Hogy is van ez? Szülés után munkaszerződés felbontása?
Egyrészről terhesen védve vagy, nem rúghat ki.
Másrészről, ha határozott idejű a szerződésed, de a szülés időpontjában fennáll a munkaviszonyod, akkor kapni fogod a TGYÁS-t és a GYED-et is, akkor is, ha szülés után lejár a szerződésed és nem hosszabbítja meg.
Én tavaly január 19-én szültem, február 28-ig volt szerződésem. Megkaptam rendesen a TGYÁS-t, és most is kapom a GYED-et is. Nekem is fenyegetőztek anno mindennel, de nem tudtak megijeszteni. Ne hagyd Te se, hogy minden indok vagy a tudatlanságuk miatt a frászt hozzák rád!
hiába magánvállalkozó, a törvények őrá is ugyanúgy vonatkoznak. Hiába mondtad szóban neki, hogy terhes vagy, ettől függetlenül írhatsz neki egy udvarias e-mailt, hogy amint szóban már említetted, szeretnéd írásban is jelezni, hogy állapotos vagy, a szülés várható ideje 2013.xx.xx, esetleg beszkennelheted pluszba a terhességet igazoló papírt is, amit az orvos ad. És innentől kezdve, magánvállalkozó ide vagy oda, (hacsak nem feketén dolgozol?), nem rúghat ki se terhességed alatt, se szülés után x évid.
Szóval: írd meg a levelet, ne írj alá semmit, és tuti védve vagy.
(azért nyugtass meg, bejelentett munkahelyed van...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!