Lényeges-e a gyermek szempontjából pl mikor felnő, hogy melyik szülő vezetéknevét viseli?
Szerintem első, nem jól gondolod. Anyuka még férjnél volt, mikor a kérdezőtől terhes lett. Még a terhesség alatt elvált, de így is a volt férj lett beírva apukának. Nekem a kérdésből úgy tűnik, hogy már a kérdezővel sincs együtt (függetlenítette magát).
Igazából nincs jelentősége felnőtt korában, hogy kinek a vezetéknevét viseli, mert az anyakönyvi kivonatban az apasági nyilatkozattal a te neved szerepelni fog.
Nem, nem a mostoha apa vagyok.
A hölgy válása folyamatban volt kapcsolatunk idején...A babának én vagyok az Édesapja. De mivel a válás papírformai kimondása óta a szülésig nem telt el 300 nap, így a magyar jog a volt férjet tartja apának, amin a "vélelmezett apaság megdöntésével" most lehet majd változtatni. Az anyuka úgy döntött, hogy nem velem, nem családban akarja felnevelni a közös gyermekünket, hanem egyedülállóként. Én viszont mindenben támogattam eddig is, ezután is fogom, a nem túl kedves viselkedése ellenére is, hiszen a gyermekem. Tehát a névadás problémája mint vér szerinti, törődő apát érint....
Igen, többek között erre gondolok én is, hogy a társai között nem kerül-e emiatt kellemetlen helyzetbe és pl kamaszként miképp éli meg ....
Ugyanakkor tudom, hogy ez konfliktus forrás lehet a jelenben az anyukával... amit nyílván a baba is megérez három hetesen is...
( Ha rajtam múlna családban élnénk...de az anyuka "túl személyes ügynek" aposztrofálta a terhességet és kilépett a kapcsolatunkból....ami intézési módját tekintve már nem érdemel szót azon túl, hogy ami szép volt, szép volt... csak sajnos szülőként nem igazán együttműködő :( )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!