Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kell tudni egy 4-5 éves...

Kell tudni egy 4-5 éves gyereknek hogy a szüleinek, nagyszüleinek mennyi pénze van?

Figyelt kérdés
...mert nem egy gyerektől hallottam már hogy " anyának most nincs pénze!" igaz az biztos de kell a gyereknek ezt így részletesen tudni?
2009. szept. 14. 19:07
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
kíváncsi vagyok erre mit írtok? ( ma azt mondta nekem egy öt éves gyerek hogy a tegnapi (elég nagy ünnepünkre!) a mamája sem és az anyukája sem sütött kalácsot mert nincs pénzük!)Tényleg nincs ezt tudom! 3-4 hónapja se az anyuka se az apuka nem kapott fizetést! Külön vannak de egy helyen dolgoznak! A gyereküket szeretik de sajnos keveset tudnak neki adni!
2009. szept. 14. 22:21
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért az más helyzet,ha valóban nagyon kevés pénzzel gazdálkodik a család,ilyenkor a gyerekek korábban tisztába jönnek azzal,h nekik sok mindenre nem futja,ami másoknak természetes.

Mit mondtak volna neki?Nem sütök,mert nincs kedvem/fáj a kezem/elromlott a tűzhely/nem érdemled meg?Miért éljen az a gyerek abban a tudatban,h neki soha semmit nem akarnak megvenni?(Már ha nem azt mondják neki,h nincs rá pénz.)TE mit mondanál egy ilyen helyzetben?

2009. szept. 15. 10:40
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Én is korán megtanultam,hogy "nincs pénz".Sajnos annak idején anyukám sokáig nem dolgozott,albérletbe laktunk egy fizetésből éltünk,tényleg sok mindenre nem volt.De van ennek egy jó oldala is,most felnötként,bár nem élek rosszul,megtanultam értékelni a kicsit is.
2009. szept. 19. 06:45
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha a fiatalok nincsenek tisztában a pénz értékével,akkor az sok problémát okozhat nekik a későbbi,önálló életükben,akár gazdagok a szülők,akár szegények.

Igenis kell nekik beszélni erről,a koruknak megfelelően.Pl.A gyerekem mindenáron megakart vetetni valamit,ami a másik gyereknek már van.Leültem vele ( első osztályos volt).Elmagyaráztam,hogy az a valami mennibe kerül.Ebből a pénzből mennyi kenyeret és tejet,szalámit tudok venni.Választás elé állítottam: megkapja a kért dolgot,de akkor addig nem ehet csak kenyeret minden más nélkül,amíg az ára le nem jár.Elgondolkozott rajta,és lemondott a dologról.Tiniként sem követelőzött,és amikor önálló lett,beosztotta a pénzét.

2009. szept. 19. 07:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!