoktam hozni nekik a mesefigurás szalvétát meg poharat az asztalhoz, szóval eddig ez semelyik gyereknél nem volt probléma.

2013. márc. 16. 00:03
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Általában véve igen. Olyat a vendég gyereknek sem engednék meg, amit a gyerekeimnek, pl. rombolás, kanapén ugrálás, kaja széthordás stb.

Viszont vannak dolgok, amiben ők dönthetnek, a pohár és tányér választás tipikusan ilyen, ill. evésnél is felajánlok 2-3 féle dolgot, amiből választhatnak.

Persze ez utóbbi a reggeli-vacsorára és a nasikra igaz, ebédnél csak az van, amit főzök, viszont azt előtte meg szoktam beszélni velük.

Így a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad, vagy hogy is van ez :)

2013. márc. 16. 07:02
 13/17 anonim ***** válasza:
66%

be kell tartani a szabályokat,de olyanon én nem akadok fent,hogy milyen pohárból igyon,vagy milyen tányérból egyen.ez miért is probléma?

nálunk ő választ,nem okoz gondot

az meg hogy ki fürdesse?minden este az apja fürdeti,de van úgy,hogy rossz napja van,akkor kéri,hogy én.ilyenkor megfürdetem.ezen sem akadunk ki

én igazából azokat a szabályokat tartatom be itthon is és máshol is,ami a testi épségre vonatkozik,pl nem ugrálunk az ágyon,nem bukfencezünk rajta,nem szaladgálunk,nem hajigáljuk a játékokat.nem szabad csak asztalnál rajzolni,vágni,ragasztani,festeni,gyurmázni,nyomdázni.ebből itthon sem engedek.így nincs összefirkálva,ragasztva minden

az evésnél nem problémázok,ha a szobában akar enni.van saját kis fa sztala,széke,azt beviszem a szobába,és annál eszik.tehát asztalnál ül.

2013. márc. 16. 08:50
 14/17 anonim ***** válasza:
75%
Mondjuk ezt én sem értem, hogy miért ne választhatná meg, hogy melyik pohárból igyon? Nincs ebben semmi, ennyi belefér a vendégjogba, még ha nálatok ezt nem is lehet. Veszélyes dolgokat persze én sem engednék, vagy hogy kért tegyen valamiben.
2013. márc. 16. 08:57
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
hozzánk gyakran jön át a szomszéd a kisfiával a páromhoz. 2 éves. otthon nyomkodja a sz.gépet,mobiltelefont,a szobában használja a kismotort... itt nincs ilyen. rászólok. az én házam,az én váram.
2013. márc. 16. 13:54
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó hogy nem választhat. Természetesen nem diktatúra van, hanem ha már odaraktam eléjük az ételt vagy italt stb. akkor kezdi, hogy de én a másikból kérek...
2013. márc. 16. 22:58
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Az alkalmazkodik, aki jön. Ha nem akar, nem jön. Nálunk ez az egy fő szabály van. Eddig senkinek nem volt vele problémája. Van egy kislány, akit mindenki "szid", hogy milyen rossz, hát amikor nálunk van, ez nem látszik. Tudja, hol van, és mit engedhet meg magának. Szerintem máshol is azért rosszalkodik, mert ott meg azt tanulta meg, hogy ott azt lehet. Nekünk semmi gondunk nincs vele, egy kisangyal itt. Nem mondom, hogy nem próbálkozott be néha, de mivel semmit nem ért el vele, levonta a következtetést, hogy nincs is értelme, sem hisztinek, sem másnak. Gyorsan megtanulják, kinél-meddig mehetnek el, okosak a gyerekek.
2013. márc. 18. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!