Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nálatok van egy kisgyerek,...

Ha nálatok van egy kisgyerek, akkor be kell tartania a ti szabályaitokat?

Figyelt kérdés
Itt van a keresztfiunk hétvégére és az anyósom. Imádom mindkettőt. Anyósom beszólt, dehát ezt meg azt otthon is szabad neki (mármint a gyereknek), de ugye én nem engedtem meg neki.
2013. márc. 15. 21:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%

Az én házam az én szabályaim

Igen neki is ugyanúgy be kell tartania, mint az én gyerekeimnek

2013. márc. 15. 21:44
 2/17 anonim ***** válasza:
61%

Hát engem arra neveltek, hogy a vendég az vednég. èn nem viselkedem vendégségben rosszul de a vendégtöl sem várom el hogy mindent a mi szabályaink szerint csináljon.

na ezt teszem most is. nálunk gyarkan van gyerekes össze jövetel. vannak gyerekek akik kekszet végig kenik a kanappén, én erre sem szolok rá, de nagy mozdulatokkal latakaríttom ott rögtön. ezzel jelezve hogy én erre vigyazok. ha veszélyes dolgot tesznek persze hogy rájuk szolok. de pl ha anyosommal jönne a kereszt gyerekem aki nem akar 8-kor ágyba menni akkor ez van, nem lesz baja az enyémeknek sem ha 9-kor mennek. viszont fogmosás után nincs csoki, ezt a keresztgyereknek sem engedném.

vagy is kompromisszum mint minden másban.

2013. márc. 15. 21:48
 3/17 A kérdező kommentje:
Otthon mindent megengednek neki, így csinálja a hisztit, hogy milyen tányérból kér enni, meg ő csokit kér, meg ki fürdessen... Hát nálunk ez meg nem szokás, hogy egy 3 éves gyerek mondja meg, hogy neki nem jó ebből a pohárból az inni csak abból. Persze nem kapja meg, ezért sír, hogy mama gyere, vegyél fel... Anyósom persze jön, hogy milyen szigorúak vagyunk...
2013. márc. 15. 21:53
 4/17 anonim ***** válasza:
75%

Nálunk igen, és ezt a gyerekek hamar tudomásul veszik.

z unokabátyám felesége erdélyi. Amikor a bátyja meghal, elutaztak Erdélybe a temetésre egy hétre. A 3 éves kislányuk hozzánk jött erre az időre.

Elutazásuk előtt a sógornőm közölte, hogy a kislány nagyon rossz evő. Ha nem tetszik neki az étel, akkor megmondja, hogy mit akar enni. De azt is csak akkor eszi meg, ha közben mesélünk vagy énekelünk neki. Ha sétálni visszük, akkor csak egy-két száz méter tud gyalogolni, ezért fel kell venni.

Az én gyerekeim akkor 5 és 7 évesek voltak.

Amikor leültünk enni, a kislány elkezdte a műsort. Közöltem vele, hogy nálunk nem lehet válogatni. Ha nem tetszik amit kap, akkor elmehet az asztaltól, és nem kap semmit. Egy napi éhezett, utána megevett mindent.

Ugyanígy, ah sétáltunk, akkor sem vettük fel, és mégis képes volt gyalogolni.

Amikor a szülők hazajöttek, csodálkoztak, hogy ezt hogy csináltuk.

2013. márc. 15. 21:56
 5/17 A kérdező kommentje:
Mi nem vendégként tekintünk egymásra, hanem családként. Persze más, ha egy vendég kisgyerek van itt pár órára, de hosszabb időre is szoktak jönni. Nem arról van szó ha pár órával később fekszenek le, mert ilyenkor mindig meg a játék, de a miénk is kezdi felvenni ilyenkor ezt a hisztit meg visszabeszélést, kiabálást.
2013. márc. 15. 21:59
 6/17 A kérdező kommentje:
Hát igen az evés is sarkallatos, de az van amit kap, nincs válogatás.
2013. márc. 15. 22:00
 7/17 anonim ***** válasza:

Ez sajnos általában igy szokott lenni.A rosszabb szokások érvényesülnek,és ilyenkor mintha a kisördög bújna beléjük:)

De nálunk a saját szabályainkat kell betartani,amit nem lehet,azt nem és kész.Persze nem minden apróságra gondolok.Mondjuk attól is függ hogy mennyi idősek a gyerekek,én eddig elboldogultam úgy,hogy elmagyaráztam,hogy nálunk ezt nem szabad.

2013. márc. 15. 22:12
 8/17 anonim ***** válasza:

csak egy ötlet..Mi lenne,ha előtte megkérdeznéd a gyereket?mármint nálunk úgy van,h megkérdezem melyik tanyerbol kér enni,ki furdesse,ki altassa,ad egy választ,ezen nem változtathat,viszont cserébe ugye,ő dönthet ezekről, az azért valljuk be,nem túl égbekiáltó dolgokról...

a csoki más,ott mikor kapja,már elmondom,h csak ez az egy kocka pl. és kész..Utána szintén nem hát meg a hiszti,de úgy,hogy ezt előre tisztazom vele,h mennyi az annyi...

hogy kérdésre is válaszoljak,nálunk nem kell alkazmazkodni a szokasainkhoz,de hasonlóan gondolkodnak a körülöttem lévő anyukák is,így nincs probléma soha..

2013. márc. 15. 22:22
 9/17 Jégtánc ***** válasza:
100%
Igen,be kell tartani a szabályokat.Ugyanúgy ahogy a gyermekim is betartják a szabályokat ha máshol vannak.Nekünk ez így természetes.
2013. márc. 15. 22:29
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát vannak szabályok, amiket be kell tartani,nyilván nem engedek olyat ami veszélyes, vagy amivel kárt tehetnek egymásban vagy akár a berendezésben. Pl a napokban majdnem eltörték a széket, mert hintáztak rajta elég vadul, és én ezt nem engedtem, de otthon lehet ilyet a (vendég) gyereknek.

De azért engedékenyebb is vagyok, pl kapnak kicsit több nasit ha rendesen ebédeltek. Lehet tovább játszani. Választhatnak mesét. Pl ha másik poharat választ, azon sem akadnék fenn. Szóval úgy a normális kereteken belül igyekeznék kicsit engedékenyebb lenni, de azért normális határokon belül.

2013. márc. 15. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!