Hogy is van ez? Szülés után munkaszerződés felbontása?
Figyelt kérdés
Remélem tud nekem segíteni valaki?!Májusban szülök,de megszeretném igényelni a Tgyást 1 hónappal előtte.Munkaadómmal beszéltem és közölte,hogy ha megszülök lejár a táppénz és el akar küldeni.Ilyenkor ez,hogy is van?Attól független kaphatom a tgyást és Gyedet?Volt már valaki ilyen helyzetben?Eléggé aggódom,hogy ez után,hogy fogok tovább lépni....2013. márc. 13. 13:03
1/16 anonim válasza:
Sajnos, ha felmond nem kaphatsz csak Gyest.
2/16 krisztivan válasza:
Keress rá a munkaügyi minisztérium honlapjára.2 éve még volt 2 darab telefonszám ,amit lehetett hívni és minden féle kérdésre értelmes és hozzáértő választ adtak.Az egyik szám a munkavállalóké volt,a másik pedig a terhes munkavállalóké.Ingyen(telefonon).
3/16 A kérdező kommentje:
Uhhh...ettől féltem.De akkor miért hajtogatja a munkáltatóm,hogy persze minden okés lesz,mindent ugyanúgy fogsz kapni...Talán azt hiszi,hogy nem járok utána a dolgoknak és szó nélkül bele megyek a dolgokba?Arról meg nem is beszélve,hogy az első 15 napot (táppénzen amit neki kellett volna fizetni)nem fizette ki.Azt mondta,hogy vagy kifizeti vagy akkor elküld,válasszak...
2013. márc. 13. 13:14
4/16 anonim válasza:
ha terhes vagy nem mondhat fel neked és addig sem amíg a gyerekkel otthon vagy.
5/16 stiger válasza:
A tgys-t szülés előt 28napal lehet igényelni. Én úgytudom hogy ha közbe megszünik a szerződésed, akkor passzív gyedet kapsz, persze csak ha megvan a munkaviszonyod.
6/16 anonim válasza:
Mivel védett vagy, így nem rúghat ki se terhesség se szülés után.
Nem is értem, honnan vette ezt a munkáltatód!
Természetesen szülés után járni fog a TGYÁS és a GYED is! + CSP és 1×i anyasági támogatás.
Ne írj alá SEMMIT!!!
Ha tp kifizető hely, akkor ő intéz mindent (TGYÁS, GYED --> OEP felé), ha nem tp kifizetőhely, akkor TE intézel mindent a kirendelt OEP-nél.
7/16 anonim válasza:
Határozatlan szerződésed van? Mert akkor hiába akar kirúgni,ha nem tud.Főleg,ha terhességedet levélben jelentetted be neki!
8/16 anonim válasza:
Határozott vagy határozatlan a m.szerződésed?
9/16 anonim válasza:
Nem mondhat fel neked!!!Ez tuti!!A gyerek 3 éves koráig védve vagy!Csak akkor mondhat fel,ha pl. megszűnik a munkahely vagy az a munkakör,amelyikben dolgozol.De rendes felmondással nem küldhet el!!Valamint csak akkor nem vagy még védve a gyerek 3 éves koráig,ha pl. gyed után már visszamész dolgozni.Szóval szerintem ne írj alá semmit!!És a helyedben utánaérdeklődnék a dolgoknak.Én is ezt tettem,mert most a 2. babámmal vagyok terhes,és mivel nem szeretném,ha a munkáltató kijátszana,ezért egy munkaügyi szakembert kérdeztem meg 1-2 dologról.Szerintem tedd te is ezt!
10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!Ő magán vállalkozó sajnos nem cég :( De utána járok mindennek!!Igen,anno én is mondtam neki,hogy tp alatt nem rúghat ki.Ő meg nagy meglepett fejjel,hogy tényleg??Szerintem csak tetteti itt a dolgokat!!!
2013. márc. 13. 13:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!